• Anonym (jävla kärrin­g!!)
    Äldre 3 May 18:52
    35195 visningar
    213 svar
    213
    35195

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Vilken chock - svärmor sade idag rakt ut till min man (och sin egen son!) att hon tycker vårt barns kusin är sötare!
    Till saken hör att vårt barn är adopterat, så det är ju inte våra eller svärmors gener i barnet, troligtvis därför kärringen vågar säga så. Men jag är arg som ett bi och undrar hur hon tänkte. Man undrar ju nu om hon ens ser barnet som sitt barnbarn. Om hon yppar något liknande igen så skäller vi ut henne efter noter!! Jag vill knappt att hon ska få träffa sitt barnbarn igen.

    Även om hon tycker så, så håller man väl tyst om det? Vad är det för fel på henne egentligen! Jag tycker för övrigt att vårt barn är mycket sötare än kusinen men skulle aldrig någonsin säga det till någon! Så gör man bara inte.

    Har någon någonsin varit med om något liknande? Vad tänkte hon egentligen!

  • Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!
  • Anonym (hopps­an)
    Äldre 4 May 08:28
    #71

    Ok, tanten sa något klumpigt och det är givetvis inte bra, men herregud vilka överreaktioner från TS och andra i tråden (som exempelvis "hos oss skulle barnet aldrig mer få träffa sin farmor igen"). Har ni aldrig haft några verkliga familjeproblem att reda ut? 

    Jag kan förvisso förstå att TS blev upprörd, men det här är verkligen inte den kris som TS gör det till. Det är inte alls säkert att det har med att barnet är adopterat att göra (ett adopterat barn skulle ju faktiskt kunna vara sötare än alla barn i släkten tillsammans). Det är faktiskt lite orättvist att försöka "tankeläsa" svärmor och ifrågasätta hur hon ser på sitt barnbarn. Lugna er lite.


    Anonym (joråsatteeee) skrev 2014-05-04 07:56:31 följande:
    OM det nu över huvud taget är så att hon inte ser barnet som sitt barnbarn, vilket vi inte med säkerhet vet, kan man ju för barnets skull hoppas att hon får de känslorna när hon anpassat sig till situationen och hittat sig själv i den. De flesta adopterade som jag träffat, känner och arbetar med har uttryckt att de inte anser att adoption borde förekomma. Jag kan tänka mig att det delvis beror på att de får tampas med känslor av utebliven samhörighet hela livet.
    Hur många rör det sig om? Jag känner andra som blivit adopterade och som inte alls sitter fast i sådana uppfattningar eller känslor. Det är klart att sådan problematik finns, men det är högst individuellt och från fall till fall. Jag har inte hört någon som känner så kraftiga känslor som du ger uttryck för här ovan, att adoption inte borde få förekomma.
  • Anonym (hopps­an)
    Äldre 4 May 08:44
    #72

    Jag får tillägga att mostrarna i min familj pratar om barnbarnens utseende (med varandra) och jag vet att det pratas om annat också. Jag tror att det förekommer överallt att barn och barnbarn jämförs och att det pratas om allt möjligt från utseende till hur snoriga de är. Särskilt mycket pratas det om att barn är bortskämda och ouppfostrade. Hur tar ni sådana kommentarer i framtiden, för det fall att sådana skulle komma? Det är ju snäppet värre än huruvida någon är sötare än någon annan. 
    För ja, släktingar har åsikter, oavsett om ni får höra dem eller inte. Det blir säkert fler grodor. Det enklaste för er är om ni accepterar det, börjar filtrera dumma kommentarer och bestämmer er för vilka ni ska ta till er och vilka som bara är just dumheter och grodor. Ingen vinner något på lättkränkthet.

  • Anonym (klart­)
    Äldre 4 May 08:58
    #73

    Klart du tycker ert barn är sötare - för de är ERT barn.. Man kommer aldrig hitta ett vackrare barn än sitt eget, adopterat eller ej.. Däremot förstår jag svärmorn om hon har ett adopterat o ett biologiskt barnbarn så är det mänskligt att man (åtminstone i början) dras till det biologiska för man ser sig själv i de rent fysiskt på ett sätt man inte gör i ett adopterat.. Skulle hon sagt de? Nej, det var klumpigt men även de mänskligt.. Om några år när hon lärt känna ert barn och hennes son uppfostrat de kommer hon se mer av sig själv i de, i kroppsspråk och tal, intressen osv, man blir som man umgås :) kärlek till barn är inte ytlig så du behöver inte oroa dig för att farmor skulle behandla ert barn sämre än kusinen om hon sitter barnvakt nån gång.. De va klumpigt sagt, mänskligt, inget annat..

  • Anonym (jorås­atteee­e)
    Äldre 4 May 09:00
    #74

    Något hundratal, genom åren. Inte för att jag tycker att det var på långa vägar det viktigaste att ta med sig från mitt inlägg.

  • Äldre 4 May 09:02
    #75
    Anonym (Jhiiii) skrev 2014-05-03 20:03:23 följande:
    Nåja, jag sa go´kväll för att jag inte tänkte bidra mer här. Men men... eftersom du är så generös med dina åsikter om min intelligens så gör jag ett undantag. Det är inte lågbegåvat att värna om sin släkt och dess gener. Du får gärna tycka det, det är ok, men du behöver inte idiotförklara dem som inte håller med dig. Brukar du göra det? Isåfall är jag verkligen glad att vi inte är släkt. Ja, faktiskt att vi inte ens är adoptivsläkt. (Som ju såklart inte är släkt ) För människor som idiotförklarar andra för att deras åsikter går isär... ger jag inte mycket för. Tack och adjö.

    Måste bara få ifrågasätta lite. Är bara dina genetiska släktingar dina släktingar? I min släkt finns det gott om svägerskor, svågrar, svärdöttrar, ingifta mostrar, fastrar etc. För att inte tala om min egen man. Jag är inte genetiskt besläktad med dessa människor, men tack och lov så tillför dom nya gener till släkten. Annars hade det nog inte blivit så bra med "aveln" inom släkten.
    Flicka 2005 * Pojke 2007
  • Äldre 4 May 09:05
    #76

    Det är väl inget fel att tycka att det ena barnet är sötare än det andra, adopterat eller inte... Dock klantiga att säga det, såna åsikter lan man hålla för sig själv!

  • Anonym (moi)
    Äldre 4 May 09:13
    #77
    Johan75 skrev 2014-05-03 22:19:49 följande:
    Men i ärlighetens namn, är det exkluderande att tycka att någon är mindre söt än någon annan? Kanske var det klumpigt sagt av svärmodern (vi vet väl faktiskt inte hur det kom sig att detta yttrades), men utan att veta så mycket om situationen är det ju också TS och många här inne som lägger vikt vid just sötheten. 
    Det är inte exkluderande att tycka något alls. Däremot är det exkluderande att jämföra människor för saker som inte går att påverka, och att säga det högt också. 

    Farmor kanske bara tänkte högt, men hur det är var med omständigheterna så ÄR det rätt sunkigt att säga sånt högt. Klumpigt och plumpt. 
  • Äldre 4 May 09:14
    #78
    Anonym (Emelie) skrev 2014-05-03 20:11:04 följande:
    Alltså.. Jag förstår ju hur hon känner. Och hur du känner, förstås.

    Det är helt förkastligt att vräka ur sig något sådant, men jag förstår att hon känner ett annat band till sitt biologiska barnbarn än det adopterade.
    Har du både ett biologiskt och ett adopterat barnbarn? Annars är det nog svårt att veta hur man skulle känna i verkligheten.

    Min mamma var lite orolig innan mitt barn som kom till genom donation kom att hon inte skulle känna riktigt samma band som till min brors barn. Det hade hon inte behövt oroa sig för, för så fort hon kom så var kärleken total precis som för oss.
  • Äldre 4 May 09:19
    #79
    Anonym (jävla kärring!!) skrev 2014-05-03 19:09:50 följande:
    Ja, det slog mig nu. Hon jämför faktiskt barnbarnen på alla möjliga sätt, men har inte tagit åt mig så mycket förrän nu. Ibland är den ena "bättre", ibland den andra. Påpekar t.ex. att "XX kan minsann räkna till 10", "XX gick minsann på pottan i den åldern" o.s.v. Ibland är det vårt barn som är det duktiga och ibland kusinen. Men detta tog nog priset.
    Jag tror inte att det nödvändigtvis handlar om att svärmor inte tycker lika mycket om ert barn för att det är adopterat. Jag tror bara hon är dum och taktlös. Hon har ett behov av att konstant jämföra och värdera andra och det är ju egentligen ingen skillnad på att värdera utseende och färdigheter. Förmodligen så har hon en otroligt låg självkänsla och har hela livet jämfört sig själv med andra.

    Men jag tycker att ni ska prata med henne om alla dessa jämförelser och fråga henne varför hon har det behovet och om hon tror att det kommer att leda till något positivt. Förhoppningsvis så inser hon hur dumt det är och slutar i alla fall att säga dem högt för ingen har bett om hennes recension.
  • Anonym (jävla kärring!!) skrev 2014-05-03 18:52:17 följande:
    Vilken chock - svärmor sade idag rakt ut till min man (och sin egen son!) att hon tycker vårt barns kusin är sötare!
    Till saken hör att vårt barn är adopterat, så det är ju inte våra eller svärmors gener i barnet, troligtvis därför kärringen vågar säga så. Men jag är arg som ett bi och undrar hur hon tänkte. Man undrar ju nu om hon ens ser barnet som sitt barnbarn. Om hon yppar något liknande igen så skäller vi ut henne efter noter!! Jag vill knappt att hon ska få träffa sitt barnbarn igen.

    Även om hon tycker så, så håller man väl tyst om det? Vad är det för fel på henne egentligen! Jag tycker för övrigt att vårt barn är mycket sötare än kusinen men skulle aldrig någonsin säga det till någon! Så gör man bara inte.

    Har någon någonsin varit med om något liknande? Vad tänkte hon egentligen!
    Jag hade frågat svärmor hur hon egentligen tänker när hon kläcker ur sig en sådan sak.
Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!