• Äldre 14 Mar 10:58
    102432 visningar
    616 svar
    616
    102432

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Jag är bara jag skrev 2014-03-09 15:19:10 följande:
    Tillbaks igen efter en mycket jobbig resa. Maken blev förkyld och det var en massa småstrul,men 2 toppembryon insatta!   Jag skulle göra ALLT för att nånsin mer behöva åka till Tjeckien,men jag får vänta 2 veckor till innan jag vet. Tar alla mina 11 piller,sprutor,proggisar,så dödens less på´t... Vår i vart fall,mycket göra ute så jag hinner väl förhoppningsvis inte tänka så mycket. Det är det där sabla grubblandet som är värst! När man påminns om de som hunnit få tre barn efter vi började-känner flera såna par,det bara sprutar ut ungar...

    Tack för era tummar! Håll dem gärna några veckor till.  Nu hoppas vi på många glädjande besked denna vår om det så bara är att man ska genomgå behandling,bara nåt händer på fronten så finns ju hoppet där.



    Hur mår du?? Tänker på dig och pyret/pyrena! Kramar
  • Äldre 5 Apr 22:24

    Oj, jag har varit borta ett tag från FL och då händer det tydligen mycket och ingenting samtidigt.

    Jag är bara jag, jädra skit!!! Det var ju er tur!! Ni tar det nästa gång, då SKA det bara gå!!

    Veronica1, äntligen snart dags igen! Nu ska bebbe bli till, växa och blir stark hela livet ut!!

    Förstår att många här har det tufft, det är samma för mig. Hade så gärna önskat en solskenshistoria här inne snart för att ljusa upp allt lite, eller hur?

    Vi har bestämt oss för att inte försöka mer. Kanske kommer det i framtiden, men för nu säger vi stopp. 4 IVF räcker, det sista försöket vi har kvar får va helt enkelt. Och adoptionen känns väldigt, väldigt långt borta.
    Hade en diskussion här hemma om hur vi prioriterat livet, att allt (ALLT) vi gjort fram tills idag under vuxen ålder (vi träffades väldigt unga)  har handlat om att bilda familj, allt har varit strategiskt uttänkt liksom. Och nu, i yngre trettioårsåldern, känns det som att vi missat så mycket av livet på något vis. Därför har vi bestämt oss för att stoppa bebisfabriken, åtminstone ett par år, och bara leva livet istället. Det känns sorgligt, men också befriande på något vis.
    Kommer finnas kvar här och peppa er alla och säkerligen gnälla om alla dumma kommentarer och situationer man hamnar i med folk (fick t.ex. ett sms från en vän som uppmuntrade mig att söka hjälp på naturmedicinsk väg då hon känt sig bättre efter det, hon hade alltså inte försökt bli gravid, men ändå var hon övertygad om att det var där skon klämde för oss...).

    Anyway, heja er! Beundrar er kämparglöd! {#emotions_dlg.flower}

  • Äldre 18 Apr 16:37

    Eftersom jag skapade tråden vill jag bara flika in och säga att den mycket riktigt skapades för oss med NOLL barn, för det är bara vi som på riktigt förstår varann.

    Menar absolut inte att förminska någon annans sorg, det skulle varken jag eller någon annan här göra tror jag, men vi kan inte erbjuda den stöttning som önskas. För oss i tråden är föräldrar som en nagel i ögat ungefär, det här är vår fristad på något vis, där vi får gnälla över allt en förälder inte kan förstå.

    Kramar till er alla kämpar!

  • Äldre 19 Apr 11:04
    e linnea skrev 2014-04-19 10:33:29 följande:
    Vill bara tillägga att jag vet att denna tråd är till för att gnälla av sig. Men när man börjar bli otrevlig mot folk som har barn börjar det gå över gränsen. Man kunde ju bara säga att, jag tror du kan få bättre stöd i ett annat forum, istället för att ge henne en avhyvling och säga att hon inte får vara här.
    e linnea skrev 2014-04-19 10:18:02 följande:
    Tror du missuppfatta mig, jag har inga egna barn. Min sambo har en son från tidigare men han sörjer precis lika mycket som mig. Jag tycker inte att han inte förtjänar att sörja bara för att han har barn.
    Det jag menade är så som jag förstod det fik inte jag heller skriva här då jag och min sambo bara försökt mindre än två år, även fast jag fått på papper att jag har svårt att få barn.

    Och jag kan väl hålla med om att hon kanske kan söka ett annat forum där hon kan få stöd från andra som jobbar på ett syskon. Jag tycker bara att det var fruktansvärt otrevligt sagt, vi är väl alla människor.

    Jag tycket också det är fruktansvärt jobbigt och orättvist att alla runt mig får barn och nu på våren när man ser extremt mycket barnvagnar. Det är sjukt jobbigt. Men jag är inte arg på dom för det! Dom i min närhet som jag får mest stöd av är dom som har barn. Det är dom som kan sätta sig bäst in i min situation. Men om den här tråden är till för att smutskasta dom och deras lycka vill jag inte va med!
    Men alltså förlåt, men släpp det nu. Alla andra förstod vad och hur hon menade, att det inte var något personligt, utan att det gjorde ont och att det helt enkelt var fel forum. Absolut inget att älta i!

    Och nej, tråden finns inte för att smutskasta föräldrar, vore ju paradoxalt eftersom det är vår högsta önskan att få bli det själva, om du läst hela tråden så ser du att det inte är vad vi gör. Däremot gnäller vi på situationer där föräldrar ofta är i centrum. 
    Och DU behöver inte vara arg på någon, men vill någon uttrycka sig här genom ilska som i botten bara grundar sig i en förtvivlad längtan så FÅR MAN GÖRA DET! Det krävs väl inte någon psykologexamen för att förstå vad det egentligen handlar om?

    Du är välkommen att vara med här, men passar det inte, så behöver du inte om du inte vill.
  • Äldre 19 Apr 21:03
    lillyhammer skrev 2014-04-19 20:22:07 följande:
    Hur klarar ni er igenom påskhelgen? Det är familjemiddagar och barn som man måste umgås med. Och för att toppa allting går jag in på facebook och läser om gravidstatusuppdateringar...

    Håller tillbaka tårarna så gott jag kan men känner att ilskan inom mig är lika stor. Varför jag? varför?



    Jag har tack och lov sluppit barn i påskhelgen, dock inte på sociala medier... Suck. En nära vän berättade just att hon är gravid med sitt tredje barn nu, gjorde ont.

    Försöker mest umgås med vänner utan barn just, och som inte alls längtar efter dem heller, rätt skönt faktiskt. :)

    Men förstår att det är skit för er som "måste" vara bland massa söta påskkärringar :(
  • Äldre 22 Apr 10:22
    lillyhammer skrev 2014-04-21 20:57:31 följande:
    Har någon härinne provat akupunktur? Visserligen finns det ju inga vetenskapliga belägg för att det skulle fungera. Men många lovordar ju behandlingen och säger att de lyckats blir gravida genom detta. Men frågan är om de skulle blivit gravida än

    Jag gick till en akupunktur en gång men hon ville att jag skulle komma in 2 ggr i veckan, vilket skulle resultera flera tusen kronor i akupunkturbehandlingar/månad vilket jag inte har råd med :/ Men jag vet inte. Placeboeffekten är ju trots allt väldigt stark...kanske värt?



    Jag har provat! Gick hos en av Sthlms bästa, som är "specialiserad" på barnlöshet, i samband med vårt tredje ivf. Betalade 4000kr totalt och har aldrig fått så dåligt resultat! Det är förstås individuellt hur man svarar på behandlingen, men för oss var det att kasta pengarna i sjön. Riktigt trist! Det enda positiva var väl att det var rätt skönt, en timme avslappning typ.
  • Äldre 22 Apr 19:54
    lillyhammer skrev 2014-04-22 19:50:43 följande:
    Tack för att du delade med dig av din erfarenhet. Det är lite som jag misstänker, att folk som går till akupunktörerna och blir gravida hade blivit gravida oavsett. Sen så råkar de ge "credit" till akupunktören och sånna som jag som är rätt desperat slänger pengar i sjön. Har letat efter ljus och lykta efter någon som helst vetenskaplig artikel som kan bekräfta men är som sagt mest bara placebo.



    Ja precis, jag läste allt möjligt (dock inga forskningsartiklar) om att det skulle öka blodflödet i livmodern osv. Lät logiskt, men så gick det som det gick.
  • Äldre 6 May 16:38

    Undrar så hur det går för alla er som var med från början, som kämpat så himla länge och som var på väg mot nya försök? Jag är bara jag, Veronica1 och alla andra?

  • Äldre 7 May 18:15
    Veronica1 skrev 2014-05-07 11:29:14 följande:
    Dansar; här är jag smile1.gif . Åker till Prag imorgon, ET på fredag. Jag är livrädd!!!! Hur går det för dig?
    Sköt om er allihopa smile1.gif
    Åh är det sant?? Så spännande!!! Och förstår att det är vansinnigt nervöst också! Nu ska det gå HELA VÄGEN!!

    Här är allt okej, allting står still, och det är rätt skönt som jag skrev tidigare. Men som vi alla vet, hamnar vi i vissa situationer där det blir alltför mycket... Som när jag satt bredvid ett par under ett event härom dagen, med deras lilla nyfödda. De satt under HELA eventet och viskade (till mig) "visst är hon sååå sööööt vårat lilla hjärta! Håll henne du, hon är sååå snäll!". Hade kunnat strypa dem haha! 
    Eller som när två barn på pendeln levde rövare (sprang runt och skrek och lekte) och föräldrarna säger ingenting, varpå den ena ramlar och slår sig (hårt!) och ingen förälder reagerar då heller. Pojken sitter i ett hörn på golvet och gråter högt! Hela vagnen väntade på att mamma eller pappa skulle reagera, men inget hände. Till slut var både jag och en till på väg att gå fram till pojken, som då kravlar sig upp och kryper upp i pappas famn gråtandes. Pappan brydde sig fortfarande föga. Sånt gör mig tokig! Inte bara för att de (uppenbarligen enligt mig) är rätt dåliga föräldrar, utan för att känslan av orättvisa trycker till sådär allra längst in i hjärtat. 

    Utöver såna saker så är det rätt bra ;)
    Ska hålla tummar och tår för er min vän!
  • Äldre 7 May 18:16
    nypan skrev 2014-05-06 21:52:43 följande:
    Hej igen Ligger här och grunnar. Jag har träffat en kille ett par veckor. Han har berättat att han tidigare har varit förlovad med en tjej i ca 7 år men det är det hela. Idag, på vår 5:e träff, så bjöd han hem mig till sig. När jag går in i hans lägenhet så står det en barnvagn och en spjälsäng i rummet. Han berättar att han har två små barn med sin föredetta. Han hade inte velat berätta det tidigare. Helvete. Jag har haft som regel att inte dejta någon med barn för jag är livrädd att fästa mig vid dem och sen att det inte håller med killen och få får jag aldrig se barnen igen. Han är nöjd med sina två barn och får se om han vill ha några fler. Nu är jag totalt tom i huvud och själ. Vad ska jag göra??
    Tror du postade lite fel här...
  • Äldre 8 May 18:42
    nypan skrev 2014-05-08 15:30:31 följande:
    Nej, jag gjorde inte det. Jag har skrivit här innan och kände att jag hamnade i en situation där jag kanske kunde rådfråga er då jag antagligen står inför lite kämpande med att få egna barn. Men men, ni kanske inte kan stötta i det här.



    Ja jag såg det precis, sorry:)

    Lät (eftersom jag missade ditt förra inlägg) som att det var ämnat för en annan tråd bara:)
  • Äldre 15 May 23:50
    Tiana skrev 2014-05-14 09:20:27 följande:
    Ja, det är riktigt frustrerande det där Lilyhammer! Nu har jag inte så många som har fått flera barn, men det känns. Och det rejält vissa dagar :(

    Adoption är något jag precis börjat fundera på själv. Var kan man hitta information om det?



    Vi var ju igång med utredning osv. när vi bestämde oss för att adoption inte var vår väg. Så jag har lite koll iaf, fråga på:)

    Mitt första tips är att kontakta familjerätten/socialen där ni bor, för att få komma på ett informationsmöte. Där får ni många funderingar besvarade. Och jag har flera vänner som adopterat, och efter att se dem med sina barn kan jag bara intyga att det är ett underbart sätt att bli förälder på.
  • Äldre 10 Nov 01:33

    Halloj tjejer! Kikar in här lite efter flera månaders uppehåll från fl, i egenskap av TS. Härligt att tråden lever vidare och fortsätter stötta <3

    Ge aldrig upp! Kram på er

  • Äldre 10 Sep 17:50

    Hej alla barnlösa medsystrar!

    Hur går det för er alla? Var evigheter sen jag skrev här. Men nu är man alltså tillbaka. Läget är oförändrat iaf. Ytterligare ett IVF misslyckat. Häromdagen berättade lillasyster för familjen att dom väntar barn, familjens första barnbarn alltså. Morföräldrar skålade i champagne och jag satt där och sjönk genom jorden. En långsam död. Fick sen kommentaren att "du är väl lite glad för hennes skull?", skar så ända in i hjärtat.

    Känner på allvar att jag oroar mig över min psykiska hälsa, depression och panikångest inte långt borta. Någon som känner igen sig?

    Har även funderat på surrogatmödraskap, någon mer?

    Kramar och styrka till er alla <3

    P.s. tråden skapades för dem som HELT saknar barn. Syftet med det är absolut inte att få syskonlängtare att känna sig ovälkomna eller hånade, syftet är bara att vi som ALDRIG lyckats behöver ett eget forum. Jag ska ändra det i beskrivningen, lycka till till er ändå förstås!

  • Äldre 10 Sep 21:21
    Jag är bara jag skrev 2016-09-10 18:19:18 följande:
    Jag är gravid i vecka 29 efter 10 år! Glad  Så det finns hopp. Krävdes många ED och flera missfall och ändrad medicinering, men nu sitter jag här trots allt och väntar barn. Ge aldrig upp!  {#emotions_dlg.flower}
    Grattis! Hur lyckades ni? Hur orkade ni fortsätta? Nyfiken. {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!