Svar på tråden Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!
 • Anonym (kort nu)
  Tis 28 jan 2014 18:58
  38604 visningar
  267 svar
  Inlägg från Anonym (kort nu) Visa alla inlägg

  Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!

  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 18:22:38 följande:

  Nej det vet jag, men bara för det behöver man inte raka av håret helt?Jag tycker alltid att långt hår ser bättre ut på alla, men det behöver inte vara överdrivet långt. Men det är som sagt inte alla som vill, och jag säger ju bara som jag tycker, alla tycker självklart olika. Dessutom så tycker ju alla oilka om var vad som är fint och inte. Men jag undrade bara om ni som har det inte saknar att kunde göra roliga saker med håret? Vissa gillar ju inte att hålla på med hår, men ni som gillar att hålla på med hår och inte har så långt, saknar ni det?


   


  Jag har också äntligen vågat klippa håret kort och jag har mer kul med hårstyling än någonsin. Mitt långa hår hamnade allt som oftast i en tråkig hästsvans eller knut eftersom det sällan såg perfekt ut (smålockigt hår som lätt blir risigt) och var i vägen. Nu kan jag ha det bakåtkammat, platta luggen, rufsa till det, använda lockgel, sätta i hårband osv och det tar bara några minuter, så jag har tid att göra det varje dag. Glad Att platta eller locka mitt långa hår tog ju minst 20 minuter, så det orkade jag sällan med.
 • Anonym (kort nu)
  Tis 28 jan 2014 23:10
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 20:01:04 följande:

  Okej, intressant hur olika det kan vara för olika människor. :) Men jag tror att det har lite med hur mycket du vill göra roliga frisyrer också. Nu med ditt korta hår så säger du hur du älskar att fixa i ordning det, så du har ju en bra inställning. Jag kan fixa en jättefin annorlunda fläta eller en half up half down eller en messy bun på ca 2-3 minuter. Jag slipper dessutom alla geler och stylingkrämer, vilket jag är glad över eftersom jag verkligen ogillar känslan. Jag använder nästan aldrig produkter i mitt hår, men ibland hårolja och torrshampoo då det ändå inte känns så konstigt i håret. Men det är ju superbra att vissa gillar det och att det funkar bra för dig.


  Jag älskar verkligen att fixa mitt hår, och sitter gärna i 7 minuter och lockar det eller gör något annat kul. Men för er som inte har så stort intresse i hår (tex alla som säger "det är ju baaaara hår, det växer ut") så har jag nu förstått att det är lättare och bättre för er att ha kort hår. Tack :)


  Nja, jag skulle väl säga att det är just för att jag tycker att det är kul med hår som jag har klippt det kort. Mitt hår är så svårskött och bångstyrigt att det är svårt att göra fina frisyrer när det är långt. Eftersom det är så tjockt måste jag klippa upp det rejält och då är det svårt att göra olika flätor och knutar utan att en massa hår sticker ut. Dessutom blir det väldigt frissigt så fort det blir det minsta fuktigt i luften, så det håller sig aldrig som jag vill det. Jag har inget emot att lägga några minuter på att fixa håret, men det är inte kul att lägga en halvtimme på att platta det när det är tovigt och frissigt så fort jag lämnar huset. Det blev som sagt oftast en knut för mig och jag tröttnade på att alltid ha samma frisyr. Nu känner jag mig faktiskt snygg och piffad varje dag. Om jag hade haft mer lättskött hår hade jag nog varit mer pepp på att ha det långt. Rakt, blankt hår ser alltid normalt och respektabelt ut och när det blir tråkigt kan man fläta eller locka. Mitt naturliga hår ser ut som trollhår och jag måste styla innan det ens ser normalt ut. Det blir väldigt tråkigt i längden och håret blir dessutom väldigt slitet av styling och hårsnoddar vilket gör det ännu värre. Vilken hårlängd som blir roligast och enklast att ha beror helt enkelt på vilken hårkvalitet man har.
Svar på tråden Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...