• Äldre 27 Jan 17:37
    21927 visningar
    97 svar
    97
    21927

    Svenskar i England? :)

    Jag bor i Southampton med engelsk man och tva bonusar. 
    Har bott har sedan 2007 da jag flyttade for att plugga men blev kvar. 
    Barnen kan lite svenska men vi pratar bara engelska hemma utom nar vi sjunger pa svenska :) 

    Nar vi far barn sa vill jag garna att de pratar bada spraken och far da borja vanja mig med att prata svenska hemma. 

    Jag gillar att bo har, min man skulle garna bo i Sverige men vi maste ju tanka pa bonusars andra foraldrar, deras barn, deras foraldrar etc etc.. sa om  typ 14 ar sa ar vi fria att bo var vi vill :) 

    Ar det nagon annan som bor i England och har bonusbarn? saker har ar ju inte lika jamstallda nar det kommer till delad vardnad (finns inte) och sant? 

  • Äldre 4 Apr 11:53
    #29

    Hej alla i London 

    Verkar om om att ni har det bra dar 

    Anna77- Trist att du inte trivs, jag ar ocksa gift med en fran UK och kom hit pga jobb, bor i Southampton och trivs jatte bra. 

    Vi har inga gemensama barn an, men har hans barn mycket och tycker att det mesta funkar med skola, hem och jobb. 

    Skulle dock vilja engagera mig mer i att gora det lattare for kvinnor att fortsatta jobba after att man har fatt barn men vet inte rikigt hur jag ska ga tillvaga. Hittade www.workingmums.co.uk/ men kan inte hitta nagon organisation dar man kan gora lite nytta istallet for att som jag sitta hemma och klaga for att det ar battre i sverige., nagra forslag?

     

  • Äldre 4 Apr 16:57
    #34

    Annamolly 

    Far man fraga vilken organsiation du jobbar for? och om du vet hur man kan involvera sig? Du far garna skicka medelande om du inte vill skriva det har. 

    Ja visst finns det massa bra saker med England, jag har aldrig bott i London och har inget intresse av det heller eftersom jag trivs jatte bra dar jag ar. Men det kan ju bero pa att jag har jobb jag trivs med, ett hus som jag trivs i och det finns sa himla mycket saker att gora med barnen. vi ar jamt ute och leker, cyklar, bygger kojor i skogen och badar (under sommaren) i havet etc.. 

    Klart man kan gora samma saker i sverige ocksa, och det gor vi nar vi ar dar men just nu kan vi inte flytta nagonstans utan att forlora barnen sa vi gor det basta av det och det basta ar valdigt bra. 

    Kvinnofalla kan det verkligen vara men jag har beslutat mig for att inte falla dit och har en chef som stottar mig och nar jag pratar med mammor utanfor skolan ar det manga av dem som jobbar men visst ar det en hel del som inte ens vill forsoka och inte ser varet i att jobba och det maste man ju ocksa acceptera? 

    Det som ofta namns i media ar att mor och far foraldrarna ska stalla upp och ta hand om barnen, vi har inte den mojligheten och jag antar att manga av er inte heller har den? 

    kanske lite OT men det ar det storsta problemet med att bo har tycker jag, det och cykelvagarna men dit behover vi inte ens ga.. 

  • Äldre 8 Apr 13:24
    #47

    Hej alla 

    jag vet inte om nagon ar intresserad men jag hittade den har sidan www.daycaretrust.org.uk/pages/parent-information.html

    Dar man som forader kan stodja dem i "Creating a family friendly UK" man kan som exempel ladda ner ett brev man kan skicka till sin MP mm.. 

  • Äldre 14 Aug 18:03
    #71

    Jag tankte faktiskt pa det igar och jag hade onskat att nagon kunde ha berattat var man koper olika saker, altsa vilka affarer som saljer saker man behover (typ tacke/kudde, koksgrejer, barn saker etc. 

    Det ar klart det ar olika beroende pa ekonomi och behov men jag gick runt pa stan massa ganger och kom tillbaka tomhant for att jag inte visste var jag skulle borja. 

    Det ar kanske lite onodligt att bidra med en lista pa affarer men om du upptacker att du inte hittar nat sa fraga garna, manga har har sakert goda rad. 

Svar på tråden Svenskar i England? :)