Forum Oförklarlig barnlöshet - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 2 positiva grav test och 3 negativa, är jag gravid ??

  Mån 26 maj 2014 18:00 Läst 7777 gånger Totalt 25 svar
  Visar endast inlägg av jojs - Visa alla inlägg
  Mån 26 maj 2014 18:00

  Hej!

  Snälla, är det någon som känner igen sig i det här?!

  Jag och min man har försökt få barn i snart 2 år. I mars gjorde jag en operation för att ta bort en skiljevägg i livmodern som de hade upptäckt. Nu för en vecka sedan började jag må dåligt, humöret svängde, jag fick ont i brösten och mådde lite illa. Jag fick en jätteliten blödning som varade i 2 dagar. Sedan dess har jag haft lite "rostfärgade" flytningar. Jag gjorde ett gravtest 22/5 från testlagret som visade POSITIVT. Jag testade en gång till samma dag för säkerhets skull men då var det negativt. Dagen därpå testade jag igen med CLEARBLUE som visade GRAVID 1-2 veckor. Jag blev toppenglad såklart!!

  Idag pratade jag med min gynekolog som tyckte det var lite oroväckande att jag hade lite blodliknande flytning. Jag blev paranoid såklart och köpte ytterligare ett graviditetstest, CLEARBLUE igen som visade NEGATIVT! Jag blev så ledsen att jag gick direkt till kvinnokliniken eftersom jag höll på att bli vansinnig av ovissheten. De gjorde ett test på mig (fast det var ju på eftermiddagen och jag hade precis testat mig och jag kissar ju typ var 30 minut så det känns som det kommer typ bara "vatten" och inte riktig urin). Då var det negativt. De tyckte det var jättekonstigt att jag på 5 dagar fått 2 positiva test och 3 negativa och visste inte hur de skulle förklara det.
  De sa att eftersom jag borde varit i vecka 5 om jag nu ens varit gravid kunde de ändå inte se någonting så de gjorde ingen undersökning.

  JAG FATTAR INGENTING! Jag känner mig så KNÄCKT! Förlåt om jag skriver lite osammanhängande men jag håller på att gå i bitar av sorg. Är jag gravid? Kan de ha fel på kvinnokliniken? Har jag fått ett missfall? Har jag ens varit gravid? Kommer det ta ytterligare 2 år att bli gravid igen (om jag nu ens varit/är det)? Jag orkar snart inte längre...

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-05-27 06:32
  Har idag, 27/5 2014 tagit ytterligare två test, bara för att "bekräfta" barnmorskans besked igår att jag absolut inte är gravid och båda testerna var positiva.

  Så 4 positiva test och 3 negativa nu...

 • Mån 26 maj 2014 18:49 #2


  Tack, det känns bra att höra. Jag önskar så att jag kunde veta hur det ligger till. Det är så frustrerande, det gör verkligen ont i själen när man försökt så länge.

  Kan jag på något sätt gjort fel när jag testade mig? Det känns inte som man kan göra så mycket "fel" men har läst om folk som testat positivt fastän de inte varit gravida, men då verkar det handla om lite billigare tester, inte clearblue. Nu börjar jag undra om jag gjort nåt, kissat för länge på stickan eller ätit nåt som kan gett falskt utslag...

  Har något fått falskt positivt?
 • Mån 26 maj 2014 19:09 #4

  Jo... det känns bra att veta att jag kanske kan bli gravid då. Antar att det inte är någon idé att ta fler tester, jag kommer bara fortsätta plåga mig själv. Det lät på sjuksköterskan på kvinnokliniken som att jag inte var gravid och att det var konstigt att jag ens testat positivt. Jag får fortsätta kämpa, även om jag börjar tappa hoppet om att nånsin få barn... Gråter 

 • Tis 27 maj 2014 05:28 #5

  Kontroll freak som jag är testade jag mig igen i morse, två ggr, en gång med testlagret och en gång med clear blue. Båda positivt. Jag psykas ihjäl!! De sa ju på sjukhuset att jag absolut inte är gravid! Vad är detta, vad händer?!

 • Tis 27 maj 2014 06:30 #7
  Testet ovan är taget förra veckan. Jo, det borde ju visa mer eftersom sista mensens första dag var 17/4.

  Såhär såg morgonens tester ut (min kamera är ganska dålig, vet inte om man ser så mycket på testlagrets test).
  Hur ska jag tolka det här? Jag var verkligen superduperICKE gravid igår sa de. Det var eftermiddagsurin och jag hade precis kissat, jag kissar ju typ var 30e minut, men det spelar inte någon som helst roll, det påverkar inte resultatet sa barnmorskan till mig...
 • Tis 27 maj 2014 06:34 #8
  blomman02 skrev 2014-05-27 05:59:08 följande:
  Är det digitala eller "vanliga" test du tagit idag? Det digitala du la upp igår va det från igår? Är dina test starka el svaga nu?
  Antagligen är det väl som du säger att du inte hade väntat tillräckligt länge med att kissa igår när testet togs på kk.
  Om det digitala togs igår och du skulle vara i V 5 som det stod nånstans så borde ju det digitala visa mer, samtidigt kan ju ÄL varit lite senare än vad du trodde och sådär också. Rådet är väl att vänta lite och se, med ultraljud ser man ju tidigast i V 6, alternativt får du åka till KK idag också och be dem ta ett blodprov. Förstår att det är fruktansvärt jobbigt, håller själv på med ivf.. Lycka till!
  Och förresten, vi är också under utredning eftersom vi försökt i 2 år. Det här skedde spontant, därför jag är så desperat att veta om jag verkligen är gravid eller inte, det spelar liksom roll... bara att veta att det faktiskt funkat åtminstone en gång... LYCKA TILL du också!!
 • Tis 27 maj 2014 06:52 #10
  Liten till skrev 2014-05-27 06:46:42 följande:
  Ring sjukhuset igen pch be dom ta blodprov för att se om hcg ökar eller minskar. Det gjorde de på mig i höstas. Då får du klart besked. Man tar blod idag och sedan om två-tre dagar igen och jämför. Lycka till!!!
  Oo, det ska jag göra!!!
 • Tis 27 maj 2014 18:46 #13

  Tack alla för att ni är så stöttande!!
  Jag fick tid för ultraljud nästa onsdag. Barnmorskan sa att jag skulle sluta ta en massa tester, men tyckte det var konstigt att jag testat neg 3 ggr och pos 4 ggr. Hon kunde inte garantera att jag var med barn men 4 pos om man inte är gravid är jätteunderligt. Nu får jag hålla huvudet kallt.
  Jag tycker mina graviditetssymptom börjat avta. Jag kanske bara inbillande mig illamåendet och spänningarna i brösten. De finns där men inte lika starkt, kan lika gärna vara ångest eller stress. Jag kanske har varit skengravid hela tiden. Den tanken skrämmer mig. Om 8 plågsamma dagar får jag veta...

 • Tis 27 maj 2014 18:50 #14

  Förresten, förra måndagen fick jag ju en liten blödning som varade i 2 dagar, det var bara några droppar. Sedan har det varit lite brunaktiga flytningar som bara märks när jag torkar mig, men syns inte i trosorna. Idag började jag blöda lite igen, bara några droppar, ingen stor blödning. Är det vanligt??!

 • Tis 27 maj 2014 19:27 #16

  Ååå nej! Läste precis lite om det. Jag har iofs inga större smärtor i magen, men jag borde ju inte vara mer än i MAX vecka 5 tror jag. När kan de se om det är så? Varför ville de inte undersöka mig igår, de borde ju ha så pass mycket erfarenhet att de kan känna igen symptomen och kolla innan jag kanske blir "skadad". Förvånad

 • Tis 27 maj 2014 19:54 #18
  isabellab skrev 2014-05-27 19:44:15 följande:  När jag hade mitt så fick jag bruna flytningar ca en vecka efter plusset. Eftersom jag har det i släkten så tvingade jag mig till ett VUL, de kunde då inte se något men eftersom graviditeten var så efterlängtad så valde jag att inte ta medicinen (som kan förhindra operation), men det tog ytterligare två veckor av undersökningar innan det brast och blev akut operation.
  Jag hade aldrig ont i rygg eller mage förrän den dagen det blev operation.

  Det ÄR väldigt ovanligt med utomkvedshavandeskap, så vill som sagt inte skrämma upp dig! Men man ska ändå vara medveten om det.
  Jaa, jag har väl inte haft så mycket tur tidigare så även om det är ovanligt känns det som att detta är den typ av otur som brukar drabba mig. Jag hoppas dock inte.
  Hur har det gått för dig efter det som hände? Var det länge sedan?
 • Tis 27 maj 2014 20:03 #20
  isabellab skrev 2014-05-27 19:57:59 följande:  Detta var 2011, blev av med ena äggledaren då och nu är jag gravid i vecka 14 "på naturlig väg". :)
  Åååå vad roligt, GRATTIS! Det där är jätteinspirerande :) Den senaste tiden har jag bara sett gråa åskmoln omkring mig, nu känner jag att det kanske finns hopp, kan inte just nu men i framtiden!
 • Tis 27 maj 2014 20:16 #22
  isabellab skrev 2014-05-27 20:05:03 följande:
  Tack!

  Jadå det kommer ordna sig! Allting kanske är toppen redan nu! :) du får hålla oss uppdaterade.


  Det ska jag! Om en vecka får jag veta hur det ligger till. Sedan får vi se om vi lyckas igen om det inte är nåt i magen nu. Du får berätta själv hur det går med din bebis :)
 • Tis 27 maj 2014 22:59 #24
  Liten till skrev 2014-05-27 22:19:45 följande:


  Vad ska du göra om en vecka då? Testa igen eller har dom bokat vul år dig eller så? Hoppas det går bra i vilket fall!!
  Det blir VUL om en vecka! Håll tummarna :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll