• Anonym (inte vara blond)

    Varför har nästan alla svenska tonårstjejer långt blont hår?

    I går var jag och tränade. Framför mig i salen stod rader av tonårstjejer som alla hade exakt samma utseende. Långt blont hår i hästsvans, nästan exakt samma nyans av håret också. Och det fick mig att reflektera över varför nästan alla svenska tonårstjejer ser exakt likdana ut. Förebilden verkar vara kissie/dessie/blondinbella/paow och allt vad de heter. Olika personligheter men alla vill ha långt blont hår.

    Snark säger jag! Fan vad trist att se ut som en lämmel och alla andra intetsägande blondiner. Blont hår må vara unikt och speciellt i södra Europa och stora delar av resten av världen, men i Sverige är en ung tjej med långt blont hår vardagsmat. 

    Så tjejer med långt blont hår, varför? Känns det inte konstigt att gå in på ett ställe och se horder av kloner som har exakt samma frisyr och färg? Inte ens lugg har ni, bara låååååååååååångt, med minimalt med lockar, och, i min mening, så jäkla trist. 

    Och innan ni frågar, ja, jag är svensk tjej men mitt hår är rött och kortklippt för efter år i skolan omgiven av idel blont hår fick jag nog och klippte av mig det och färgade rött. Nu sticker jag ut, folk minns mig. Inte sjutton minns man ännu en söt tjej med långt blond hår, ni är tretton på dussinet och jag förstår inte varför man frivilligt vill se ut som alla andra... 

    Och som en sista punkt; det här har inget med vem du är, du är säkert din egen individ och jättetrevlig, men jag förstår bara inte vilja att se ut som alla andra?

  • Svar på tråden Varför har nästan alla svenska tonårstjejer långt blont hår?
  • Anonym (Vem vet?)

    Kanske är dessa tjejer nog säkra i sig själva för att inte ha ett behov av att sticka ut för att bevisa hur spännande de är? Själv har jag röd-blont hår sådär "tråkigt" ner på ryggen. Inte för att jag är lat eller att jag vill se ut som någon annan, utan för att jag inte känner att jag behöver skaffa mig självförtroende genom att synas via en udda frisyr eller färg.

    Mmmmm, mellanmjölk Hjärta

  • LaFontaine
    puss skrev 2014-03-06 09:54:34 följande:
    Synnerligen dumt.
    Vad skulle det vara för tå? Folk håller inte med dig. Det är ingen öm tå.
    Äh, vi är bara avundsjuka...
  • Nyfiken gul

    Som ung och känslig för omgivningens tycke och smak är det ingen som VILL sticka ut. Enkel logik...


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Anonym (lockig)

    Lite så var det när jag gick i skolan: "Men guuud, jag skulle aldrig våga klippa håret kort eller färga det mörkt! Långt blont hår är finast på mig". 

    Men jag måste säga att jag inte riktigt ser problemet med att många tonårstjejer ser likadana ut. Finns det verkligen ett egenvärde i att sticka ut utseendemässigt? Personligen trivs jag inte med att få uppmärksamhet för mitt utseende och därför väljer jag bort mer extrema stilar. Däremot får jag gärna uppmärksamhet för vad jag gör och säger, så jag är ingen liten grå mus ändå.

    Sen är långt blont hår väldigt lättskött om man har typiskt skandinaviskt musfärgat hår. Om du färgar håret chokladbrunt kan utväxten se grå ut och det är dessutom ett helvete att ljusa upp håret igen. Illrött hår är jättesnyggt, men måste färgas om hela tiden. Blaskigt rött hår ser ofräscht ut. Om du gör blonda slingor ser det oftast vårdat ut även med utväxt. Om man inte har uppklippt hår är det lättare att göra olika typer av frisyrer så att man får variation. Jag skulle nog satsa på den frisyren om jag hade den hårtypen. Mitt hår är tyvärr lockigt, tjockt och frissigt, så det passar bäst i en kortare längd som går att hålla under kontroll och med ingen/mörkare färgning för mer glans. 

    Varför ska man vara en slav under en tidskrävande och dyr hårvårdsregim för att sticka ut när man enkelt kan bli en klon och lägga tid och pengar på annat? Det är givetvis upp till var och en att välja, men jag förstår absolut varför många väljer det andra alternativet.

  • Olagligvik

    Haha, det var ju modet 08... En aningen efter där du bor då?

    Här är det här det väldigt populärt med den ombre färgen, uppe i håret ska det vara lite mörkare och i nedre delen ska det vara antingen pissgult eller fjortisblont

  • Anonym (vill ha blont)

    Jag har alltid varit avundsjuk på min mamma att hon är blond men jag blev brunhårig. Några tjejer där jag bor har färgat håret blont och det ser faktiskt riktigt missfärgat ut nästan orangeaktigt högst upp

  • Anonym (inte vara blond)
    Olagligvik skrev 2014-03-06 14:14:23 följande:
    Haha, det var ju modet 08... En aningen efter där du bor då? Här är det här det väldigt populärt med den ombre färgen, uppe i håret ska det vara lite mörkare och i nedre delen ska det vara antingen pissgult eller fjortisblont

    Bor i studentområde i Sthlm. Och "ombre"?! Det känns väldigt ute, när varenda småstadstjej gör det. Ska man ligga i framkant ska man färga håret grått.
  • Duckan

    Haha, men då var jag i framkant en kort stund! En misslyckad färgning gjorde mig grå. Ombre är väl inte helt ute ännu?

  • Anonym (inte vara blond)
    Duckan skrev 2014-03-06 14:39:56 följande:
    Haha, men då var jag i framkant en kort stund! En misslyckad färgning gjorde mig grå. Ombre är väl inte helt ute ännu?

    Mnja, googlade ombre och Kenza, bloggaren som är med i lets dance nu, gjorde ombre sommaren 2012. Då var det nog hett, nu vet jag inte....
  • EmeNo11

    Helt enkelt för att jag är blond och tycker inte om att färga. Att det är långt är helt enkelt för att det är bekvämt med småbarn, att bara kunna slänga upp det i en tofs och inget hänger i vägen. Jag har däremot inte minimalt med lockar utan absolut inga alls, varför? Jo för att mitt hår är alldeles för tungt. Prövade att permanenta för att jag ville ha lite lockar och tog den absolut krulligaste vätskan och fick några vågor på håret i 1,5 vecka. Men jag har innan haft alla möjliga frisyrer är färgat i oändliga färger när jag var yngre.


    Nova 110903
Svar på tråden Varför har nästan alla svenska tonårstjejer långt blont hår?