• Äldre 17 Jul 16:26
    964 visningar
    3 svar
    3
    964

    Inte förälder...än

    Hej!

    Tack för dina frågor. Vill börja med att be om ursäkt för att vårt svar dröjt något. Jag har nu talat med vår riksdagsledamot Barbro Westerholm som arbetar med de här frågorna.

    Folkpartiet anser att det bör vara en medicinsk fråga hur många IVF-försök som en kvinna/ett par ska erbjudas för att få sin barnönskan uppfylld. Att det idag tas olika politiska beslut om hur många försöka som ska erbjudas är inte etiskt försvarbart. Det är de medicinska förutsättningarna för att åstadkomma en fullgången graviditet som ska styra. Avgifter för IVF bör dessutom vara lika över landet. Vi anser också att det ska vara möjligt att få landstingsfinansierade IVF-försök även efter första barnet. Antalet försök ska bygga på medicinska grunder.

    Folkpartiet menar att det behövs fler endometrioscenter. Endometrios är tyvärr ett försummat problem idag. Angående mer pengar till kvinnosjukvården anser vi att de pengar som redan finns ska användas effektivt. Här finns en hel del att göra innan man tar ställning till om det behövs mer pengar för att tillgodose de behov som finns.

    Vänliga hälsningar,

    Tobias

Svar på tråden Inte förälder...än