• Wilowa

    Familjelivs träningsutmaning vecka 3 - Häng på!

    Dagens kilometer fick bli till och ifrån röntgenavdelningen med sonen, som tur var så var det bara en stukning.

    Jag har sedan min sjukskrivning i höstas haft lite svårt att gå promenader, men jag jobbar på det. Fast att gå från nästan noll till sju kilometer på en vecka känns lite tufft. Fast jag ska till kiropraktorn imorgon så förhoppningsvis känns kroppen lite mer samarbetsvillig efter det. Får jag inte till det så hittar jag på nåt eget, jag försöker utmana mig varje vecka att röra mig mer och mer. Solig

  • Wilowa
    Neelah skrev 2014-05-07 19:20:53 följande:
    Jag har det lätt den här gången. Jag rensar för fullt här hemma och säljer grejer på Tradera så nästan varje dag måste jag gå till brevlådan och posta brev (totalt 4 km). Du har ingen träningscykel som du kan sitta och trampa på hemma? Det är ju enklare än att komma ett par km under en promenad och sen inte orka mer.

    Jag hoppas att kiropraktorn fixar så att du klarar den här utmaningen också. {#emotions_dlg.flower}
    Jag går med stegräknare så jag kan utmana mig själv att gå längre än jag brukar. Fast jag ska se om jag vågar cykla istället, det är en mer skonsam rörelse för höfterna (inte lika hårda stötar), men jag litar inte helt på min balans. Synd att det är slut på vintern, för på längdskidor hade det inte varit nåt problem...inte på slalomskidor heller. Tyvärr har jag ingen cykel, men jag får väl gå på stället...lite tråkigt i motsvarande sju km bara

    Lite typiskt att min son skadat sig för han brukar cykelträna några gånger i veckan, jag hade kunnat följa med honom annars. Vill inte ge mig iväg själv. Fast det löser sig.
  • Wilowa
    Wilowa skrev 2014-05-07 19:33:57 följande:
    Jag går med stegräknare så jag kan utmana mig själv att gå längre än jag brukar. Fast jag ska se om jag vågar cykla istället, det är en mer skonsam rörelse för höfterna (inte lika hårda stötar), men jag litar inte helt på min balans. Synd att det är slut på vintern, för på längdskidor hade det inte varit nåt problem...inte på slalomskidor heller. smile2.gif Tyvärr har jag ingen cykel, men jag får väl gå på stället...lite tråkigt i motsvarande sju km bara smile2.gif

    Lite typiskt att min son skadat sig för han brukar cykelträna några gånger i veckan, jag hade kunnat följa med honom annars. Vill inte ge mig iväg själv. Fast det löser sig. smile1.gif
    cykel har jag, men ingen motionscykel.
  • Wilowa
    Neelah skrev 2014-05-07 19:50:18 följande:
    Synd! Du kan få komma hit och låna min. Fördelen med den är ju att den inte välter om man har lite dålig balans.
    Tack! Om jag börjar gå till dig så kan jag vända efter 14 km och på så vis klara utmaningen. Inte för att jag vet var du bor, men sannolikheten att du ska bo närmare än 14 km är väl inte så jättestor.

    Detta är lite retligt för jag har egentligen bra grundkondition, men just därför gör det inte så mycket om jag inte klarar den här veckan heller. Jag kommer komma igång här under sommaren, jag har som mål att kunna springa uppför vår slalombacke innan snön är tillbaka i den...tur att det inte är någon lång backe!
  • Wilowa
    Neelah skrev 2014-05-08 16:00:47 följande:



    Jag bor i de Värmländska skogarna.
    Inte så långt bort då, jag bor också i Värmland men har flyttat ifrån skogen.

    Tror knappt det är sant, men nu åker jag till akute med samma son som stukade tummen igår...foten den här gången. Det positiva är att jag gått dagens två kilometer och lite till.
  • Wilowa
    Neelah skrev 2014-05-08 16:51:05 följande:
    En aktiv kille låter det som. 
    Mest otur faktiskt. Han spelar hockey och åker slalom, men där skadar han sig sällan. Han har nog dock inte full koll på kroppen för han har växt nästan tio cm på ett halvår.
  • Wilowa

    Jag har bestämt mig för att räkna de kilometrar som min stegräknare mäter. Som förskollärare så rör jag mig en hel del på jobbet. Det är inte riktigt läge för mig att utmana mig mer än vad jag redan gör. Jag kan än mindre lämna huset nu med en skadad son.

    Förutom målet med 28 km på en vecka, så har jag som mål att varje vecka öka mitt stegsnitt. Det målet ska jag nå den här veckan och även nästa vecka. Solig just nu ligger mitt rekord på 5000 steg/dag i snitt på en vecka och målet är att komma upp till 10.000, men jag måste träna mer styrka först. Jag läser endast av stegräknaren och lägger inte till extra för träningen jag gör. Mitt problem är inte konditionen utan styrkan i höfterna. Jag brukar ha lätt för att bygga upp min kondition.

    Faktiskt ett bra tips att köpa en stegräknare för den inspirerar en till att röra sig mer och man får bättre koll. Vissa dagar tror jag att jag rört mig betydligt mer än jag faktiskt gjort. Den stegräknaren som jag har registrerar bara rörelse längre än 10 sekunder, så mycket av det jag rör mig i jobbet kommer inte med. Jag har en modell som man hänger runt halsen, mer praktiskt än de man sätter på byxorna. Solig

  • Wilowa

    Duktiga ni är allihopa! Själv har jag en tuff vecka, än så länge utan träning. Fast jag ger inte upp, utan accepterar att motivationen, orken och tiden inte alltid är på topp. Solig Imorgon ska jag försöka få till ett träningspass! Hade tänkt att träna idag, men det blev ett läkarbesök med sonen istället och nu har han tillåtelse att använda handen så han kan hoppa på kryckor...tyckte det var viktigare innan han slog ihjäl sig DemonHan hoppade runt på ett ben här hemma.

    Jag har även kommit på att det är bra för mig att gå på stället, då kommer jag ihåg att använda rätt muskler i ryggen...Esc är perfekt att gå till.

  • Wilowa
    Träningsexpert Elmina skrev 2014-05-11 07:13:02 följande:
    Håller tummarna för att ditt träningspass blir bra!
    Tack! Solig Ska på en fotbollsmatch först bara.
  • Wilowa
    hjärtemamma skrev 2014-05-11 10:37:34 följande:

    Hur gick det med promenaden framför esc igår?
    Det gick jättebra, över 11.000 steg innan stegräknaren bytte dag vid midnatt. Fast jag hade önskat lite mer fartfyllda låtar. Tungan ute
Svar på tråden Familjelivs träningsutmaning vecka 3 - Häng på!