Inlägg från: korralin |Visa alla inlägg
  • korralin

    "Mamma, varför...?"

    LindaJohanna skrev 2014-07-01 12:20:47 följande:

    1. Ja, sådana kan du också ha när du blir stor. Dom görs bara till vuxna.

    2. För att mäns och kvinnors kroppar ser annorlunda ut. Kvinnor har tex bröst för att kunna ge sina barn mat.

    3. För att mamma har mer fläsk än vad du har. ;)

    4. Det där är en vuxensak som jag inte vill prata med dig om! Alt: det är en elektrisk sak som är farlig att leka med. Det var dumt av mig att lägga den så du fick syn på den!


    får jag kommentera lite på svaren? :) 

    1. mycket bra svar tycker jag. 

    2. transexkluderande. alla kvinnor har inte bröstvävnad/mjölkkörtlar osv och alla män saknar det inte. det skulle gå att istället lägga det på nivån "mammas bröst ser annorlunda ut än pappas för att mamma ska kunna ge mat åt sina bebisar/dig/ditt syskon/whatever som passar i just den situationen familjen befinner sig i då". då blir det inte så att en automatiskt tillskriver alla kvinnor bröst + mjölkkörtlar utan enbart talar om den egna familjen. 

    3. väldigt body-awareness-shameing. jag tycker inte att barn behöver uppmuntras till att lägga märke till vem som "har mest fläsk" eller liknande. det kommer liksom i alla fall med åren... även om det är sagt med en glimt i ögat och inte menat som att fläsk är något dåligt så har barn ofta problem att förstå "glimt-i-ögat"-situationer (givetvis beroende på ålder) och det kommer förr eller senare att lära sig att fläsk faktiskt ÄR något dåligt (eftersom vi lever i ett samhälle med fatshaming och en smalhetsnorm) och då koppla darrlighet=fläsk=dåligt och fult.
    ah shit är verkligen dålig på att förklara hur jag tänker här men jag minns med obehag i bröstet när min mamma skämtade om sin "fläskiga kropp" och "hur allt dallrar" och "höhö det bara väller ut över byxkanten" när jag var liten. jag hade mått så jävla mycket bättre om jag bara fick höra att "alla kroppar ser olika ut och jag är en vuxen och du är ett barn. när du växer kommer din kropp att ändras, så här såg jag ut när jag var lika gammal som dig *visa bilder*" eller något när jag ställde frågor om min mammas kropp jämfört med min... 

    4. bra svar!
    BELLA CIAO
  • korralin
    vfja skrev 2014-07-01 14:20:06 följande:
    3. Är inte de där att ljuga för sig själv dock bara för att man är lat och inte gör något åt sin kropp? Att säga att "alla kroppar är olika" som en förklaring till varför vissa är fetare än andra är som att skylla ifrån sitt eget ansvar till att det inte spelar någon roll hur man ser ut - man duger i alla fall.

    Det är farliga tankar för folk som faktiskt behöver gå ned i vikt. Det sämsta de kan göra är att vara nöjda med sig själva och fortsätta sin ohälsosamma livsstil.
    fast alltså det där är jäkligt komplext och väldigt få av de som har kroppskomplex har hälsofarliga anledningar att ha det. barn behöver definitivt inte veta av sådant.
    BELLA CIAO
Svar på tråden "Mamma, varför...?"