• Gudasä­nd
    Äldre 19 Apr 20:00
    18448 visningar
    219 svar
    219
    18448

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?

    .
    VEM SKAPADE TRÄDEN, GRÖNSAKERNA OCH BLOMMORNA ?

    VAD SÄGER NI, ATEISTER OCH EVOLUTIONSTROENDE ?

    Det här är en fråga som jag aldrig tidigare tagit upp här på Familjeliv, så det ska verkligen bli intressant och spännande att läsa och ta del av era tankar och svar kring denna tankeväckande fråga.

    Vi vet ju att stenar och berg inte kan ge upphov till liv. Stenar innehåller inga frön som kan alstra träd, grönsaker och blommor. Vad gäller bakterier, så klarar de endast av att alstra just bara bakterier, dvs encelliga livsformer, så inga grönsaker kan ha uppkommit den vägen heller.

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna?

    Man kan definitivt inte ge som svar nån flummig "evolution", eftersom det då genast uppstår tre frågeställningar som de evolutionstroende inte kan svara på:

    1. Var fick "evolutionen" tag på fröna till växterna?

    2. Var fick "evolutionen" det genetiska materialet ifrån, den unika genetiska informationen kodad (vem kodade?) i alla olika sorters fröer, som formade alla sorters träd, grönsaker och blommor?

    3. Hur gick "evolutionen" till väga för att ta fram och designa alla dessa vackra skapelser, med tanke på att det ju krävdes en hel del IQ, skaparkrafter och konstnärskap för uppdraget, då "evolutionen" ju som bekant är totalt IQ-befriad, blind och impotent?

    TILL DISKUSSION:

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna?

    De kan ju uppenbarligen inte ha skapat sig själva, så vem skapade dem, om inte allas vår Intelligente Skapare?

    Det måste ju i alla fall ha varit någon med ett skönhetssinne bortom denna värld. Tänk bara på rosens och lotusblommans undersköna form och design. Det kan ju omöjligt ha varit någon opersonlig, blind "evolution" som designade dem, då den ju totalt saknar skönhetssinne.

    Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst - Herren vare med er!

    Aum, Om tat sat, Hare Krishna

    twitter.com/Snilleblixten

    Eder evigt tillgivne,
    Fick en Snilleblixt
    .

  • Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?
  • Gudasä­nd
    Äldre 21 Apr 11:54
    #61
    Gert skrev 2014-04-21 08:32:04 följande:
    Nu har jag löst det. Vatten skapade träden, grönsakerna och blommorna. Vatten kom från meteorer som slog ner på jorden för flera miljarder år sen.
    Du glömde visst tre oerhört viktiga grejer....

    Frön, genetisk information inbäddad och inkodad i fröna och själar som befruktar dessa frön...

    Allt detta fanns i ditt vatten? Skrattande

    Miljarder år sedan?

    Det var en gång för länge, länge sedan...

    Saga: Groda + Prinsessans kyss = Prins
    Lögn: Bakterie + Miljarder av år + Slump = Människa 
  • Äldre 21 Apr 11:55
    #62
    Gudasänd skrev 2014-04-21 00:51:55 följande:
    Jaget sitter i hjärnan? 

    www.familjeliv.se/Forum-26-66/m49748246.html

    Okej?

    Gudasänd skrev 2014-04-21 00:51:55 följande:
    Jaget sitter i hjärnan? 

    www.familjeliv.se/Forum-26-66/m49748246.html

    Okej?



    Du har tydligen aldrig varit med om att någon fått en stor hjärnskada. Om du hade det hade du inte ens trott på det där själv. Hur kommer det sig då att min dotters personlighet är totalt förändrad efter en hjärnskada då om personligheten sitter i hjärtat? Hon gillar inte sin gamla favoritmat, hon brukade hata musik nu älskar hon det, hon har helt andra preferenser, hon har blivit envisare, och mer busig än innan, hon gillar andra leksaker, och andra upplevelser etc.. Hon är som en helt annan människa. Hur förklarar du det då? Hennes hjärta är ju oskadat?
  • Gudasä­nd
    Äldre 21 Apr 12:36
    #63
    MadlenA skrev 2014-04-21 09:06:51 följande:
    Jag säger inte att universum strävar efter perfektion, jag säger att vår komplexa värld endast fungerar så länge allt är perfekt konstruerat i universum. Det behövs ingen Gud för det.

    Det naturliga urvalet eliminerar säger du, jag säger att det väljer ut och förstärker egenskaper som förbättrar. Det är inget cirkelbevis, det sker mutationer och det behövs ingen skapare för det. Eller Gud skapade cancer också menar du?

    Du tror att evolutionsteoretikerna menar att det är evolutionen som skapat och att evolutionen vet något?? Du måste förstå att icke religiösa inte tror på en skapare öht. Evolutionen är en långsam process som med hjälp av det naturliga urvalet har gjort att världen och naturen ser ut som den gör idag.

    Alla människor är inte intresserade av att veta hur allting började, även om det inte finns en naturlig godtagbar förklaring är det ändå inte något bevis för att Gud finns! Då kan jag med samma logik som du använder hävda att det var en trollfe som svingade sitt spö en dag på en väldigt tom och stor plats... Allt blev verkligen perfekt!!
    Vilket är mer logiskt, att det var en högre intelligent makt som konstruerade och skapade allt, eller att allting hokuspokus  trollade fram sig själv från absolut ingenting?  Långsam eller snabb process, vem satte igång processen?

    En sinnrik process kräver en sinnrik, intelligent ingenjör!

    Intelligenta system och maskiner kräver en intelligent operatör.

    Vem är operatören bakom universums sinnrika maskineri?

    Det stora mysteriet är inte att Gud finns, mysteriet är hur någon överhuvudtaget kan förneka Guds existens, och ställa sig på förnekarnas och trotsarnas sida.

    På samma sätt som våra maskiner och system kräver en operatör (även autonoma maskiner har programmerats och satts igång av någon) som sköter och styr maskinen, så kräver givetvis även den kosmiska maskinen, universum, som är det mest komplexa och sinnrika maskineri som existerar, en operatör som sköter och styr det.

    Ingen vid sina sunda vätskor, i mental balans, kan förneka att en extraordinärt sinnrik skapelse kräver en extraordinärt sinnrik skapare. Det måste alltså finnas en högre styrande intelligens bakom universums fantastiska maskineri, dvs Gud, vår Allsmäktige Skapare.

    Hur uppstod könsorganen?

    Vem designade könsorganen, och samtidigt var smart och förutseende nog att se till att skapa två sorters könsorgan, som perfekt gängar ihop med varann?

    Könsorganen måste ju ha svarvats till från allra första början, manliga och kvinnliga samtidigt, på samma plats, för annars skulle ju fortplantningen aldrig ha kunnat komma igång!

    Hur skulle könsorganen ha kunnat evolvera fram stegvis under miljontals år (för att inte tala om två sorter som perfekt gängar ihop), med tanke på att fortplantningen nödtvunget måste fungera redan från scratch, och i alla tider därefter?

    Givetvis skapades Mannen och Kvinnan färdiga med alla delar på plats, inklusive könsorganen, färdigkonstruerade och fullt funktionsdugliga redan vid skapelsens begynnelse, eftersom halvt utvecklade organ omöjliggör överlevnad!

    Vem är arkitekten bakom könsorganen, sexlivet och vällusten i könsakten?

    Givetvis vår Intelligente Designer!

    Givetvis tog vår Skapare med i beräkningen när Han designade och konstruerade könsorganen att själva akten skulle vara fylld av vällust, för att på så sätt försäkra sig om fortplantningens fortgång.

    Alla livsformer (grupper av växt- och djurfamiljer), måste givetvis ha skapats färdigkonstruerade och fullt funktionsdugliga från scratch, av allas vår Allsmäktige Skapare!

    Ta bara detta med könsorganen, vilka måste ha svarvats till från första början, manliga och kvinnliga samtidigt, på samma plats, för annars skulle ju fortplantningen aldrig ha kunnat komma igång! Detsamma vad gäller blodets koagulationsmekanism, som nödtvunget måste ha varit färdigkonstruerad från scratch!

    Det är inte livsformerna som evolverar, det är vi själar som bebor livsformerna som evolverar, reinkarnerar, från livsform till livsform, från kroppsmodell till kroppsmodell, i enlighet med våra individuella karmakonton, på samma sätt som hyresgästen som evolverar från en tvårummare till en trerummare, eller bilföraren som byter upp sig från en Fiat till en Ferrari!

    Vissa medvetande- och begärstillstånd och handlingar leder till högre livsformer, andra till lägre livsformer. Enligt detta synsätt handlar det alltså inte om att kroppar utvecklas, evolverar, från lägre till högre, utan i stället om att det medvetna jaget evolverar eller devolverar genom olika slags kroppar. I en stad till exempel kan det finns flera olika slags bostäder: enkla lägenheter, medelklassens villor eller de förmögnas palatsliknande boningar. De finns alla där, och var och en bor för någon tid i en sådan, allt enligt önskemål och inkomst och flyttar sedan vidare till en annan.


  • Gudasä­nd
    Äldre 21 Apr 12:37
    #64
    Michael 310 skrev 2014-04-21 11:49:28 följande:

    Det var påskharen! Kan du vänligen hitta en källa som uttryckligen hävdar att påskharen INTE är skaparen av alla grönsaker? Nej just det för det finns inte, alltså BEVISAR det att påskharen är skaparen !
    "The artist draws a picture of a rose very nicely with all attention and artistic sense, and yet it does not become as perfect as the real rose. If that is the real fact, how can we say that the real rose has taken its shape without intelligence behind the beauty?"

    - A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada


  • Gudasä­nd
    Äldre 21 Apr 12:44
    #65
    hellokill3r skrev 2014-04-21 11:55:09 följande:
    Du har tydligen aldrig varit med om att någon fått en stor hjärnskada. Om du hade det hade du inte ens trott på det där själv. Hur kommer det sig då att min dotters personlighet är totalt förändrad efter en hjärnskada då om personligheten sitter i hjärtat? Hon gillar inte sin gamla favoritmat, hon brukade hata musik nu älskar hon det, hon har helt andra preferenser, hon har blivit envisare, och mer busig än innan, hon gillar andra leksaker, och andra upplevelser etc.. Hon är som en helt annan människa. Hur förklarar du det då? Hennes hjärta är ju oskadat?
    HJÄRNSKADOR = SKADOR PÅ VÅR BIOLOGISKA TRANSFORMATOR!

    Det enda som personlighetsförändringar pga hjärnskador bevisar, är att det existerar en ömsesidig påverkan mellan hjärnan och sinnet/psyket. Under inga förhållanden kan det tas som bevis för att hjärnan skulle vara ursprung till själva medvetandet (själens energi) och förmågan till att uppleva förnimmelser, känslor, tankar, etc.

    Det är lika ologiskt att tro att medvetandet och minnena genereras av hjärnan, bara för att personligheten förändras pga hjärnskador och minnesförluster, som att tro att själva TV-programmet produceras inne i TV-apparaten, bara för att bild och ljus störs pga av skador i TV:n.

    Tankarna är som signalen som går till TV:n och skapar bilden och medvetandet är det som genererar tankarna.

    På samma sätt som radioapparaten inte skapar radioprogrammet, utan är bara en transformator som omvandlar de strålformiga radiovågorna till fysiska ljudvågor, så skapar inte heller den fysiska hjärnan medvetandefunktionen, utan är precis som radioapparaten bara en transformator för de strålformiga medvetandeenergierna, som genereras av själen, vårt medvetna Jag!

    Om kopplingarna inne i hjärnan inte längre fungerar som de ska, så är det ju bara naturligt att vi själar inte längre kan kommunicera optimalt med omvärlden, att vår personlighet förändras, på samma sätt som när transistorerna i radioapparaten har pajat, så kan inte radion längre på samma sätt som tidigare, omvandla och vidarebefordra radiovågorna som den tar emot.

    Hjärnan har alltså därmed förlorat sin kapacitet att motta och/eller vidarebefordra tankarna som produceras i sinnet, i vår subtila astralkropp!

    Liksom radiovågorna inte dör eller upphör att existera bara för att radioapparaten slutat fungera, så upphör inte heller själens medvetandefunktion bara för att hjärnan slutat fungera.

    Det finns många studier som påvisar att hjärttransplantationer påverkar ens personlighet. Enligt Illustrerad Vetenskap, så ska personligheten sitta i hjärtat, inte i hjärnan:

    illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/personligheten-sitter-i-hjartat
    www.morgenster.org/heart.htm
    www.aftonbladet.se/nyheter/article2216869.ab
    www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1237998/Heart-transplant-patient-gets-craving-food-eaten-organ-donor.html


  • Äldre 21 Apr 13:04
    #66

    Men det är ändå inget bevis för att Gud existerar.

    Vi säger att det finns en intelligent designer, men det är inte Gud.

  • Gudasä­nd
    Äldre 21 Apr 13:08
    #67
    MadlenA skrev 2014-04-21 13:04:15 följande:
    Men det är ändå inget bevis för att Gud existerar.

    Vi säger att det finns en intelligent designer, men det är inte Gud.
    Om det INTE var allas vår Intelligente Allsmäktige Skapare som skapade träden, grönsakerna och blommorna, vem i Herrens Namn var det då som gjorde det?
  • Äldre 21 Apr 13:19
    #68

    Bevisbördan ligger hos dig min vän, jag tror inte på sagor.

  • Äldre 21 Apr 13:38
    #69
    Gudasänd skrev 2014-04-21 11:40:34 följande:
    På samma sätt som kycklingens och kvinnans ägg väntar på att bli befruktade med en själ, så väntar även gräsfröet på en själ...
    Spermien då?

  • Äldre 21 Apr 13:40
    #70
    Gudasänd skrev 2014-04-21 11:37:23 följande:
    Vi själar, vi minigudar, är lika eviga som Gud. Det har aldrig funnits någon tid då inte vi minigudar eller Gud existerat...
    Du svarar ju inte på frågan. Kan man bara få sin själ av gud?
    Menar du förresten att antalet själar hela tiden är konstant?
Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?