• Äldre 17 Mar 19:45
    2926 visningar
    11 svar
    11
    2926

    Peppning och tips, tack!!

    Hej! Mina killar är nu 5 månader. Jag älskar att vara hemma med dem och njuter varje dag. Vi är ute på dagliga långa promenader. Sjunger mycket, busar, läser böcker osv.

    Om jag ska ge ett tips så är det att passa på att göra saker när du kan vad det nu än är du vill ha gjort. Allt tar sådan lång tid med två.

    Den bästa babyprylen är faktiskt amningskudden, inte för att jag har använt den mer än en gång som amningskudde (fick den inte att fungera bra) men jag har haft den som sittplats, liggplats, ryggstöd, långkudde fungerar till allt annat haha.

    Något som jag tror har varit bra för mig och mina killar är att jag har låtit dem styra både dygn och mat själva. Folk omkring mig har ojat sig en del men jag har stenhårt hållit fast vid att killarna bestämmer själva hur mycket mat de vill ha och när de vill sova resp vara vaken. Natt har dock fått vara natt utan pardon.
    Nu har jag inte någon litet större syskon som kräver uppmärksamhet så det har fungerat.
    Som gravid sov jag knappt (karpaltunnelsyndrom) men när killarna kom fick jag äntligen sova.

    De föddes med planerat snitt v37+5.

    Undrar du något är det bara att fråga. Jag svara om jag kan.

  • Äldre 17 Mar 19:50
    #7

    Ursäkta att jag kapar tråden lite. Men ni tvillingmammor/pappor kan ni gå utanför dörren utan att folk stannar er och frågar om barnen? Om det är tvillingar, kön, namn, ålder. För att sedan berätta att de själva är tvilling eller har tvillingar eller någon vän som ska få.
    Jag kan det inte iaf och det börjar bli irriterande. Minst en gång varje dag när jag är ute på promenad/handlar händer detta.

  • Äldre 18 Mar 09:27
    #9
    Guldlock80 skrev 2014-03-18 09:05:35 följande:
    Vad härligt det låter, Kaffetunnan!! Åh, nu lägtar jag! Tack för tipsen också. Jo, jag har införskaffat en rejäl amningskudde, och den kommer nog att ha många olika funktioner. Saccosäcken tyckte jag var väldigt bra med vår dotter också, så den kommer nog också att komma till stor nytta.

    Ja, jag kommer absolut att mata dem "fritt" och låta dom styra det själv. När det gäller sömnrutiner så vill jag ju såklart till en början se hur deras egen rytm är (nu i magen så har de aldrig varit aktiva under natten), men annars kommer jag nog att försöka styra den lite grann. Med erfarenhet från vår dotter så vet jag att övertrötthet kan vara väldigt bevärligt, så jag körde tidigt med sömnrutiner med henne.

    Hur lång tid tog det mellan att er tv1 kom ut till att er tv2 kom ut??
    två minuter..... fast det var ju planerat ks
Svar på tråden Peppning och tips, tack!!