• Grappa

    Innan du placerar ditt barn hos familjehem - LÄS

    Anonym (En som varit med) skrev 2014-01-19 12:58:05 följande:
    Jag säger inte att alla hem är dåliga det är dom säkert inte men jag tycker att fel metoder används idag och attdet är fel att frihetsberöva barn! Och att när man väl hamnat på ett HVB så är det lätt att hamna på låsta hem om man inte sköter sig där.
    Självklart ska barn som är våldsamma mot sina föräldrar eller andra få hjälp men kanske inte på ett HVB hem, utan att man pratar med olika familjehem och kollar upp någon som verkligen är bra, det är viktigt att inte lämna över hea ärendet till socialtjänsten för då vet man aldrig vart man hamnar.
    Statistiken har jag fått från personer som jobbat på behandlingshem och just 17 % lyckas är taget enbart från ett av alla hundratals behandlingshem.
    Om 17% är siffran för ett behandlingshem så säger det bara att den siffran gäller för det hemmet. Inte för något annat. Inte för alla HVB utan bara för det.

    Sen undrar jag vad du tror den siffran säger. Det är inte precis som att siffran skulle kunna vara 100%. Ett hem skulle kunna få fantastisk statistik om de bara tog emot välartade barn, men det är ju knappast meningen.

    De som hamnar på hem är oftast så illa ute att de oavsett hem eller inte skulle fortsätta ett trassligt liv. Några kommer bli hjälpta, några inte men det beror inte bara på hemmet, utan på att ungarna är så jäkla trasiga att de är bortom hjälp.

  • Grappa
    Anonym (En som varit med) skrev 2014-01-19 13:29:53 följande:
    Jag tycker siffran för de som klarat sig utan återfall ska vara högre, det beror lika mycket på hemmen som på ungdomarna som bor där, hade personalen gjort ett bättre jobb och staten kanske fler behandlingshem där personer med samma problematik får bo tillsammans så skulle den siffran vara högre, fanns det mer att erbjuda inom öppenvård skulle den också varit högre.
    Jag vill bara att folk ska tänka efter innan dom gördetta beslut.
    Självklart om man har testat ALLT och de inte finns någon lösning så vad ska jag säga, självklart är det inte bra för barn att vistas på hem och risken blir dubblad att dom blir värre när dom kommer ut.
    Så berätta vad som är en rimlig siffra då.
  • Grappa
    Anonym (En som varit med) skrev 2014-01-19 13:37:29 följande:
    Det kan jag inte svara på men definitivt högre än 17 %
    Fast då är ju din åsikt helt tagen ur luften. Antingen har du koll på vad som är en rimlig siffra och då är det relevant, eller så har du ingen aning, dvs du VET inte ens om 17% är bra eller inte! Och då ska du inte påstå att den siffran är för låg!
Svar på tråden Innan du placerar ditt barn hos familjehem - LÄS