Inlägg från: Anonym (introvert) |Visa alla inlägg
  • Anonym (introvert)

    Varför är det så viktigt att vara social när man inte orkar?

    För att samhället är byggt av extroverta människor som får energi av socialt umgänge. De förstår inte att det är utmattande för oss introverta. Känn efter ordentligt hur du känner dig efter att ha umgåtts med någon och sen hur du känner dig efter att ha varit för dig själv. Om du ärligt kan säga att du mår bättre av att vara ensam så borde du kunna förklara det för dem som bryr sig om dig. Men jag tror fortfarande det är viktigt att komma hemifrån ibland, så även om du inte träffar någon kanske du mår bättre av att ta en promenad ensam.

  • Anonym (introvert)
    Anonym (sanna) skrev 2014-01-03 22:10:03 följande:
    Du har nog rätt i det du skriver. Jag förstår att vanliga människor kanske inte har så bra koll på det här med hur introverta fungerar, men man tänker att psykologen borde förstå det. Hon ger alltid det som läxa, att jag ska träffa vänner. Helst flera gånger i veckan. Så ofta träffar jag inte vänner ens när jag är frisk, jag har inte alls det behovet.

    Tyvärr är psykologer bara människor... De är bättre på att hjälpa än andra, men de kan inte allt. Jag tror att hon menar väl ändå.

    Här är ett tal (video) om den här obalansen av extrovert/introvert i samhället:

    www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts.html
Svar på tråden Varför är det så viktigt att vara social när man inte orkar?