• Gudasä­nd
    Äldre 19 Apr 20:00
    18579 visningar
    219 svar
    219
    18579

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?

    .
    VEM SKAPADE TRÄDEN, GRÖNSAKERNA OCH BLOMMORNA ?

    VAD SÄGER NI, ATEISTER OCH EVOLUTIONSTROENDE ?

    Det här är en fråga som jag aldrig tidigare tagit upp här på Familjeliv, så det ska verkligen bli intressant och spännande att läsa och ta del av era tankar och svar kring denna tankeväckande fråga.

    Vi vet ju att stenar och berg inte kan ge upphov till liv. Stenar innehåller inga frön som kan alstra träd, grönsaker och blommor. Vad gäller bakterier, så klarar de endast av att alstra just bara bakterier, dvs encelliga livsformer, så inga grönsaker kan ha uppkommit den vägen heller.

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna?

    Man kan definitivt inte ge som svar nån flummig "evolution", eftersom det då genast uppstår tre frågeställningar som de evolutionstroende inte kan svara på:

    1. Var fick "evolutionen" tag på fröna till växterna?

    2. Var fick "evolutionen" det genetiska materialet ifrån, den unika genetiska informationen kodad (vem kodade?) i alla olika sorters fröer, som formade alla sorters träd, grönsaker och blommor?

    3. Hur gick "evolutionen" till väga för att ta fram och designa alla dessa vackra skapelser, med tanke på att det ju krävdes en hel del IQ, skaparkrafter och konstnärskap för uppdraget, då "evolutionen" ju som bekant är totalt IQ-befriad, blind och impotent?

    TILL DISKUSSION:

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna?

    De kan ju uppenbarligen inte ha skapat sig själva, så vem skapade dem, om inte allas vår Intelligente Skapare?

    Det måste ju i alla fall ha varit någon med ett skönhetssinne bortom denna värld. Tänk bara på rosens och lotusblommans undersköna form och design. Det kan ju omöjligt ha varit någon opersonlig, blind "evolution" som designade dem, då den ju totalt saknar skönhetssinne.

    Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst - Herren vare med er!

    Aum, Om tat sat, Hare Krishna

    twitter.com/Snilleblixten

    Eder evigt tillgivne,
    Fick en Snilleblixt
    .

  • Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?
  • Gudasä­nd
    Äldre 20 Apr 13:47
    #31
    dfuoih skrev 2014-04-20 10:40:05 följande:
    Och då har hen en själ?
    Gud är den Högsta Själen, Översjälen.  Solig
  • Gudasä­nd
    Äldre 20 Apr 13:55
    #32
    Rainbow gg skrev 2014-04-20 10:44:43 följande:
    De uppkom genom evolution Skål

    1.
    Var fick "evolutionen" tag på fröna till växterna och såg till att de själva fick frön?

    2. Var fick "evolutionen" det genetiska materialet ifrån, den unika genetiska informationen kodad (vem kodade?) i alla olika sorters fröer, som formade alla sorters träd, grönsaker och blommor?

    3. Hur gick "evolutionen" till väga för att ta fram och designa alla dessa vackra skapelser, med tanke på att det ju krävdes en hel del IQ, skaparkrafter och konstnärskap för uppdraget, då "evolutionen" ju som bekant är totalt IQ-befriad, blind och impotent?
  • Gudasä­nd
    Äldre 20 Apr 13:58
    #33
    MadlenA skrev 2014-04-20 11:25:40 följande:
    Härligt att du har evolution inom citationstecken.

    Vi råkar leva i ett universum där allting klickar, såkallad finetuning. Allting som lever och andas i världen har sin speciella plats och funktion, om det skulle vara så att funktionen med tiden blir onödig/otillräcklig sker en långsam förändring för att till slut kunna "passa in", såkallad evolution.

    Allting har uppkommit långsamt i en process som vi inte behöver förstå, det betyder inte att Gud finns.
    Adaption inom de skapade växt- och djurfamiljerna har absolut ingenting med någon förment evolution att göra, där det livsformerna förment skulle utvecklas från lägre till högre former, vilket alltså bara är en myt!

    Norstedts Svenska Ordbok:

    Evolution = Utveckling av livsformer från LÄGRE till HÖGRE former.

    Evolutionism = Teori som räknar med en utveckling från LÄGRE till HÖGRE former.

    Svenska Akademiens Ordbok:

    g3.spraakdata.gu.se/saob

    "Den filosofiska o. naturvetenskapliga teorien att allting i naturen är underkastat utveckling från LÄGRE till HÖGRE former."
  • Gudasä­nd
    Äldre 20 Apr 14:01
    #34
    Gert skrev 2014-04-20 11:33:21 följande:
    Naturen skapade allt detta.
    Träden, grönsakerna och blommorna ÄR naturen!

    Med tanke på att ingenting kan skapa sig själv, så kan ju givetvis inte heller växterna ha skapat sig själva!

    Eller hur? Flört
  • Gudasä­nd
    Äldre 20 Apr 14:22
    #35
    MadlenA skrev 2014-04-20 11:36:24 följande:
    Om det nu är så att Gud den allsmäktige och perfekta skapade allting från den allra första början, hur kan det komma sig att allting förändras och inte är nu som det var då? Om det Han skapar är perfekt, behöver det inte förändras väl?

    Varför har inte fiskar ben längre?
    Har fiskar haft ben tidigare? Kan du ge oss något exempel på någon sådan fisk, tack?  Skrattande

    Den så kallade mikroevolutionen (mikro- och makroevolution är begrepp myntade av neodarwinistiska evolutionsteoretiker, så att man ska fås att tro att de har med varann att göra) har absolut ingenting att göra med evolutionsmyten att livsformer evolverat ur andra livsformer, det som kallas för makroevolution!

    Mikroevolution är bara fråga om adaption och variationer - storlek, form, färg - inom de redan befintliga livsformerna, de biologiskt skilda växt- och djurfamiljerna!

    Vår Intelligente Designer skapade och programmerade alla organismer med förmågan att variera sin form, färg och storlek, så att de kan anpassa sig till sin omgivning och överleva bättre!

    Detta ingår i Guds plan med livet, detta ingår i vår Skapares programmering av livsformernas komplexa genkoder!

    Detta för att potentialen till en stor variation inom alla växt- och djurfamiljer ska finnas där, vilket ju är logiskt, med tanke på att själarnas komplexa materiella önskningar kring att bebo varierande materiella kroppsformer karmiskt ska kunna uppfyllas!

    Det sker däremot ingen som helst så kallad makroevolution, dvs att livsformer utvecklas från lägre till högre former, som exempelvis från bakterie till fisk, eller från apdjur till Människa, vilket bara är en myt!

    Adaption och variationer inom växt- och djurfamiljerna (s.k. mikroevolution) har alltså ingenting med Darwins s.k. evolution att göra, med tanke på att arter inom en specifik familj aldrig har övergått till att tillhöra arter inom en helt ny familj. Adaption missförstås och förväxlas felaktigt som evolution:

    www.harunyahya.com/es/76/categories
    harunyahya.com/en/works/592

    Den s.k. mikroevolutionen är ett faktum, men den har som sagt ingenting med Darwins evolutionslära att göra, i bemärkelsen att en art ur en familj skulle kunna utvecklas till en art i en helt ny familj, utan är bara fråga om variationer tack vare anpassning inom de specifika säregna växt- och djurfamiljer som existerar, vilket den genetiska koden tillåter, såsom exempelvis att en körsbärstomat kan bli till en bifftomat, eller att en varg kan bli till en pudel (bägge hunddjur), men det är fortfarande bara fråga om tomater och hunddjur i olika variationer.

    Evolutionen döms ut av vetenskaplig prövning:

    medlem.spray.se/exnihilo/art/evolutionen_doms_ut.htm

    Genom en gradvis förändring, utformad i de olika arterna genom mutationer, förmodar evolutionisterna att den ryggradslösa amöban förändrades till en amfibie (både vatten- och landlevande), sedan till en reptil, till en fyrfoting, till en apliknande form och till slut till en människa. Med andra ord menar evolutionisterna att familjerna inte är bundna inom sina gränser, utan är ständigt på drift mot högre former under det att tiden framskrider.

    Det innebär att alla fossila avlagringar av det levande skulle uppvisa fullständig avsaknad av exakta avgränsningar inom arterna. Alla skulle vara under en förändringsprocess till någonting annat — med bokstavligt talat hundratals miljoner halvt utvecklade variationer av fiskar som strävar efter att bli amfibier, reptiler halvvägs förändrade till fåglar, samt olika utvecklingsstadier av däggdjur som liknar halvapor eller människor.

    Men som alla vet, finner vetenskapsmännen i stället precis motsatsen till dessa miljontals förväntade förvirrande variationer av fossiler:

    living-fossils.com

    Inte en enda förändring av livsformerna mellan arterna har blivit funna under alla år fossiler har studerats. Alla har blivit kvar inom lätt definierbara gränser för sin egen biologiska grundfamilj, samt vägrar fullständigt att samarbeta med den moderna evolutionsteorins krav.

    De flesta människor skulle ge upp och ändra sina teorier när de ställs inför sådana förkrossande och nedgörande fakta. Icke så evolutionisten. Hen fortsätter att söka den gäckande felande länken, som skulle kunna visa att han åtminstone inte haft 100 % fel... :)

    Den principiella skillnaden mellan "mikroevolution" (variationer inom familjerna) och "makroevolution" (myten):

    www.mathematicsofevolution.com/Evolution_Of_Evolution.pdf
    www.mathematicsofevolution.com/Mathematics_Of_Evolution.pdf

    www.cryingvoice.com/Evolution/Makroev.html
    www.gluefox.com/skap/evol/evol3.shtm

    Här får vi reda på skillnaden mellan "Evolution A" och "Evolution B", där Evolution A (makroevolution) felaktigt antas vara sann trots att inga observationer stöder detta flummiga antagande: Skarp vetenskaplig kritik mot evolutionsteorin, Dr. Lee Spetner:

    www.trueorigin.org/spetner1.asp

    Om evolutionen nu ständigt skulle vara stadd i utveckling, var på Jorden har vi då några exempel på övergångsformer inom växt- och djurriket, eller fossiler efter övergångsformer?

    Det finns överhuvudtaget inga bevis kring de påstådda övergångsformerna:

    www.harunyahya.com/tellmeaboutthecreation11.php
    www.answersingenesis.org/tj/v15/i2/textbooks.asp

    Den här sidan motbevisar alla påståenden från Talkorigins om övergångsformer:

    creationwiki.org/Transitional_Vertebrate_Fossils_FAQ

    Djurriket borde ju formligen krylla av övergångsformer mellan de skilda biologiska växt- och djurfamiljerna!

    Varför finns det inga aphundar, kattråttor, kamelhästar, elefantsvin, hundkatter, hästkor, krokodilormar, hästsvin, kohundar, tomatgurkor, apelsinäpplen, bananmango, osv - förutom den påstådda apmänniskan, som aldrig ens har bevisats, de felande länkarna har aldrig hittats!

    Det fossila vittnesbördet motsäger helt evolutionsmodellens utvecklingsträd!

    Darwin själv sa, trots att han var evolutionist, i boken 'Om arternas uppkomst': "Om arter har uppstått ur andra arter genom omärkligt fina modifikationer, varför ser vi inte överallt otaliga övergångsformer? Varför är inte hela naturen ett virrvarr av former i stället för en samling väl skilda arter såsom vi i verkligheten ser?"

    Darwins tanke om ursprunget till arterna saknade i själva verket stöd i observationer tagna ur verkligheten. Darwin formulerade själv kriterier för falsifiering av sina idéer. Han ansåg bl.a. att om fossila lager inte innehåller övergångsformer mellan färdiga växtslag samt djurslag, då stämmer inte hans hypotes. Och Darwins tanke stämde inte - några mövergångsformer har aldrig hittats. Det saknas helt enkelt bevis.

    Det finns alltså inga vetenskapliga bevis för att nya huvudgrupper av djur och växter har uppkommit genom evolution. Däremot finns det variationsmekanismer som gör att det sker små förändringar inom djurgrupperna (hästdjur, hunddjur, kattdjur, svindjur, apdjur etc.)

    Det tillkommer alltså aldrig något helt nytt inom grupperna. Ben och svans kan visserligen bli längre eller kortare och hår ändra färg samt tändernas form, men benen, pälsen och tänderna finns redan sedan tidigare, de ändrar bara egenskaper (s.k. mikroevolution) men inget helt nytt tillkommer.

  • Gudasä­nd
    Äldre 20 Apr 14:31
    #36
    Madmoiselle skrev 2014-04-20 11:41:54 följande:
    Lite biologi är väl på sin plats. Evolutionen gick man väl igenom på högstadiet redan?!
    Och var i dina biologiböcker står det förklarat vem som exempelvis skapade rosorna? 
  • Gudasä­nd
    Äldre 20 Apr 14:34
    #37
    hellokill3r skrev 2014-04-20 12:53:37 följande:


    Jag tror inte på själar.
    Då tror du alltså inte på dig själv? 

    För hur skulle din köttkostym som du bebor, kunna fungera utan din (själen, jaget, subjektet, individen, atman) levande närvaro i den...
  • Äldre 20 Apr 15:55
    #38
    Gudasänd skrev 2014-04-20 14:34:10 följande:
    Då tror du alltså inte på dig själv? 

    För hur skulle din köttkostym som du bebor, kunna fungera utan din (själen, jaget, subjektet, individen, atman) levande närvaro i den...



    Som sagt, du är ju helt verklighetsfrånvänd om du inte ens förstår grundläggande neurologi. Min hjärna är där mitt jag och min personlighet sitter. Den styr mig och hur jag uppfattar världen. Min dotter blev hjärnskadad för en tid sen och kan inte längre styra sin kropp, och har blivit personlighetsförändrad.
  • Gert
    Äldre 20 Apr 17:23
    #39
    Gudasänd skrev 2014-04-20 14:01:26 följande:
    Träden, grönsakerna och blommorna ÄR naturen!

    Med tanke på att ingenting kan skapa sig själv, så kan ju givetvis inte heller växterna ha skapat sig själva!

    Eller hur? Flört
    Skapade Gud dinosaurierna också?
  • Äldre 20 Apr 19:12
    #40

    Jag läser vad du skriver, men det är inget bevis för att Gud existerar. Däremot kan jag se att du också inser att Guds skapelser inte är perfekta utan behöver förändras för att överleva i den värld Han själv skapat.

    Universum är så gammalt så vi har ingen aning om hur det såg ut från början eller hur det har blivit som det är idag. Design av en intelligent skapare säger du, jag säger slumpen och det naturliga urvalet.

    Det ser designat ut eftersom universum är perfekt utformat, men det har haft lång tid på sig att bli så perfekt. Kanske efter några misslyckanden som varken du eller jag vet om?!

Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?