• Fridaalexandra89

    Svenskar i England? :)

    Hej! Hur många Englandsbor finns det här? :) Själv bor jag med min man och son i Cheltenham, sedan 3 år tillbaka. Berätta gärna vart ni bor och vad som fick er att flytta :)

  • Svar på tråden Svenskar i England? :)
  • LndMama
    Londonmamman skrev 2014-04-10 15:59:05 följande:
    Jag har bott i London i >15 år. Flyttade hit och jobbade ett år innan jag utbildade mig och blev kvar. Har en flicka på 9 år. Trivs utmärkt även om det finns en del nackdelar gentemot Sverige men sett till helheten är England ohotat.
    Hej och välkommen! Ännu en Londonbo Glad Skulle inte du vilja nämna de fördelar och nackdelar du ser? Är relativt nyinflyttad i London och väldigt nyfiken nämligen Glad
  • blommis 79

    Hejsan jag o min sambo o vår son ska vara i England i några månader o skulle va kul att träffa andra svenskar där med barn Vi kommer vara i bury st edmunds. Hoppas nån vill höra av sig om ni bor där :)

  • BustersTjej

    Jag kom till England, Oxford, i Juni 2011 som au pair. Bodde hos en riktigt bra familj men världens bästa barn! Stannade hos den familjen i lite mer än ett och ett halvt år innan jag tänkte att jag skulle testa bo själv. Hade även då börjat prata lite smått med en kille på en dejtingsida. Fick jobb på McDonalds och flyttade in i ett riktigt litet rum i ett hus med 3 andra personer. Trivdes inte ett skit och började fundera på att åka hem igen och började även kolla runt efter jobb hemma i Sverige.


    Sen träffades jag och killen från dejtingsidan och just nu bor jag med honom i Thatcham, Berkshire, och vi planerar vårat första barn, (dessa jävla charmiga engelsmän asså haha)

    Har ett fast jobb med minimulön men jag har så jag klarar mig och kan även lägga undan lite varje månad. Han har ett bra jobb, dock med långa timmar och en del udda timmar. Och jag vet hur dyrt det är med barnomsorg i detta landet så jag räknar med att jag får stanna hemma och passa den lille i några år men det är inget som stör mig, inte än iaf haha. Och vi har även hans föräldrar nära som jag vet mer än gärna skulle passa barnet och sen finns ju även alternativet att skaffa en au pair, fast då skulle vi behöva skaffa ett större hus haha. 


    Men jag trivs iaf jätte bra i England :D

  • Fsake

    Hej!
    Jag och familjen flyttar troligen till London, Barnes/Richmond efter jul.
    Tänkte höra om ni har några tips! Vilka somhelst

    Maken ska jobba för ett svenskt företag, barnen,5 och 7 ska gå i svenska skolan och jag ska ev jobba lite eller plugga eller så är jag bara hemma

    Leta hus tänkte vi börja med i höst okt/nov.
    Vi har inga vi känner i London så den biten försvinner, men tänker att man snabbt lär känna nya människor. Hur har det varit för er? Har ni ofta besök från Sverige?

    Hur är det med aktiviteter för barn på kvällar/helger?

    Jag ses gärna när vi flyttat
    Trevlig helg!

  • Sosa81
    LndMama skrev 2014-04-09 14:37:26 följande:
    Jaha, ja då förstår jag att det blir svårt att få ihop det. Kan vara bra och veta såhär innan mitt barn föds vad det finns för olika alternativ.

    Håller helt med! Tiden bara susar förbi men ändå känns det som man alltid bott här Glad Så pass ändå? Var det för att det var fullt eller? Himla häftigt att ni ändå passade på, med barn och allt. Skönt dock att ha lite av en timeline i alla fall.

    Jag mår super! Känner knappt av graviditeten. Superspännande! Ja hela 6 veckor kvar faktiskt vilket känns så sjukt nära men långt borta på samma gång Glad

    Av bekvämlighetsskäl säger jag antingen Twickenham (har en buss som går hela vägen till stationen) eller Kingston Glad
    Hej LndMama!

    Hur är det med dig? Bebis ännu? Jag har inboxat dig
  • moving

    Åh vad roligt med en uk-tråd! Vi flyttade till Salisbury förra året i april från Spanien och jag trivs ok. Saknar dock vädret och de breda trottoarerna! :) min man är brittisk och vi ville komma närmare hans familj då vi väntade vårt andra barn som föddes i juli -13. Håller med om att barnomsorgen här är dyr, förskolan som ligger i vårt område kostar £3.80/h så våran äldsta går bara 1 fm/vecka. Såg att det var fler från Salisbury här i tråden, jag träffas gärna över en fika!

  • Mariia77
    Sylanna skrev 2014-03-12 14:40:55 följande:
    Hej! Flyttade i januari från Stockholm till Horsham, West Sussex, tillsammans med min familj och 2 barn (5 och 7 år gamla). De går i en engelsk statlig skola. Anledningen till flytten var att min man fick jobb i Crawley. Själv är jag hemma. Det är inte lätt att få ihop tillvaron med två heltidsarbetande föräldrar. På vår skola lämnar man kl 8.45 och hämtar kl 15.15. Det finns inget fritids. Alternativet är barnflicka eller Childminder, som kostar ca 5£ per barn och timme. Just nu känns det inte som ett alternativ eftersom barnen måste etablera sig först och lära sig engelska...
    Vilken rolig tråd, roligt att läsa om era erfarenheter. Hoppas att fler hittar tråden och berättar om sin erfarenhet.
    Hej! Jag bor i East Grinstead, West Sussex med min man och tva barn (8 och 5 ar). Ar ofrivillig "hemmafru" pa heltid for tillfallet, da jobben har betalar sa lite, barnomsorgen ar sa dyr och det ar svart att fa ihop livet med tva heltidsjobb och tva barn!

    Har bott i England i 12 ar efter att ha traffat min engelske make under ett utbytesar i England. Har dock bara bott i West Sussex i 2.5 ar.

    Ser att du bor i Horsham, jag ses garna over en fika nagon dag!
  • Mariia77
    Anna77x skrev 2014-04-04 10:47:30 följande:
    Hej! Vi flyttade hit (Cambridge området) för 1,5 år sen (ovetandes om att jag var gravid) och jag vantris något fruktansvärt. Det är då sjukt dyrt och svårt med barnomsorg, lönerna är låga och flexibiliteten när man har barn är usel. Samhället verkar tycka att kvinnan ska vara hemma vid spisen när man fått barn. Det är dyrt att hyra och husen är i riktigt dåligt skick. Alla är så fattiga och lever på kredit. Etc etc. Jag hatar att jag blivit så bitter! Vad är bra med UK?? - hjälp! Varför bor ni här och vad är fördelarna? Jag är typ fast här pga jobb och min partner är från UK.
    Hej! Jag haller med dig om att det engelska samhallet inte gor det latt for flerbarnsmammor att arbeta - sarskilt om man inte har slaktingar som bor nara som kan hjalpa till med barnomsorg. Jag bor i England sedan 11 ar tillbaka da min man ar brittisk. Vi har tva barn (5 och 8 ar) som gar i en liten Church of England skola dar de trivs jattebra. Jag ar hogutbildad med skyhoga studielan fran csn, men kan anda bara fa lagt betalda jobb har. Haller ocksa med om att huspriserna ar jattedyra, och ofta i daligt skick!

  • Starship

    Jag kom hit för mer än 20 år sedan och bor i London, när barnens har flyttat ut funderar vi på att flytta permanent till Oxford. Har två äldre barn, 16 och 17 år gamla. Trivs jättebra och har inget intresse av att flytta hem, min man kan inte heller tänka sig att bo i Sverige. Båda barnen behärskar svenska nästan lika bra som engelska.

  • Vaniljkex
    Fsake skrev 2014-04-26 07:44:03 följande:
    Hej!
    Jag och familjen flyttar troligen till London, Barnes/Richmond efter jul.
    Tänkte höra om ni har några tips! Vilka somhelst smile1.gif

    Maken ska jobba för ett svenskt företag, barnen,5 och 7 ska gå i svenska skolan och jag ska ev jobba lite eller plugga eller så är jag bara hemma smile1.gif

    Leta hus tänkte vi börja med i höst okt/nov.
    Vi har inga vi känner i London så den biten försvinner, men tänker att man snabbt lär känna nya människor. Hur har det varit för er? Har ni ofta besök från Sverige?

    Hur är det med aktiviteter för barn på kvällar/helger?

    Jag ses gärna när vi flyttat smile1.gif
    Trevlig helg!
    Har hort fran en kompis med en son pa ko till svenska skolan att de ar jattedaliga pa att lamna besked om nar antagning kan ske, sa prata med dem nu, om ni inte redan har gjort det. De kan annu inte beratta om plats finns i september, trots att sonen far skolplikt da. Det ar skolplikt fran september manad om man fyllt fyra ar, sa bada dina barn maste ga i skolan eller hemskolas. 

    Det viktigaste att ordna nar ni kommer hit ar ett bankkonto, och det kan sakert din mans jobb hjalpa till med. Det ar annars jattesvart att fa, nastan alla jag kanner har hotat sig till ett konto pa det ena eller andra sattet. Min man (pojkvan da) hotade att byta bank nar jag flyttade hit, och da fick jag ett konto med bankomatkort, dvs inget betalkort. Det fick jag vanta pa i sex manader, nar jag visat att jag kunde skota mitt konto. Jag var 27 ar nar jag kom hit, sa det var inte sa kul att behandlas som en tonaring. Jag har oxa kompisar dar frun inte har ett eget konto, utan ett hang-on kort pa mannens konto, och det skulle iaf inte jag gilla. Antar att din mans jobb star for hyran, annars kan ni inte fa hyreskontrakt utan bankkonto heller. Det ar ett moment 22, sa det ar jatteviktigt att losa sa fort ni kommer hit.

    Man legitimerar sig med pass tillsammans med "proof of address", som ar en mindre an tre manader gammal elrakning, telefonrakning for fast lina, eller bankkontoutdrag (mojligt att hyreskontrakt oxa raknas, men vi har aldrig hyrt bostad, sa jag vet inte). Utan det kan du t ex inte fa mobiltelefon, iaf inte pa kontrakt, eller skriva in er hos en GP.  Pa elrakningen kan man ha tva namn, men inte hos BT, sa se till att bade din man och du star som kontohavare for elen.

    Det bor en massa svenskar i Barnes och Richmond, sa det ar inte svart att hitta nya vanner, och via skolan lar man ju kanna andra familjer med barn i lagom alder.

    Det finns massor med barnaktiviteter, vissa pa helger, men framfor allt pa eftermiddagar. Jag skulle dock tro att prisnivan ligger hogre har an i Sverige. Vara balettklasser tex kostar 200 kr per barn och gang for 30 resp 40 minuter. 
Svar på tråden Svenskar i England? :)