Forum Barnvagnar - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skillnad sittvagn & sulky?

  Tor 15 maj 2014 10:01 Läst 6625 gånger Totalt 10 svar
  Visar endast inlägg av Kejo - Visa alla inlägg
  Tor 15 maj 2014 10:01

  Nu har jag gått vilse i barnvagnsdjungeln... Dottern är nu 7 månader och börjar visa tendens att bli uttråkad i sin liggvagn så det är väl snart dags att skaffa en sittvagn. Men det finns ju SÅ mycket på marknaden, så frågan är vad som är bäst. Lite tips vore fint

  Vi har i dagsläget en Teutonia Spirit, som också kan göras om till sittvagn. Toppen, men den är ju oerhört klumpig så jag vet inte om det är ett långsiktigt alternativ.
  Efter vad jag har förstått så kan flertalet liggvagnar göras om till sittvagnar men trots detta verkar många använda en mindre och smidigare vagn istället (sulky?) så snart barnet kan sitta ordentligt.

  Vad är således skillnaden mellan sittvagn och sulky? Har sett att webbshoppar kategoriserar vagnar liggvagn, sittvagn, sulky etc. Men om en liggvagn kan göras om till sittvagn - vad är då en "ren" sittvagn?

  Vad jag är ute efter är att ha en vagn som barnet primärt kan sitta i, men även att den kan fällas ner till liggande vid behov. Vidare ska den vara stabil nog att köra på grusvägar utan att bli obekväm. Den ska vara smidig att fälla ihop och ta med, men behöver inte kunna bäras under armen som en resevagn...Är det en sittvagn eller en sulky jag beskriver

  Vad använder ni till era småttingar?
  Kan tillägga att vi har ärvt vår vagn så vi har aldrig satt oss in i hur utbudet ser ut.

  Tacksam för lite vägledning

 • Tor 15 maj 2014 17:13 #7

  Många tack för alla era svar!
  Bra poäng det där med att ha barnet vänt mot sig - ja det vill jag ju såklart, hon är ju så liten ännu. Det är ju stört omöjligt att hitta en vagn som passar för ALLA tillfällen, men det kan kanske vara en poäng att använda den stora stabila vagnen (nu liggvagn) på hemmaplan - där grusvägarna finns.

  @Stjärnebo - tack för tipset. Ser att Quinny zapp xtra är en trehjuling, har det fungerat bra för "dagligt" bruk? Jag förstår ju att det inte är en off road-vagn... Men det är ju toppen om man kan vända den både framåt och bakåt.

  Det känns alltså som att en sulky inte är aktuell just nu - åtminstone inte den "traditionella" sulkyn som många refererar till. Men som veh skriver så finns det hybrider numera - och det är väl det jag är ute efter. Att ha ett enklare men ändå stabilt alternativ till den stora hemma vagnen. Om någon har ett konkret tips på detta så vore det toppen.

 • Tor 15 maj 2014 20:40 #9

  @isolande; dessutom fanns den i snygga färger
  Men som andravagn så var den mycket riktigt lite väl dyr. Men snygg.
  Nåja, drömma kan man väl

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll