• Ingram

    Det man inte vet, lider man inte av?

    Jag svarar faktiskt Ja! eftersom jag verkligen tycker det är så, om jag inte vet om något och är lycklig så lider jag helt enkelt inte.

  • Ingram
    Anonym (Men väx upp) skrev 2014-05-15 00:13:57 följande:

    Klart man kan, även om man inte vet VAD man är olycklig över. Många i den situationen (alla?) letar fel hos sig själva. De känner att något är fel men vet inte vad.
    Om du är bedragen, inte vet något men är l y c k l i g så lever du sannolikt med en narcissist/psykopat och är inte lycklig så länge till. Ingen människa med något så när normalt känsloliv kan köra dubbelt utan att partnern förnimmer dissonansen. Hela frågeställningen är faktiskt inte bara empatisk utan direkt korkad.
    Nej det där stämmer inte, otrohet är väldigt väldigt vanligt och det är inte bara psykopater som är otrogna och vore det så att min man enbart hade sex med en annan människa och mitt liv inte påverkas av det så gör det ingenting.
  • Ingram
    UCharlotte skrev 2014-05-15 09:45:49 följande:
    Hm..jag vet inte om jag håller med.
    Att inte veta för att man inte bryr sig, är inte samma sak som att inte veta för att någon inte är ärlig, iaf i min bok.

    Tager du denna att älska i nöd och lust, att hålla trogen, ja fast några snedsteg gör inget, bara hon inte får reda på något..nu kan du kyssa bruden. Amen!
    Vi tycker nog helt enkelt olika om saken bara men det är ett faktum att otrohet är mycket vanligt, betydligt vanligare än att vara psykopat.
    För mig vore det ingen big deal så länge det inte påverkar mitt liv och jag skulle även förlåta otrohet men jag skulle helst se att jag aldrig fick veta något.
  • Ingram
    Fool skrev 2014-05-15 10:01:21 följande:
    Fast jag tror tyvärr inte det är så enkelt , vem säger tex att ett engångsknull inte blir ett regelrätt förhållande vid sidan av just därför att du inte fick reda på något ? Jag menar kom man undan med det en gång så är det väl ganska frestande att göra om det ? Speciellt om mnan vet med sig att ens partner anser att "det är ingen big deal" ?

    Vem säger att om du förlåter din partner rakt av utan omsvep eftersom "det är ingen big deal" så blir det som ett ok för din partner att göra om det ? Och hur skulle du ställa dig till det ? Han är otrogen , du förlåter , han gör om det , du förlåter , han gör om det .... etc... ?
    Jag kan ju bara tala för mig själv och hur jag känner och även om min man hade haft ett sexuellt förhållande på sidan om så är det ingenting som påverkar mig så länge han skulle sköta det snyggt.
    Jag tror absolut inte att min man har ett förhållande på sidan om och skulle han mot förmodan ha det så lider inte jag av det.
  • Ingram
    Fool skrev 2014-05-15 14:02:01 följande:
    Jo jag förstå hur du menar , det jag säger är att det i paraktiken inte alltid är så enkelt som i teorin , i teorin kan man styra över alla parametrar precis som man vill , man kan avgöra om det ska handla om en gång eller flera ggr  , man kan avgöra om ens partner kommer sköra det snyggt eler inte , man kan avgöra hur mycket sorg , ilska , etc man ska känna , etc....

    I praktiken har du ingen kontroll öht i hur saker och ting utspelar sig , det kan tex bli så att din partner är otrogen en gång och eftersom han märker att... fan det här var ju roligt... det hände ju inget...så fortsätter han göra det , det kan även bli så att han med tiden blir kär i den han är otrogen med och lämnar dig pga av det , eller att sex med henne är så mycket bättre än med dig att han väljer henne istället....även om han nu sköter det snyggt så har varken han eller du kontroll över hur hon (den andra) sköter det , hon kanske går omkring och berättar det för alla sina vänner och till slut vet alla utom du... hur kul är det på en skala ? Alla era vänner pratar om dig och din man bakom din rygg , tycker synd om dig , ser ner på dig eller honom , etc... och du vet ingenting ?

    Som sagt , det kan utspela sig på en mängd olika sätt i teorin , det enda sättet att ha kontroll på hur saker utspelar sig är att dels veta om det och dels göra något åt det.
    Det kan absolut hända men är min man otrogen och blir kär i denna person och det slutar med att han lämnar mig så vet jag ju om det och frågeställningen handlar väl mest om ifall man vill veta om ens partner är otrogen eller inte.
    Återigen vet jag ingenting och mitt liv är bra så ser jag personligen inte skadan då det inte påverkar mitt liv, sen tar jag inte så hårt på just otrohet om jag ska vara ärligt. I alla fall inte om det enbart handlar om sex!
  • Ingram
    Fool skrev 2014-05-15 14:14:40 följande:

    Det påverkar inte ditt liv i teorin , eftersom du i teorin kan styra över om det tex bara handlar om sex , i praktiken så kan det lika väl handla om att din man är förälskad i i kvinnan är otrogen med... påverkar inte det dig ?

    Om han lämnar dig för den andra kvinnan så lär du märka det ja , men frågan är hur det hade blivit om du fått reda på hans otrohet redan från början och tagit itu med det ? Det kanske började som en ONS men slutade med att han lämnade dig för henne just pga att du inte fick reda på något ?
    Nej det påverkar inte mig när jag inte vet om det och det är ju det som diskussionen handlar om trots allt!

    Hade jag fått reda på det ifrån början så hade jag tyckt det varit otroligt onödigt men jag hade troligen inte separerat från min man för det.
    Hade han lämnat mig så hade han lämnat mig och det hade troligen kommit förr eller senare ändå!
  • Ingram
    Anonym (Tänker) skrev 2014-05-15 14:22:31 följande:
    Kan det vara så att hans ekonomiska fördelar betyder mer än ditt behovet av ärlighet?

    Jag undrar om du hade tänkt likadan om det var han som gift sig rikt, gått hemma å satt på barnflickan i ren tristess.
    Eftersom jag är gift med min man så skulle vi dela på allt vid en eventuell skilsmässa så jag kommer leva gott oavsett.
    Men ja, jag hade tänkt lika då eftersom sex inte är något som är speciellt viktigt för mig och är min man en bra make och en bra pappa i alla andra avseenden så hade det inte spelat roll.
  • Ingram
    Anonym (Tänker) skrev 2014-05-15 14:32:12 följande:
    Annorlunda, men helt okej 

    Jag tycker sexet är något av det viktigaste (ja förutom, kärlek, respekt, tillit och allt det där självklara)
    Sexet för oss närmare varandra, det är passion, åtrå, längtan, behov. Det är något som skiljer parrelationer från vänskapliga relationer.

    Du behöver bättre sex haha.
    Hade du haft det, hade du vägrat dela med dig ;)
    Nej jag har aldrig sett sex som något speciellt märkvärdigt och det kommer långt ner på listan men alla relationer ser olika ut och vad som funkar för mig är inte nödvändigtvis vad som fungerar för dig.
    Vad som är viktigt i min relation till min man har inte med sex att göra...
  • Ingram
    Blåöga skrev 2014-05-15 14:36:21 följande:
    Det låter som en självuppfyllande profetia: sex är inte viktigt för dig, men din man kanske tycker det är viktigt och söker det någon annanstans. Jag förstår varför du ser lätt på det, du inser kanske att det kommer ske?
    Nej jag tror inte det kommer ske, min man är bra mycket äldre än mig och när vi träffades var han redo att "settle down" och sex är något vi har men också något ingen av oss behöver speciellt ofta.
    Skulle han vara otrogen så är han otrogen, huvudsaken att man på alla andra plan är en god make och det absolut viktigaste en god pappa till vår son.
    Jag har varit ärlig med ett sex inte är en viktig grej för mig i alla relationer jag haft så det har folk redan vetat om när relationen började ta fart.
  • Ingram
    Anonym (Men väx upp) skrev 2014-05-19 10:31:01 följande:

    Vem har sagt att bara psykopater är otrogna? Läs om och läs rätt: om du är bedragen, inte vet om det men är L Y C K L I G så lever du sannolikt med en narcissist/psykopat och är inte lycklig så länge till. Ingen människa med något så när normalt känsloliv kan köra dubbelt U T A N...A T T... partnern förnimmer dissonansen. .................................................. ................................................. Självklart, självklart, självklart påverkar hemligheter både dem som har dem och de som är förda bakom ljuset. Vare sig det kommer fram eller inte.
    Nej det är absolut inte säkert att man gör och jag är säker på att människor inte bara blir psykopater och har man levt med en person ett tag så borde man veta lite om vad det är för människa.
    Såklart det finns folk som kan ha flera förhållanden på samma gång, det finns tom. människor som kan ha 2 olika familjer och de är knappast enbart psykopater.
    Nej det behöver det inte göra, kom ihåg att vi är alla olika och med tanke på att otrohet är otroligt vanligt så är det ett bevis på att det kan fungera.
  • Ingram
    Blåöga skrev 2014-05-20 11:18:14 följande:
    Jag vet flera saker som är otroligt vanligt, men det betyder inte att det "fungerar". Väldigt konstigt resonemang, tycker du inte? De allra flesta otroheter förnims av partnern -  magkänslan som man brukar säga -  och det den otrogna i de allra flesta fall gör är att blåneka. Att blåneka betyder inte att det "fungerar". Det däremot DU skulle göra ifall du förnam något från din man är  att strunta i din känsla och låta det vara. Korrekt?
    Däremot är det ju många vanliga saker som fungerar, eller hur?
    Jag skulle inte bry mig om otrohet faktiskt...
Svar på tråden Det man inte vet, lider man inte av?