• Veroni­ca1
    Äldre 29 Jan 10:21
    102356 visningar
    616 svar
    616
    102356

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Dansar; så bra skrivet till helgapelga Glad. Jag kan bara instämma! Vi har alla våra stunder när vi mår skit & tycker att allt är helt meningslöst, jag har så många gånger tänkt att näe nu jäklar skiter jag i det här! Jag har & mår fortfarande så himla dåligt över den situation vi är i, varför? Jag är så arg över att vissa ska drabbas hårdare än andra, jag är bitter & känner mig så elak ibland när jag har så svårt att glädjas med andra som bli gravida. Men det är så här det här & tyvärr så kan jag inte göra så mycket åt det. 

    Sorry, men ibland bara skriver jag & det blir bara nåt jäkla flum, men ni kanske fattar lite hur jag menar Flört

    Sköt om er! GE INTE UPP!!!!
    Hjärta

  • Veroni­ca1
    Äldre 29 Jan 11:15
    #86
    Varärstorken skrev 2014-01-29 10:47:32 följande:
    Hej igen!
    Tack för välkomnandet!
    Jag var lite otydlig. Kön vi står i är i sverige. I danmark är det ingen kö alls.
    Vi har gjort massa inseminationer i danmark men vill gå över till ivf. Vi hoppas få göra det i sverige så just nu väntar vi bara. En väntan som tär fruktansvärt hårt.
    Men försöker göra det bästa av situationen. Vi sparar pengar för att kunna göra ivf i danmark om vi inte får hjälp i sverige.
    Längtar och längtar och längtar efter att få sätta igång!
    Väntan är nästan det värsta av allt! Vet ni ungefär när det kan bli? Vi väntar också igen... Tycker vi har väntat i flera år nu, känns som att vi inte har gjort annat. Nu vet jag iaf att det blir till våren, men det känns som en evighet.
    Vi har gör ED, känner att det är det enda rätta för oss nu. Har inte tid att vänta längre nu.
    Hoppas att ni får svar snart Glad
  • Veroni­ca1
    Äldre 29 Jan 12:12
    #88
    Varärstorken skrev 2014-01-29 12:05:59 följande:
    Väntan är hemsk! Speciellt eftersom vi inte får ett datum att längta till utan "vi kallar er när ni är framme i kön". När vi ställde oss i kö så sa de 1 år, när det hade gått sa de 1 1/2 år. Nu står det 2 år på sahlgrenskas hemsida.... det är hur jobbigt som helst när mållinjen flyttas hela tiden.

    Spännande med ED, var gör ni det? Härligt att ha det att se fram emot! Våren är en bra tid också, ljuset gör att man mår bättre och blir gladare. Faktorer som man behöver för att orka med.
    Kram
    Usch vad jobbigt! Att det ska behöva ta sådan tid, tycker att 1 år är nog länge. Har du ringt & tjatat, det har jag alltid fått gjort, tyvärr...

    Vi gör ED i Prag, var dit i oktober & blev gravid, tyvärr så fick jag MA i vecka 13. Det har nu gått ca 5 veckor men sorgen är tung. Nu längtar vi till nästa försök med blandade känslor, ser verkligen framemot det, men är samtidigt livrädd!
    Ja man behöver verkligen ljuset, det känns lite lättare då Glad

    Kram
  • Veroni­ca1
    Äldre 29 Jan 12:57
    #90
    Varärstorken skrev 2014-01-29 12:50:42 följande:
    Jag har ringt överallt känns det som, har kämpat för vårdgaranti och fritt vårdval men blivit nekad. Utan någon bra anledning, de påstår att det inte omfattas av vårdgarantin ( fast det gör det i andra landsting). De vägrar också att låta oss få vård i ett annat landsting ( i uppsala har de ingen kö alls). Hopplöst!
    Vi har köat sen juni 2012 och när jag pratade med dem senast ( i december) så kallade de från april 2012. Så det är nära!

    Så tråkigt med ma, beklagar verkligen. Förstår att det måste vara jättejobbigt. Det är verkligen en grym karusell vi är i! Hoppas att det går bra den här gången. Men det måste väl vara skönt att veta att det gick att bli gravid? Jag hatar alla dessa minus på stickorna. Det gör att jag tvivlar på min kropp också ( att det inte bara beror på brist på spermier). Men alla prover ser bra ut, så får väl hoppas på det.
    Kram
    Men va spännande, då borde det inte vara så långt borta Glad, hoppas! Ja dessa minus är inte roliga, blir så uppgiven varje gång. Jag vet ju att jag kan bli gravid, så det är bra. Det som verkar vara svårt för min del är att få det att fastna. Har väldigt tunn slemhinna, men nu sist så satte dom in medicin som gjorde att min slemhinna blev mycket tjockare än vad det har varit de andra gångerna + att jag fick medicin mot immunförsvaret, jag blir aldrig sjuk (förkyld). Jag tror att det var det som hjälpte oss den gången, nu kanske jag behöver mer för att det ska gå hela vägen... 

    Nu hoppas vi på våran tur {#emotions_dlg.flower}

    Kramar
  • Veroni­ca1
    Äldre 29 Jan 14:51
    #93
    Varärstorken skrev 2014-01-29 14:42:40 följande:
    Veronica, bra att de vet var problemet sitter och att det finns hjälp att få. Är det kliniken i Prag som bestämt den medicineringen? Tycker att Sverige inte har kommit så långt i detta, speciellt det här med immunhämmande medel.

    Dansar, visst är det galet! Jag förstår ocksa att man inte alltid kan hålla vårdgarantitiden, men det här är för lång tid.
    Det värsta är att om de bedömer att vi ska få göra ivf( när vi väl är framme) så får vi köa till det också, men då gäller vårdgarantin så det tar "bara" ytterligare 3 månader.
    Så har vi tur så blir vi kallade i mars och sen köaR vi till juni för ivf. Men då har de sommaruppehåll.... så i augusti får vi kanske börja. Om vi har tur alltså.....
    Men fy sjutton vilken väntan! Låter helt galet kan jag tycka. För oss gick det ganska snabbt att komma igång, fast dom hade sagt att det skulle ta tid. Det kändes faktiskt som att vi gled in lite på ett bananskal då, men trycket är kanske högre nu, det här var 2009. 

    Vi tror iaf att det är där problemet sitter & eftersom det funkade så tror jag på det. Allt sköts från kliniken i Prag, det enda jag gör här hemma är ultraljuden innan det är dags att åka. Smidigare än man kan tro. Det är klart att det är mycket som ska fixas & en hel del att hålla reda på, men vi börjar bli ganska van nu så det går ganska bra. 
  • Veroni­ca1
    Äldre 29 Jan 15:49
    #95
    dansar skrev 2014-01-29 15:41:52 följande:
    Men VA! Helt galet om du frågar mig! Vi fick, otroligt nog, vänta på att få komma in och påbörja behandling efter bara 3 veckor efter att remissen landat hos Huddinge. Själva utredningen tog väl lite drygt ett år totalt med alla tester som skulle göras osv (där äggledarspolningen var det absolut utan tvekan VÄRSTA jag gjort!).
    Hoppas på ett under för er också! 

    Ja Veronica, undrar också lite över den där medicineringen? Du kanske skrev mer om den förut, minns inte förlåt, men vad var det exakt?? Vill också ha det! Som jag skrev för lääänge sen, så vill jag helst vara sjuk när vi går igenom nästa behandling eftersom jag precis som du, nästan aldrig blir sjuk! Men har sköldkörtelproblem så min kropp är autoimmunbenägen (eller vad man nu ska kalla det), så tror verkligen på att jag skulle "må bra" av att ett litet virus eller så tar fokus haha!
    Skulle även gärna göra AHA nästa gång.. men tror inte de gör det på Huddinge, de ville inte ens ge ut Trombyl för att hjälpa "för det fanns inget som tyder på att det fungerar" (trots att flera andra kliniker i Sverige använder sig av det. 
    Det är inte så lätt att komma ihåg allt vad som skrivs Flört
    www.yliopistonapteekki.fi/Files/se/192245.html

    Gjorde susen på mig iaf, fattar inte att det ska vara så svårt att få dom att skriva ut det här.
    Ville du veta något mer?
  • Veroni­ca1
    Äldre 29 Jan 15:53
    #96

    Såg nu att det såg lite spydigt ut det jag skrev, inte meningen Skäms. Jag hjälper gärna till om jag kan Glad.

  • Veroni­ca1
    Äldre 31 Jan 09:05
    Jag är bara jag skrev 2014-01-29 15:59:55 följande:
    Just fått veta att FET är tänkt till 7/3!! Glad  Frågat om blodförtunnande,alla verkar ha tatt det som fått ÄD/ED-barn. I övrigt blir det samma medicinering,måste fixa allt med läkaren här. Tjoho! Solig
    GRATTIS {#emotions_dlg.flower}! Nu är du på gång, härligt Glad
  • Veroni­ca1
    Äldre 31 Jan 09:07
    dansar skrev 2014-01-29 16:19:54 följande:



    Hahaha! Iiingen fara! Och det var bara det jag undrade haha ;)
    Ok, vilken tur Glad. Svarar gärna på allt jag vet, vill gärna hjälpa till!
  • Veroni­ca1
    Äldre 31 Jan 09:10
    Helgapelga skrev 2014-01-29 20:31:44 följande:
    Så himla skönt att veta att det finns fler som känner sig lika elaka som jag!! Vi kan ju verkligen inte hjälpa våra känslor... Tack och kram till dig Veronica1!! ♥
    Så är det, vi mår dåligt i allt det här & det får man göra (det säger min kurator Flört). Det är inte alltid så lätt att hantera sina känslor & jag tror att det är bra att man får ur sig lite ilska & frustration ibland. Här är det tillåtet att gnälla, det är det som är så skönt!

    Hur känner du dig nu?

    Ha det så bra & sköt om dig Hjärta
Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!