Inlägg från: Olyckan |Visa alla inlägg
  • Olyckan

    Familjelivs träningsutmaning vecka 2 - Häng på!

    Trevlig övning :) sambon kommer nog undra lite vad jag håller på med, men faktiskt en övning jag aldrig sett innan :) trevlig Valborg alla!!

  • Olyckan

    Denna var faktiskt lite klurig att göra, mycket svårare än jag trodde först :)

    Sambon, som är sjukgymnast, fick visa vilken muskel man skulle fokusera på för att "göra rätt", och när man fick in den blev det plötsligt mycket enklare.

    Om ni håller händerna lite ovanför höftbenen och hostar till känner ni hur muskeln där reagerar. Tänk er att det är denna muskel man ska ta hjälp av när man lyfter magen från golvet. Jag försökte först mer använda mig av magmusklerna högre upp men det kändes inte alls effektivt o rätt då, och jag tror många andra också tänker så. Hoppas det går att förstå någorlunda hur jag menar nu iallafall för er som också har lite problem med denna :)

    PS. Rätta gärna mig om jag säger helt fel nu :p

  • Olyckan

    Vad duktig du är Wilowa som orkar göra övningen så länge! Du måste va bra tränad sen tidigare :)

    Är själv uppe i 10 min nu och gör 30rep av rodd. Men tränar inget utöver detta denna vecka och lever på piggelin för tillfället tack vare min dunderförkylning så vette katten hur mycket nytta det gör, haha. Aja, tanken som räknas eller?

  • Olyckan
    Kofot skrev 2014-05-05 09:46:11 följande:

    Vad gör man när magen inte lämnar underlaget. Utan hänger kvar och dinglar smile4.gif


    Det gör inget, sålänge du spänner rätt muskler o aktiverar magen :) tror inte de e många här som faktiskt lyckas lyfta magen från golvet :P

    Nu har jag gjort några minuter till, men ligger lite back så får nog köra minst tre omgångar idag så jag klarar utmaningen. Jag klarar ju inte så väldans länge per gång :)
  • Olyckan
    Kookaburra skrev 2014-05-06 11:12:56 följande:

    Nu har jag fått ihop tre minuter, med 5 sekunderspauser varje helminut. Tycker det var svårt och vet inte om jag gör rätt - ska höftbenen vara i marken eller räcker det med bäckenet? För mina höftben går inte att få i utan att jag trycker ner magen i marken, och det var ju inte rätt smile2.gif

    Hur som helst känns det i magen runt naveln. Med bäckenet och brösten i marken lyckas jag nästa få upp magen från golvet...

    Tur att jag kommit igång med min rutin av 1 minuts planka varje kväll - det känns som det har hjälpt smile1.gif

    Nu är det dags för första veckans övning, måste ju komma ikapp!


    Tänk inte så mycket på höften, utan hitta rätt muskel o fokusera sedan på att det är denna du ska lyfta med. Elmina tipsa om att göra sschh-ljud för att känna o hitta rätt muskel, men du kan också hålla lite ovanför höftbenet o hosta till så känner du vad du ska spänna :) när du väl gör övningen så tänk bara på att släppa ner höften om du börjar lyfta med den istället, inte aktivt trycka ner den marken.

    Heja heja, du fixar lätt att komma ikapp :D
Svar på tråden Familjelivs träningsutmaning vecka 2 - Häng på!