• Anonym (Utred­ningsh­em)
    Äldre 19 Jan 13:17
    15485 visningar
    38 svar
    38
    15485

    Innan du placerar ditt barn hos familjehem - LÄS

    Jag håller med dig. Överhuvudtaget är det hemskt detta att soc blandar människor av helt olika typ och helt olika bakgrund på sina "hem". Även på t.ex. utredningshem. Jag känner en tjej som har Aspergers syndrom till exempel. Hon gjorde misstaget att berätta det för sin BM när hon var med barn. BM kontaktade soc och det blev en tvångsutredning. Alltså tjejen var tvungen att bo tre månader på ett utredningshem för att hennes "föräldraförmåga" skulle bedömas. Annars skulle dom ta ifrån henne hennes baby med polishjälp!

    Hon hade blivit mobbad under hela sin skoltid. På det hemmet var det fullt av just sådana tjejer/kvinnor som hon hade varit rädd för under skoltiden: aggressiva, utagerande, dominanta. En av dom hade till och med suttit i fängelse för misshandel! Flera var missbrukare o.s.v.. Min väninna med hennes lite udda och tillbakadragna sätt passade inte alls in. Hon blev hackkyckling på en gång, och personalen gjorde inget för att skydda henne. Socialen sa bara "personalen SKA kunna skydda henne".

    Hon var alltså skräckslagen där hela tiden, för att de här kvinnorna skulle bli arga på henne och misshandla henne. Och mitt i allt detta, skulle hon försöka framstå som stabil och lugn inför personalen, så att hon skulle få behålla sitt barn... Gråter

  • Anonym (Utred­ningsh­em)
    Äldre 19 Jan 13:35
    #31
    Anonym (En som varit med) skrev 2014-01-19 13:23:10 följande:
    Sånt är sjukt och absolut inte okej någonstans!
    Sådana finns det alltid på olika hem, de dominanta och kaxiga som äger stället sen kommer den lugna typen in och hela dennes liv blir förstört, jag menar ska man verkligen behöva ändra personlighet för att passa in?

    Nej det ska man inte!
    Fick hon behålla sitt barn?
    Ja, till slut. Men hon fick en träningslägenhet och det kom boendestödjare hem till henne i början. Jag anser att det borde ha räckt med det ifrån början - att några var hemma hos henne då och då. Det var helt onödigt att sätta henne på ett hem dygnet runt! (Dessutom tillkommer ju kostnadsfrågan - dessa hem med personal natt och dag är ju inte precis billiga för kommunen...)
Svar på tråden Innan du placerar ditt barn hos familjehem - LÄS