Inlägg från: Anonym (Kanske också demisexuell) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kanske också demisexuell)

    Demisexualitet

    Anonym (Demi?) skrev 2020-03-25 20:02:20 följande:

    Väldigt gammal tråd men tänkte checka om någon fortfarande finns här i ämnet. 


    Nu är detta väldigt nytt för mig, men måste säga att utifrån vad jag förstått av det jag läst så är det så mycket mer än att man inte vill ligga med främlingar. 


    Jag undviker situationen där risken är att personer stöter på mig tex för närmande som andra tycker är smickrande gör mig fruktansvärt obekväm och illa till mods och jag vill helst krypa ur skinnet. 


    Och vänner försöker få ihop en med killar, men jag blir bara stel som en pinne. 


    Är själv en sexuell person väl i en nära relation, men är nu 12 år sen separationen där och har bara haft en kortare relation som tog slut innan sextet för att han inte klarade av att vänta längre. 


    Samma det med att inte ens tänka på att titta åt någon annans håll när jag väl var i relationen. Hade bara ögon för honom. 


    Men just det med obehaget av närhet är för mig ett tecken på skillnad mellan att bara inte vilja ?ligga runt? och att vara demisexuell. 


    Men är bara min uppfattning


    Jag är ny i tråden men känner delvis igen mig i det du beskriver. Vänner som till slut  fattat att jag inte är så intresserad av one night stands när jag är singel eftersom jag helt enkelt  inte kan bli attraherad av en främling jag ser på krogen enbart på grund av  hans utseende har frågat om jag åtminstone inte skulle kunna tänka mig att ha one night stands för närhetens skull.

    Men nej, jag skulle bara känna mig äcklad och obekväm av att ligga och kramas efter en sexakt med någon jag inte är attraherad av. I absolut bästa fall skulle jag känna mig likgiltig. Jag skulle hur som helst inte få ut något av sådan närhet.

    Jag kan känna mig väldigt, väldigt äcklad om personer jag inte är attraherad av tydligt visar eller säger att de vill ha sex med mig. Smickrad trots att jag inte är attraherad blir jag enbart om de visar det på ett väldigt subtilt och diskret sätt.

    Jag har flera gånger funderat på om jag åtminstone delvis är demisexuell.

    Tack och lov är jag lyckligt gift och utsätts därför inte längre  för omgivningens påtryckningar och åsikter om hur ens sexualitet "borde" se ut och fungera.
Svar på tråden Demisexualitet