• Redaktör

    Familjelivs träningsutmaning vecka 3 - Häng på!

    Välkomna till Familjelivs träningsutmaning vecka 3!
    Den här veckan kör vi ett konditionspass. Alla är välkomna - och du behöver inte ha varit med från vecka 1, det är bara att hoppa in och börja träna.

    Varje vecka fram till sommaren under totalt sju veckor kommer vi att lägga ut en ny utmaning från Elmina Saksi, Familjelivs träningsexpert.

    Övningarna är enkla och passar både dig som är nybörjare och dig som är en van motionär. Övningarna bygger på att man ska göra ett visst antal repetitioner eller sträcka per vecka hur man delar upp övningen väljer man själv efter egen förmåga. Du väljer alltså själv hur ofta du vill träna, huvudsaken är att du uppnår totalsumman.

    UTMANING 3 den 7/5-14/5: KONDITION

    Gå, cykla, spring eller simma

    Konditionsträna något av följande:

    Dag 1: 1 km
    Dag 2: 2 km
    Dag 3: 3 km
    Dag 4: 4 km
    Dag 5: 5 km
    Dag 6: 6 km
    Dag 7: 7 km

    = 28 km

    Vill du ha en extra utmaning: testa en träningsform du inte brukar utföra, som crosstrainer på gymmet, simning, stiglöpning eller cykling.


    Elminas träningskläder kommer från Stadium                     
    Träningsutmaningen är kopplad till en öppen medlemsgrupp, där man kan stötta och peppa varandra. Självklart kommer Elmina att finnas på plats i tråden och coacha.

    Klarar du utmaningen och är aktiv i tråden, genom att peppa och stötta andra, kan du vissa veckor vinna fina priser!
    Den här veckan kan du vinna boken "Mage, rumpa, lår. Träningen som ger resultat" av Annika Sjöö, känd från bla Let´s dance.


    Nu kör vi!
  • Svar på tråden Familjelivs träningsutmaning vecka 3 - Häng på!
  • hjärtemamma
    Wilowa skrev 2014-05-10 22:46:31 följande:
    Duktiga ni är allihopa! Själv har jag en tuff vecka, än så länge utan träning. Fast jag ger inte upp, utan accepterar att motivationen, orken och tiden inte alltid är på topp. Imorgon ska jag försöka få till ett träningspass! Hade tänkt att träna idag, men det blev ett läkarbesök med sonen istället och nu har han tillåtelse att använda handen så han kan hoppa på kryckor...tyckte det var viktigare innan han slog ihjäl sig Han hoppade runt på ett ben här hemma. Jag har även kommit på att det är bra för mig att gå på stället, då kommer jag ihåg att använda rätt muskler i ryggen...Esc är perfekt att gå till.

    Hur gick det med promenaden framför esc igår?
  • Wilowa
    hjärtemamma skrev 2014-05-11 10:37:34 följande:

    Hur gick det med promenaden framför esc igår?
    Det gick jättebra, över 11.000 steg innan stegräknaren bytte dag vid midnatt. Fast jag hade önskat lite mer fartfyllda låtar. Tungan ute
  • hjärtemamma
    Wilowa skrev 2014-05-11 12:37:37 följande:
    Det gick jättebra, över 11.000 steg innan stegräknaren bytte dag vid midnatt. Fast jag hade önskat lite mer fartfyllda låtar.

    Ja ska man röra sig till musiken så är ballader inte det bästa valet av musik. Kul att det gick så bra
  • hjärtemamma

    Idag tänkte jag ta mig en joggingtur på 5km. Tyvärr steg jag snett efter 1,5km och fick sån smärta i foten att tårarna automatiskt kom. Funderade på att ta mig tillbaka till bilen, men bestämde mig för att fortsätta. Efter några hundra meter så kändes det lite bättre och jag kunde jogga lite emellanåt. Så jag fullföljde rundan och känner mig mer stolt än vanligt. Dock har jag en fot som värker rejält nu

  • hjärtemamma
    Wilowa skrev 2014-05-11 12:37:37 följande:
    Det gick jättebra, över 11.000 steg innan stegräknaren bytte dag vid midnatt. Fast jag hade önskat lite mer fartfyllda låtar.

    Går du på stället när du går framför tv:n?
  • Neelah

    Vandrade runt i Vadstena igår i flera timmar. Trodde inte att jag skulle komma upp i 4 km eftersom det var så skönt och lugnt, men när jag kom hem och på kartan kollade hur långt vi gått så var det mer än 4 km.

  • hjärtemamma
    stor grön drake skrev 2014-05-11 16:36:36 följande:
    10km från förut, och så 6 km promenad idag Heja heja allihop, bra kämpat!

    Kanonbra :)
  • Wilowa
    hjärtemamma skrev 2014-05-11 14:56:10 följande:

    Ja ska man röra sig till musiken så är ballader inte det bästa valet av musik. Kul att det gick så bra
    Testa att rör dig till Sparzanzas "Temple of the red eyed pig" Betydligt bättre tempo! {#emotions_dlg.djavulsk} Testade den idag när jag tränade och det är inget större fel på min kondition. Skidåkningen i vinter har gett betydligt mer än jag trodde. Solig
  • Wilowa
    hjärtemamma skrev 2014-05-11 15:01:26 följande:

    Går du på stället när du går framför tv:n?
    Ja eller mest springer, men idag testade jag även att tvista och hoppa hopprep utan hopprep. ...alltså den typen av jämfota hopp. Det kändes riktigt bra och när jag står still så är det lättare att spänna musklerna i ryggen som jag måste lära mig att använda. Jag lutar mig lätt lite framåt pga "snapping hips". Jag är ju som sagt under rehabilitering sedan min sjukskrivning i höstas. När jag åker slalom belastar jag inte höfterna på samma sätt som när jag går eller springer eftersom jag böjer på benen.
Svar på tråden Familjelivs träningsutmaning vecka 3 - Häng på!