Inlägg från: Yvette71 |Visa alla inlägg
  • Yvette71

    Söker mamma-grupp för 40+are i Stockholm!

    Hej, jag är 42 år och var idag på mitt första UL. Är i v 10+1 och har inte haft några "krämpor" alls förutom då kanske lite ömma bröst. Så först idag fick jag se det lilla hjärtat picka :) och allt blev verklighet.
    Allt känns väldigt spännande, har inga barn sedan tidigare och detta var inte direkt planerat heller. Men jag har drömt om barn så länge så jag hoppas av hela mitt hjärta att allt ska gå bra. 


    Jag vill gärna träffa andra i samma situation, dvs gravid och 40+  
    BF 8 oktober.

  • Yvette71

    Jag ska göra KUB-testet nu i veckan, är väldigt nervös för vad testet ska visa och förstår ju att åldern spelar stor roll. Är det under 1 av 200 som är dåligt resultat eller hur är det?


    Tror jag kommer gå vidare med fostervattenprov om testet blir dåligt .

  • Yvette71

    Ja visst är det jobbigt innan man får resultat. Och sen om det är dåligt att gå vidare på nästa test och vänta ännu mer på svar.. hmm inte lätt det här. Men visst är det så att man kan göra MKP tidigare än FVP?
    Vilket är att föredra? Har läst mej till att risken för missfall är densamma för båda proven (1%?) men är det någon skillnad på att ta testen, dvs smärta eller om det ena testet är mer komplicerat att ta?

    Känns jätteskönt att ha en egen liten grupp att diskutera med som är i samma ålder :)
    Jag bor på södermalm

  • Yvette71

    jag fick resultatet 1:243 på KUB så har beslutat gå vidare med moderkaksprov. Även om resultatet är förhållandevis bra för min ålder så vill jag nog ändå vara säker. Som sagt det finns  så mycket annat att oroa sej för  :)

  • Yvette71
    16Mars2014 skrev 2014-04-02 12:11:42 följande:
    Hej! Jag bor på Kungsholmen i Sthlm. Är det någon som blev mamma 2014 och som vill ses på en promenad och fikastund? Vore jättekul att träffa andra och dela erfarenheter osv. Har ni träffats redan några? Eller har ni kontakt via något annat forum? :)
    Grattis till bebisen!
    Vi har inte träffats något ännu, bara skrivit lite här. Men jag tycker det vore jättekul.
    Själv har jag BF först i oktober, men då det är mitt första barn skulle jag behöva alla tips och råd jag kan få.
Svar på tråden Söker mamma-grupp för 40+are i Stockholm!