• Anonym (jävla kärrin­g!!)
    Äldre 3 May 18:52
    35194 visningar
    213 svar
    213
    35194

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Vilken chock - svärmor sade idag rakt ut till min man (och sin egen son!) att hon tycker vårt barns kusin är sötare!
    Till saken hör att vårt barn är adopterat, så det är ju inte våra eller svärmors gener i barnet, troligtvis därför kärringen vågar säga så. Men jag är arg som ett bi och undrar hur hon tänkte. Man undrar ju nu om hon ens ser barnet som sitt barnbarn. Om hon yppar något liknande igen så skäller vi ut henne efter noter!! Jag vill knappt att hon ska få träffa sitt barnbarn igen.

    Även om hon tycker så, så håller man väl tyst om det? Vad är det för fel på henne egentligen! Jag tycker för övrigt att vårt barn är mycket sötare än kusinen men skulle aldrig någonsin säga det till någon! Så gör man bara inte.

    Har någon någonsin varit med om något liknande? Vad tänkte hon egentligen!

  • Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!
  • Äldre 4 May 18:35

    Jag har bara läst trådstarten, men jag förstår att du (ni) är besvikna. Hur gammalt är er son? Förstod han vad farmor sa? Jag funderar på hur man är funtad om man överhuvudtaget kommer på tanken att jämföra utseendet på sina barnbarn oavsett om det ena råkar vara adopterat eller inte. Är kvinnan intresserad av att vara farmor åt detta barn om inte varför ska hon tilldelas det privilegiet?

  • Anonym (..)
    Äldre 4 May 18:51
    lilolala0 skrev 2014-05-04 14:12:59 följande:
    Min mormor brukar säga så om sina barnbarn. Hon är sötast, Han är smartast osv. Betyder inte att hon älskar någon mindre. Hon behöver ju inte menat något illa. Du kanske tog åt dig eftersom ditt barn är adopterat. Annars hade du kanske inte ens  tänkt på det..
    Oj, vilken konstig familj....vem säger så rakt ut liksom? haha sociala färdigheter verkar inte vara din mormors starka sida och skyll inte på åldern.
    Mina vet hur man uppför sig och i mina kretsar säger man inte sånt helt enkelt, sen får man tycka och tänka vad man vill.
  • Äldre 4 May 19:01
    lilolala0 skrev 2014-05-04 14:12:59 följande:
    Min mormor brukar säga så om sina barnbarn. Hon är sötast, Han är smartast osv. Betyder inte att hon älskar någon mindre. Hon behöver ju inte menat något illa. Du kanske tog åt dig eftersom ditt barn är adopterat. Annars hade du kanske inte ens  tänkt på det..
    Fast det spelar ju ingen roll om barnet är adopterat eller inte.
    Man säger helt enkelt inte sådana saker.
    Ok om svärmor tycker så,men hon kan väl hålla sina åsikter för sig själv för att slippa såra någon i onödan.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • Anonym (..)
    Äldre 4 May 19:08
    Anonym (hmm 2) skrev 2014-05-04 16:05:13 följande:
    Alla barn är inte söta - så ÄR det bara! Din svärmor är garanterat inte den enda som inte tycker ditt barn är söt.

    Jag tycker inte du ska ta åt dig så mycket på detta, klumpigt och ganska onödigt sagt ja - men inget du borde reagera så hårt på.
    Sa hon detta till dig? Hörde barnen?

    Huvudsaken är väl att Du tycker ditt barn är finast, kusinens föräldrar tycker självklart att deras barn är finast.

    Personligen tycker jag t.ex aldrig att asiatiska barn är fina, min väninna är från Korea (adopterad) och hennes barn är inte söt anser jag, men jag skulle aldrig säga det till henne.
    Ja, det är väl det som är grejen. Tänk vad du vill men håll det för dig själv.
    Som tur är vet nog de flesta det och vet hur det sociala samspelet fungerar.
    Visst har jag väninnor vars barn ser ut som små troll, vita ögonfransar och ögonbryn och tunna läppar i nedåt form men det säger jag ju såklart inte till dem, inte brer jag heller på med komplimanger utan håller mig till neutrala saker som komplimanger runt omkring t.ex. kläder, frisyr eller andra saker som gäller personligheten.
    De flesta barn ser högst alldagliga ut, precis som de flesta vuxna.
  • Äldre 4 May 19:10
    Anonym (Jhiiii) skrev 2014-05-03 20:03:23 följande:
    Nåja, jag sa go´kväll för att jag inte tänkte bidra mer här.
    Men men... eftersom du är så generös med dina åsikter om min intelligens så gör jag ett undantag.

    Det är inte lågbegåvat att värna om sin släkt och dess gener.
    Du får gärna tycka det, det är ok, men du behöver inte idiotförklara dem som inte håller med dig.

    Brukar du göra det?

    Isåfall är jag verkligen glad att vi inte är släkt. Ja, faktiskt att vi inte ens är adoptivsläkt. (Som ju såklart inte är släkt Förvånad)
    För människor som idiotförklarar andra för att deras åsikter går isär... ger jag inte mycket för.

    Tack och adjö.
    Så du är bara släkt med dem du har genetiska band till? Skulle vara kul att se ditt släktträd ... har du barn med din kusin eller hur resonerar ni i din familj för att slippa släkt som "såklart inte är släkt" dvs som man saknar genetiska band till. Duelling Banjos gör sig osäkt påmind.

    Det är i övriga världen fullkomligt normalt att ha nära familjemedlemmar man saknar genetiska band till, t.ex. maka eller maka.
  • Äldre 4 May 19:24

    Ska jag vara seriös så vilket I-landsproblem, det är vad hon tycker och ni tycker annorlunda vilket de flesta föräldrar gör angående sina barn. Hade min svärmor sagt något sådant hade jag inte brytt mig ett skvatt .

  • Äldre 4 May 19:44
    taquine skrev 2014-05-04 19:24:36 följande:
    Ska jag vara seriös så vilket I-landsproblem, det är vad hon tycker och ni tycker annorlunda vilket de flesta föräldrar gör angående sina barn. Hade min svärmor sagt något sådant hade jag inte brytt mig ett skvatt .
    Detta ligger under Adoption. Förstår man inte att det är känsligare när ett barn är adopterat, både från föräldrarnas (o. när barnet blir stort nog att förstå) barnets sida, så kanske man ska undvika adoptionsdelen på forumet.
    Ts gör rätt i att både reagera och markera.
    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Kairo
    Äldre 4 May 20:20

    Jag är bara sååå glad att mina barns farmor, mormor, morfar osv kommer att älska vårt adopterade barn precis lika mycket som sina andra barnbarn. Jhiii, jag tror att om du fick ett adopterat barnbarn skulle du anknyta till detta barn och skämmas över hur trångsynt du var innan. Kärleken sitter inte i generna!

  • Äldre 4 May 21:22

    Väldigt klumpigt sagt av svärmor!! Förstår verkligen att ts tog illa upp.

  • Anonym (Ledse­n)
    Äldre 4 May 21:37

    Skulle inte ha läst den här tråden. Sitter själv med gråten i halsen i skrivandes stund, känner mig värdelös, mindre värd, oälskad och oönskad efter att ha blivit övergiven av en "förälder". Han var som min pappa från det att jag var ett år tills dess att jag fyllde 14, då han och min mamma skilde sig. Efter skilsmässan visade det sig att gener spelade en jävla massa roll och helt plötsligt var han bara pappa till mitt yngre syskon, inte till mig. Det spelade ingen roll att jag älskade (älskar) honom, att jag såg (ser) honom som min fadersgestalt. Det spelade helt plötsligt ingen roll att det var just han som nattat mig, tröstat mig, skrattat med mig och uppfostrat mig...det spelade ingen roll, för vi hade ju inte samma gener. 

    Fy fan vad jag HATAR gener. Skulle göra vad som helst för att få hans gener så han älskade mig tillbaka lika mycket som jag älskar honom. Det gör ONT att bli övergiven, och jag blev det två gånger. Av min biologiska pappa (död nu) och av min "fd bonuspappa" som jag älskar. Och att läsa om alla här inne som håller med om att gener spelar roll: Tänk er för, snälla. Tänk på vad ni säger. Ni får säga vad ni vill och tycka vad ni vill men säg det inte till barnen...

Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!