• Äldre 19 Feb 18:34
    102088 visningar
    616 svar
    616
    102088

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Just tagit första sprutan av många och trots att jag tagit hundratals innan (dock aldrig denna) slog det slint så maken fick ta. Och vilken värsting,fyyyy så ont den tog!   Några månader med den här usch,usch...  Tänk va bra vanliga fertila har det! Pippa några gånger,vara gravid,inga piller,ingen kamp,inga missfall,inte tusen mediciner och elände... Less är ju bara förnamnet,när allt börjar om för sjuttielfte gången vill man helst försvinna. 2,5 vecka kvar,alltid nåt!

  • Äldre 20 Feb 12:30
    dansar skrev 2014-02-20 00:50:49 följande:



    Vad tar du? Maken fick sköta det här hemma också. Men tänk att det snart är ni!! Åh, kramar sönder tummar och tår här!! :D

    Clexane,om några dar Orgalutran och sen efter FET Agolutin igen-och den tas ju där bak så den måste ju maken ta. Jag har pallat de andra själv innan,men bara jag såg den där eländiga nålen fegade jag ur. Om 2 veckor är det dags,mycket fixa och boka innan! Tack för tummen! {#emotions_dlg.flower}
  • Äldre 20 Feb 14:27
    Veronica1 skrev 2014-02-20 14:16:40 följande:
    Jag är bara jag; 2 veckor , härligt ! Vart är det ni går? Jag är lite virrig & blandar ihop ibland :O, sorry för det.

    Nu håller vi tummarna, håååårt!

    Reprogenesis är det ju. Glad Ska ta en extradag i Prag p.g.a märkliga flygtider,men det känns skönt. Nåt "måste se" tycker du? Vi hann ju inget sist!
    Alla tummar är vi jättetacksamma för! Solig Din dag kommer snart också!
  • Äldre 22 Feb 13:25

    Veronica: det rör på sig i alla fall! Glad Vi har bokat flyg,blir en dag extra. Inga tips? Glad 

  • Äldre 22 Feb 18:22
    Veronica1 skrev 2014-02-22 15:59:52 följande:
    Spännande Glad

    Old town square är fantastiskt, rekommenderar att åka upp i tornet i den gamla kyrkan som ligger där. Många bra affärer & cafeér på Palladium, en galleria med 200 butiker. Karlsbron är värd att promenera på & även slottet är grymt Glad. Jag längtar verkligen tillbaka, har så mycket kvar att se. 

    4 hotell på 4 nätter! Men vi kände för 2 olika i Prag. Ska bo mitt i gamla sta´n. Slottet säger du? Gångavstånd eller krävs taxi? Vi har inte all tid världen,men mer än sist i vart fall. Hoppas verkligen på fint väder!
  • Äldre 26 Feb 19:42

    Helgapelga: jag har skippat alla sammankomster senaste snart 6 åren där jag vetat gravida och bebisar förekommer. Det hade inte gått vara med helt enkelt,mitt förstånd gör före konvenansen! Alla vet om det,ingen säger nåt,jag skiter i vad folk tycker numer. Så det är upp till dig hur dåligt du kan tänka dig må. För mig/oss går jag före alla andra. Att försöka tvinga mig vara med hade varit tusen gånger värre än att sitta hemma. Jag hade garanterat fått panikångest och det är ju riktigt pinsamt! Jag har vart med så länge nu att jag struntar i vad folk tycker,jag är mig själv närmast. Folk tycker ändå om allting och kommer tycka massor när vi väl får barn.
    Så gå inte är mitt råd!

  • Äldre 28 Feb 14:22

    Veronica: det är alltid som mörkast precis innan gryningen-det kommer vända,tro mig!  {#emotions_dlg.flower}  Gnälla under tiden får du göra hur mycket du vill,det är ju därför vi finns här. Glad  Vad är det för prover som ska iväg och vart? Går de inte ta och få svar på här?

    För egen del är det äl-spruta ikväll och endast en vecka kvar!! Känns otroligt att jag ruvar om en vecka,sen börjar den gräsliga ruvartiden,men en dag i taget.

  • Äldre 2 Mar 13:15
    Starshaped skrev 2014-03-01 22:58:56 följande:
    Känner så väl igen allt detta. Ständiga påminnelser om vad vi inte har eller inte lyckats med, som andra tar för givet. Och ingen förståelse för hur det känns att vara ofrivilligt barnlös. Skönt med en tråd där jag kan prata om "förbjudna" känslor, med människor i samma situation. Utan att riskera att bli idiotförklarad eller höra "råd" från Viblevgravidapåförstaförsöket-människor. Någon mer som förlorat en vän pga ofrivillig barnlöshet?

    Jag förlorade min bästa vän sen nästan 25 år. Trodde hon begrep,men icke... Egentligen har vi förlorat hela bekantskapen p.g.a att jag inte vill umgås med gravida och småbarnsföräldrar. Det får lösa sig när vi väl får barn. De som inte i efterhand förstår oss de var inte värda att återfå.
  • Äldre 2 Mar 15:10
    Starshaped skrev 2014-03-02 15:03:28 följande:
    Jag är bara jag: Känner med dig, vet precis hur det känns! Förlorade en nära vän sedan 15 år tillbaka bara för att jag var ärlig och sa att en social situation hon föreslog inte kändes bekväm för mig. Hon tolkade det som avundsjuka och vände mig ryggen och sedan även "sa upp vänskapen" Visste inte ens att man kunde säga upp vänskaper, glida ifrån varann och sluta höras, javisst! Men bokstavligen göra slut på en vänskap, näää. Så min slutsats är att det är först när livet är som tuffast, som man ser vilka som är ens riktiga vänner. Hur länge har ni försökt? Och vad får ni för hjälp?

    Det var nåt liknande för oss,jag hade sagt ifrån om en viss sak,hon lyssnade inte alls tyvärr. Sen rann vänskapen bara ut och dog...  Finns nån som vetat allt också,men inte frågat en enda gång hur det går och då blir man också ledsen. Bara hon och hon och hon som gällde.  Min erfarenhet av att berätta är inte positiva kan jag säga! Nu har vi ett kompispar som vet vad vi gör och stöttar,det känns åtminstone bra!

    Vi har försökt snart 8 år och provat allt Sverige kan erbjuda så nu gör vi ED istället. Åker på tisdag för FET på fredag.  Drömmer
  • Äldre 2 Mar 15:52
    Starshaped skrev 2014-03-02 15:45:49 följande:
    Jag är bara jag: Det där känner jag igen! Har en annan sk nära vän som vet vad vi går igenom, hon frågar förvisso hur det går och så, men därimellan är det hennes jag som står i fokus. Och mycket fokus på hennes barn (en dotter och sen nyfödda tvillingpojkar) vilket hon ofta påpekar att de numera är fem i sin familj, och gnäller om hur jobbigt det är. Det är nästan det jobbigaste, hela vår vänskap har hon varit den som aldrig velat ha barn, och har gjort flera aborter. Medans jag alltid längtat efter barn. Varför är livet så orättvist? Då har ni haft en längre resa än oss, vi ska förhoppningsvis snart få prova IVF. Efter ett år av tester och undersökningar har vi äntligen börjat närma oss hjälpen. Är med andra ord fortfarande en rookie när det kommer till vad vi kan erbjudas. Och många förkortningar här är okända för mig. Vad har ni fått för behandlingar? Och vad är ED och FET? Och vilken ålder är ni i? Vi är 32 och 35.

    Jag undrar vad såna där "gnäll över egna barn"-människor tror de vinner på sitt gnäll? Inför såna som oss liksom!? Ska det få oss att avstå eller vill de ha medhåll eller vad,jag fattar aldrig.
    Livet är grymt orättvist och det finns ingen poäng i det helt enkelt. Man får inse faktum och kämpa vidare. Tänker man för mycket blir man knäpp.

    Om ni snart ska göra IVF så har ni ju en fantastisk chans där! Glad Vi har gjort 8 behandlingar,jag vet nog allt som går veta tyvärr. Dessutom nu andra embryodonationen,sprutor och mediciner i kubik är det. FET är när man tinar frysta embryon och sätter in. Vi är nog äldst här,45 och 48,började när jag var 37.
Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!