• Äldre 11 mar 07:59
  206067 visningar
  4212 svar
  Inlägg från kenneth768768 Visa alla inlägg
  4212
  206067

  Varför hatar folk MP?

  Ingram skrev 2014-02-23 19:58:14 följande:
  För att det finns viktigare saker att prioritera före det...

  Viktigt för vem? Du menar alltså att det inte är viktigt att hjälpa de hundratusentals människor som kommit till sverige att integreras? Ska man vänta tills sverige är i stort sett perfekt innan det är läge att kika lite på integrationen? vi har massor med orter där folk upplever att de är helt utanför sverige vilket visar sig i regelbunden frustration. Schysst mot dem! Men det kanske är bättre att inte framstå som en sån där ond som pratar om integrationsproblem? (menar inte BARA dig nu utan mp:s attityd)
 • Äldre 11 mar 19:47
  Ingram skrev 2014-03-11 11:08:35 följande:
  Jo det är viktigt att integrera människor som kommer till Sverige, vilket många redan gör och vi behöver fortsätta med det och göra det bättre
  Att folk upplever att de är utanför är såklart inte bra och vi behöver bättre arbete och en bättre plan för det, men jag förstår inte vad det har med saken att göra? jag vet att de flesta vill ha en lyckad integration. Vem har sagt något annat?
  Jag tyckte du sa att det finns viktigare frågor än integration och därför var det inte viktigt med några vallöften om saken, men jag kanske fattade fel.
 • Äldre 11 mar 21:09
  Ingram skrev 2014-03-11 20:04:30 följande:
  Ja det sa jag också...men jag sa väl aldrig att det inte var en viktig fråga eller hur? jag bara sa att det finns viktigare frågor.
  förvisso, men har man inga vallöften om en sak ligger det väl VÄLDIGT långt ner...van som man är att se vallöften av typen "vi sossar vill att det ska finnas butler i tunnelbanan":)

  jag tänker lite att MP har beröringsskäck kring problematiken kring invandring, bättre att inga låtsas om liksom...det finns viktigare frågor, nothing to see here!
 • Äldre 11 mar 21:11
  Hummelnr12 skrev 2014-03-11 21:04:17 följande:
  Tja han ljuger inte i tv i alla fall. Eller rättare sagt han har inte fastnat med handen i kakburken ännu som allas Jimmie har gjort.

  www.aftonbladet.se/kultur/article18475875.ab
  sen undrar man ju lite hur mkt det grävs eftersom typ hälften av journalisterna är MP:are...

  Vad är det för sannolikhet för följande 2 påhittade satser från aftonbladets redaktion?

  1. "Nu ska jag FAN hitta ngt smaskigt på Jimmy!"
  2. "Nu ska jag FAN hitta ngt smaskigt på Fridolin!"
 • Äldre 11 mar 21:20
  Hummelnr12 skrev 2014-03-11 21:18:03 följande:
  Tja den alltom hatade kvällspressen grävde ju fram skit om Fridolin?

  Sen ger man sig på den tredje statsmakten media så får man vara beredd på att skit grävs fram.
  Vem hatar kvällspressen?

  Ja som du säger så grävs det antagligen betydligt mer om Jimmy. Det var min poäng.

  Vad menar du med "ger sig på den tredje statsmakten", du menar att det var nån form av händelse som initierade att media började gräva fram skit om SD? Isf vilken?
 • Äldre 13 mar 00:02
  Ingram skrev 2014-03-12 21:40:21 följande:
  Det första du talar om vet jag att det finns mer bevis för, men det där andra finns det verkligen bevis för det?

  Jag vet att personer nära mig inte röstar på SD för jag umgås bara med människor jag räknar som bra individer och släkt som jag inte har något gemensamt med umgås jag oftast inte med utan ser mest på julafton.
  Jag vet också att de personer jag älskar har sunda värderingar och det är också därför jag har dem i mitt liv, andra personer ser jag inte att jag behöver ha nära mig.
  Så jag skulle aldrig medvetet vilja ha hem en Sverigedemokrat hem till mig, våra värderingar är inte detsamma och det skulle bara vara onödigt att umgås med en person jag inte gillar och att dessutom ta hem den till mitt hem skulle kännas bortkastat.
  Men är det så enkelt att hela Sveriges onda andel av befolkningen är samlad hos sverigedemokraterna?

  Låt säga att det är nån som fallit för argumentet att det är mest effektivt att Sverige hjälper folk i hemländerna och därför röstar på SD?

  Eller en annan person som läser att vi får fler och fler utanförskapsområden och tänker: "nu måste vi lugna ner invandringen så vi hinner med oss med integrationen, andra länder får göra sitt också", och så läser denne person att alla andra partier bara pratar om mer och mer invandring, och tänker att SD är det enda partiet som vill lugna ner invandringstakten.

  Är båda dessa personer självklart onda?

  Är alla finländare onda? Ska man inte kunna ta hem en finländare på besök?

  Är det så antingen-eller?

  Eller tvärtom: anta att du tycker dagens invandringstakt är lagom. Men jag vill att den ska fördubblas. Ska inte du få besöka mig då?
 • Äldre 13 mar 21:04
  Ingram skrev 2014-03-13 00:22:23 följande:
  Nej långt ifrån och jag tror knappast att alla medlemmar i SD är onda, inte deras väljare heller...däremot tror jag det är många av deras medlemmar som inte är insatt i sakfrågor och som får sina information främst ifrån sidor på nätet och de ifrågasätter inte informationen.

  SD har egentligen inte större politik för hur man ska "hjälpa folk i deras hemländer" så röstar man på det partiet av den anledningen så bör man nog titta på frågan igen.

  Hur kommer frågan om finländare in? :S den förstår jag inte!
  ok, då verkar vi överens om att det kan finnas goda människor som röstar på SD (och det är dessutom möjligt att det kan finnas onda människor som röstar på MP) varvid rimligaste beteendet när det gäller vilka man vill bjuda hem är efter personliga bedömningar från fall till fall.

  Ang Finland var det en långsökt grej ang att det av somliga påstås att Finland har den nivå av invandring som SD menar att Sverige vill ha men ändå kallar vi ju inte finländarna för nazister, men jag har ingen källa på detta så du kan bortse från den grejen.
 • Äldre 15 mar 14:43
  Ingram skrev 2014-03-15 10:41:28 följande:
  Elin, där har du fel, eftersom miljöpartiets väljare är de väljare som har högst utbildning av alla partiers väljare tillsammans med Folkpartiet.
  Människor som ofta har lägre utbildning röstar på SD eller V i en större utsträckning, alltså inte MP, bara för att upplysa dig litegrann om hur verkligheten ser ut.
  Men elin w säger inget om utbildningsnivån INOM MP.

  Hon menar av att de som hatar MP (och alltså är icke-MP) så är det en hög utbildningsnivå i snitt.

  Dvs, du svarade på nånting annat.
 • Äldre 15 mar 15:42
  Ingram skrev 2014-03-15 14:53:02 följande:
  Det finns ingen bevisning för att människor som "hatar MP" skulle ha hög utbildning eller vara intelligenta, däremot håller en majoritet av svenska folket inte med MP och det gäller iofs alla partier.
  den får väl elin w presentera isf, hon som tog upp det, jag bara förtydligade vad hon sa.
 • Äldre 15 mar 16:25
  effemgea skrev 2014-03-15 16:21:59 följande:
  Nu är det ju fullt möjligt att se hur utbildningsnivån påverkar partisympatierna i SCB:s stora partisympatiundersökningar.

  Bland män med endast grundskoleutbilding sympatiserade 15,2 procent med SD medan MP hade stöd av tre procent i gruppen lågutbildade män.

  Motsvarande siffror bland lågutbildade kvinnor var 7,3 procent för SD och 7,8 för MP

  Bland högutbildade män (minst tre års eftergymnasial utbildning) var stödet för SD 3,8 procent och för MP och för MP 13,3 procent.

  Bland högutbildade kvinnor hade SD stöd av 1,0 procent och MP av 16,9 procent.

  Rätt dramatiska skillnader och på goda grunder kan man påstå att  den typiska SD-väljaren är lågutbildad man medan den typiska MP-väljaren är högutbildad man eller kvinna.

  Källa: SCB:s partisympatiunderskning november 2013.
  Men går det att utröna några orsak-verkan-samband ur detta? Eller vilka poänger medför detta?
Svar på tråden Varför hatar folk MP?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.