Inlägg från: Gert |Visa alla inlägg
  • Gert
    Flash Gordon skrev 2014-04-15 20:21:52 följande:
    Vänta du bara ...
    Det är mer sannolikt att Jimmie Åkesson blir integrationsminister. Jag tror inte Stefan Lövfen gillar miljöpartiet särskilt mycket. 
  • Gert
    Flash Gordon skrev 2014-04-15 20:37:50 följande:

    Lövén är en industriman, en gråsosse. Ja, han hatar nog det mesta MP står för. Det borde han göra.

    Men han är också pragmatisk och ledare för det makt-kåta socialdemokratiska partiet och i den rollen MÅSTE han ge efter för MP.

    Det finns ingen hejd på hur korkade, och kontroversiella, saker MP kan komma att kräva i utbyte mot att rösta för Stefan som statsminister och löften ställda på lokal nivå av S kommer inte att gälla en sekund längre efter att språkrören har begärt att de skall tas tillbaka.

    Minns hur trängselskatten i Stockholm hanterades efter valet 2006 där Göran, efter MP:s krav, sänkte sin egen Första Dam i stockholmspolitiken för gott genom att totalt köra över hennes löfte till stockholmarna om att det INTE skulle bli några vägtullar.

    MP har ett antal symbolfrågor som de inte kommer att ge sig på. Förbifarten, kärnkraften, invandringen, Norrbotniabanan. För att nämna några av de större.
    Därför är det klokare av Löfven att samarbeta med SD. SD och MP är ju nästan lika stora. Med lite tur blir SD större.
  • Gert
    effemgea skrev 2014-04-16 19:40:56 följande:
    Det omvända förhållandet skulle vara synnerligen märkligt.

    Journalister har språket som arbetsredskap och ju bättre språkförståelse och kunskaper man har desto bättre förutsättningar att överblicka komplexiteten i samhället.

    Till skillnad från folk som sitter på kammaren och bildar sig en omvärldsuppfattning genom tokstollarna på avpixlat och liknande sajter rör sig ofta  journalister ute i samhället, träffar många människor från skilda miljöer och tvingas försöka förstå omständigheter som inte är deras egna.

    Det förvånar mig inte alls att MP är överrepresenterat bland dem som har kunskaper om hur samhället fungerar.
    Haha den var bra :)

    Det är snarare så att Mp är överrepresenterat av människor som gillar att slåss. https://www.google.se/search?q=mp+br%C3%A5k+haninge&oq=mp+br%C3%A5k+haninge&aqs=chrome..69i57.2535j0j7&sourceid=chrome&es_sm=91&ie=UTF-8#q=mp+br%C3%A5k+haninge
  • Gert
    effemgea skrev 2014-04-16 20:08:10 följande:
    Det har jag mycket svårt att tro.

    Folk inom SD-sekten har ofta stora problem att förstå att man inte kan generalisera utifrån enstaka händelser, inte så konstigt förresten, eftersom hela toksektens omvärldsbild är konstruerad av utvalda fragment.

    Tror det var i den här tråden någon sverigedemokrat skulle bevisa för mig att miljöpartister är okunniga och triumferande petade in en bild på en miljöpartist som sa att hon var ointresserad av politik

    Folk som triggas av  och generaliserar utifrån fragment skulle behöva sätta sig på skolbänken igen. Där har verkligen den svenska skolan misslyckats kapitalt.
    Enstaka händelser? Det händer gång efter annan att miljöpartister börjar slåss med varandra.
  • Gert
    themia skrev 2014-04-17 08:09:27 följande:
    Nej, sug inte utan tänk lite i stället, trots att det känns ovant.

    Du reagerar som typisk politisk analfabet.
    Du frågar inte om pengarna behövs, vart pengarna ska gå eller om summan är rimlig eller kanske rent av för låg.

    De tre områdena de 27 miljarderna ska gå till, vården, skolan och klimatkrisen, behöver egentligen betydligt mer, vilket alla inser som varit sjuka eller haft barn i skolan de senaste åren eller läst IPCC:s rapporter.
    Jag vet mycket väl vart de 27 miljarderna ska gå till. Mer invandring så klart.
  • Gert
    Cal XVI Gustf skrev 2014-04-16 00:01:56 följande:
    Och nu försöker hon backa:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    "Nu skriver partiet på Twitter och ber om ursäkt för att de varit otydliga i sina förslag. På sin sajt skriver de att de inte alls vill förbjuda möjligheten att blogga eller kommentera anonymt.

    – Det blir fel uttalanden i bland i politiken, det är inte någon lätt bransch man är i. Det får jag ta på mig som gjorde uttalandet. Det var otydligt och skapade en oro, säger Åsa Romson nu."

    Om man säger något dumt och det tas upp i media duger det inte att släta över det med "jag var otydlig, i själva verket menade jag något bra". Det här kan bli ett problem för MP om de tar plats i regeringen. Om inte förr kommer media då att börja granska dem på allvar.
    MP menade allvar med blogglagen. Deras dementi var ren och skär lögn. http://www.friatider.se/node/8961
  • Gert
    themia skrev 2014-04-21 16:19:01 följande:
    Och ditt alternativ?
    Skit i miljön - full fart rakt in i väggen! 
    Alla partier har miljöpolitik. Mp:s miljöpolitik är inte ens något vidare bra.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?