• Anonym (Mamma)

    Omskära adopterat barn?

    Jag och min man väntar på att få adoptera, vi har sen innan två biodöttrar.
    Mannen sa innan att en ev. son ska omskäras, jag ville inte det och när det sen visade sig att vi väntade tjejer så behövdes det inte diskuteras vidare.
    Vi har pratat om det flera gånger genom åren, och han har verkat som han inte tycker det är så viktigt längre..
    Tills igår, när vi diskuterade kring adoptionen. Då sa han att om det blir en pojke så står han fast vid det han sagt innan, att det är viktigt för honom med omskärelse.
    Jag vet varken ut eller in. Jag har inga starkare åsikter än att jag tycker det är ett totalt onödigt ingrepp om det inte är ett måste av medicinska skäl, så han tycker att hans övertygelse ska väga tyngre..
    Är det någon här som har omskurit en adoptivson? Kommer man möta något motstånd eller är det lika enkelt att få det gjort som med biobarn? 
    Jag är rådvill och vet inte vad jag ska tycka, är det värt att skapa problem i förhållandet över det?

  • Svar på tråden Omskära adopterat barn?
  • Jeaninne

    ...och en annan sak som är skum. Jag hade för mig att muslimer inte har seden med adoption överhuvudtaget? Utan att de bara tar hand om t.ex. sina avlidna syskons barn - som ett fosterbarn i familjen..? Och att föräldralösa barn som saknar släkt får växa upp på barnhem?

    Drar mig till minnes att det har med deras hårda regler kring mäns och kvinnors umgänge att göra. De tror inte på att adoptionen kan övertrumfa sexuella känslor, och därför skulle de inte låta barn som inte är biologisk släkt växa upp som syskon - av rädsla för att de skulle passa på att ha sex i tonåren. Och likaså med adoptivmodern-sonen och adoptivfadern-dottern, naturligtvis.

    Och även detta att efternamnet är så viktigt, va..? Att man inte byter ut ett barns efternamn, för att det är så stor del av identiteten detta med fadern och fadersnamnet.

    Men här får någon muslim rätta mig om jag har fel - det var länge sedan jag läste detta.

  • Anonym
    Anonym (Lol) skrev 2014-06-30 11:31:34 följande:

    Ts, familjeliv är inte rätt forum för att ställa den här frågan på. Herregud vilka löjliga kommentarer, att jämställa omskärelse med könsstympning på flickor, seriöst är ni korkade eller bara lite efter? Att det är tortyr, misshandel - seriöst? Att det orsakar men för livet som problem med sexualitet och urinering - SERIÖST???!!! jag som bor i ett land där de flesta blir omskurna, som har en man som är omskuren, som har tre söner som är omskurna, osv, lär väl ha mer kött på benen än dessa som sitter här med åsikter tagna ur luften. Ingen jag känner har någonsin haft några problem pga omskärelsen, att män inte kan njuta pga det är ju bara löjligt, vem säger det, ni icke-omskurna? Well fråga någon som är omskuren istället så får vi se vad svaret blir!

    Och skall jag börja räkna upp de risker som finns med att ha KVAR förhuden? Tex förhudsförträngning?

    Omskärelse är ett litet kirurgiskt ingrepp, det gör inte ont, det läker fort, det är fördelaktigt och det finns egentligen inga som helst anledningar till denna hysteri. Ja, förutom de påhittade om att det skulle vara misshandel, ge problem med sexualitet osv..


    Varför tror du att såväl Vårdförbundet som Svenska Barnläkareföreningen tagit ställning EMOT? Likaså EU-parlamentet. Om man ska använda sig av din logik så borde ju äldre kvinnor på somaliska landsbygden ha tolkninsföreträde när det kommer till hur skadlig kvinnlig könsstympning är. Det fattar du nog själv att det är orimligt. Varken dessa kvinnor eller din man kan objektivt bedöma någonting.
  • Anonym (upprörd)
    Monte skrev 2014-06-30 11:41:57 följande:
    Det måste de fråga. Är inget ovanligt att muslimer gillar könsstympning. Det är ett religiöst påbud som de får förvänta sig kommer vara aktuellt för en muslim m
    Fråga är en sak, få ett ärligt svar är en annan sak. Och hur skall de kunna kontrollera detta?
  • Anonym
    Anonym (Mamma) skrev 2014-06-30 11:34:19 följande:
    Något jag ser riktig humor i är att omskurna blir okänsliga och skulle ha svårt att komma.. Hur kommer det sig att i de länder där "alla" omskärs i regel har så många barn då?
    Somaliska familjer har jättemånga barn.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym skrev 2014-06-30 11:54:31 följande:
    Somaliska familjer har jättemånga barn.
     Point being?
  • Icewolf

    Jag tycker det är sjukt onödigt med omskärning om det inte görs av medicinska skäl. Förhuden sitter där av en orsak.

  • Monte
    Anonym (upprörd) skrev 2014-06-30 11:54:20 följande:

    Fråga är en sak, få ett ärligt svar är en annan sak. Och hur skall de kunna kontrollera detta?


    Kontrollera i förväg är omöjligt om man säger det man vet att man måste säga.

    I efterhand kan man dock konstatera att barnet blivit stympat. Riskbedömning alltså.
  • Flygfotogen

    I min värld könsstympar man INGA småbarn. Vill de omskära sig när de är vuxna och fritt tänkande individer så fine, gör det för all del. 

  • EnAnonumius
    Anonym (Mamma) skrev 2014-06-30 11:34:19 följande:
    Något jag ser riktig humor i är att omskurna blir okänsliga och skulle ha svårt att komma.. Hur kommer det sig att i de länder där "alla" omskärs i regel har så många barn då?
    Ja hur kommer det sig?
    Kan det vara för att dessa länder förbjuder preventivmedel och aborter?
    Jag tror det har i särklass större betydelse än att de könsstympningen i sig.

    Som sagt ingen i denna tråden har sagt att man blir steril av omskärlsen utan bara mindre känslig.
    Vilket gör att det kan ta bara lite längre tid för ejakulation. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Lol)
    Icewolf skrev 2014-06-30 11:56:18 följande:

    Jag tycker det är sjukt onödigt med omskärning om det inte görs av medicinska skäl. Förhuden sitter där av en orsak.


    Sitter blindtarmen också där av en orsak?

    Ni som menar att det påverkar sexuell njutning. Källa tack? Min man har då inga som helst problem med sexuell njutning må jag säga.
Svar på tråden Omskära adopterat barn?