• Mon 19 Aug 2019 22:47
    2399 visningar
    2 svar
    2
    2399

    Fragmin och kortison i tidig graviditet

    Hanna Gitta skrev 2014-03-16 20:47:10 följande:

    Hej! Jag är ingen ivf:are men tänkte att någon kanske kan hjälpa mig med lite info!

    Jag har haft två MA, ett i v 11+1 samt nu senast 10+6. Den första var ofostrlig men nu fanns ett foster som levt (hjärtat pickade på första vul) men beräknades dött ca 8+6

    Eftersom jag inte fått gå på UL på sjukhuset då oro inte anses som en anledning så har jag gått till en privatläkare som egentligen är specialiserad på IVF. Han vill nu (precis plussat igen!) att jag ska påbörja behandling med kortison och Fragmin direkt. Jag ska hämta ut på recept och har inbokad tid med honom 1 april. Som jag fattade det så är det för att göra det man kan för att fostret ska överleva, bland annat om det kan ha varit blodproppar i moderkakan som orsakat mitt senaste MA.

    När jag googlat runt lite så har jag sett att kortison och blodförtunnande brukar användas vid ivf men ingen sa ett pip om det på sjukhuset efter min skrapning. Eftersom jag har två barn efter komplikationsfria graviditeter så är jag rädd att "behandla i onödan" om ni fattar vad jag menar. Hur länge tar man dessa mediciner? Och vilka anledningar har ni fått det för? om jag väljer att inte ta dessa, ska jag behöva gå och vara rädd då? Jag är sjuksköterska men som gravid känner jag mig bara som en helt normal orolig och nojig och rädd mamma. Snälla ge mig all info som ni har/alla era erfarenheter!


    Vad hette den läkaren? Hoppas det gick bra för dig.
Svar på tråden Fragmin och kortison i tidig graviditet