Inlägg från: en glad |Visa alla inlägg
  • en glad

    Adoption inom Sverige?!

    Kårazon skrev 2014-01-14 22:14:46 följande:
    Vi är ett homosexuellt par som planerar att skaffa barn.
    Vi undrar om det finns andra homosexuella par därute som har adopterat inom Sveriges gränser & hur det går till i sånt fall. Vi håller samtidigt på att försöka få barn genom insemination i Danmark men tänker att det kan ta flera år innan ett ev. barnbesked kommer.... Får vi ens ställa oss i adoptionskö om vi blir gravida i Danmark?!

    Tacksam för svar
    För att börja bakifrån; det finns ingen kö för dem som önskar adoptera nationellt i Sverige. Det beror bla på den ringa tillgången på barn samt att man väljer hem utifrån vårdnadshavarens/nas önskemål/kriterier. En kö skulle alltså aldrig fungera ..... Däremot är det ju fullt möjligt att adoptera som homusexuellt gift par i Sverige - den dag en lämnande förälder/vårdnadshavare önskar ett samkönat par som föräldrar för sitt barn! I utlandet fungerar det inte så. Svenska organisationer har inte kontakt med något  ursprungsland som väljer samkönade par för sina barn .....
  • en glad
    Kårazon skrev 2014-01-15 09:23:08 följande:
    Ok, tack för svaren.
    Jag kanske borde förtydliga oss lite.

    Vi håller alltså i skrivande stund på att försöka bli gravida i Danmark. Igår kväll pratade vi lite om våra möjligheter (efter att tidigare ha sett "drömmen om ett barn") om att adoptera om vi inte kan bli gravida genom insemination. Då pratade vi om att adoptera inom Sverige, t.ex. ett ensamkommande flyktingbarn. Möjligheten att adoptera från andra länder ser vi som minimal då det knappt finns några givarländer som adopterar bort till homosexuella par. I alla fall de länder som vi vill adoptera ifrån.
    Vart ska vi vända oss i Sverige? Socialförvaltningen? MIA?
    Det är familjerätten/socialförvaltningen i er kommun som handlägger nationella adoptioner. Kontakta dem och bolla era frågor ..... (ensamkommande flyktingbarn är oftast i åldern 15-17 år och sällan aktuella för adoption)
Svar på tråden Adoption inom Sverige?!