• Leola

    Hur var det för er? rädd..

    Jag blev klippt under min förlossning, samt fick en 2 cm lång grad 1 bristning, och jag kan säga att inget av det gjorde ont under själva förlossningen, skulle tro att de bedövade på något sätt innan klippet dock. Det stack lite efteråt bara när barnmorskan sydde mig där nere, men då hade jag ju dottern på bröstet så jag tänkte inte så mkt på något annat då förstås!

    Jag tyckte dock efteråt att det kändes väldigt svullet där nere och jag blödde mkt när jag skulle kissa första gången på toan efter förlossningen. Jag hade också väldigt ont i underlivet efter klippet och själva förlossningen. Gick som en vaggande anka i flera dagar efter och det var inte så skönt att sitta på några dagar efter.. Jag vågade faktiskt inte känna i underlivet på nästan 4 veckor haha..duschade upp där lite med duschstrålen för att hålla rent dock! Tror dock att det var mest i mitt huvud att det skulle kännas jättekonstigt där nere, för när jag äntligen vågade känna där nere så kändes det helt normalt, bara lite stygn kvar efter klippet!

    Hoppas du inte blir mer skrämd nu, och vill verkligen säga att även om det gjorde ont och jag kände mig svullen och stel där nere så gick det ju över! Just stelheten som jag kände där nere höll i sig kanske 1 månad, dock kändes det bara när jag gått en längre promenad, då fick jag vila lite för att det liksom "drog" i underlivet.

    Det gör ont att föda barn men det är så värt det!!

    Ang. sexlivet, så hade vi sex när mitt avslag tog helt slut, efter ca 6 veckor. Det gjorde lite ont i början men vi använde olja som glidmedel. Det är ett tips att använda glidmedel första gångerna! Nu fungerar sex bra och har gjort det i flera månader, dottern är snart 9 månader. Dock blir jag lite mindre våt om vi inte har långt förspel innan så då stramar det lite och ömmar litegrann precis i början i ärret efter klippet samt lite inuti men jag tror (och hoppas) att det beror på att man kan vara torr där nere pga amningen. Fortsätter det att strama länge till vid sex så kommer jag be en gynekolog kolla upp det. Man kan ju alltid söka hjälp för sina besvär om man får några!

Svar på tråden Hur var det för er? rädd..