• Äldre 1 Jul 21:44
    17167 visningar
    235 svar
    235
    17167

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    Ja, väldigt viktigt. Både i och utanför hemmet. Mitt liv består av så mycket mer än barn. 

  • Äldre 1 Jul 22:26
    #16

    Vad är det som ni ser som fel med egentid under "bebisperioden"? Är man två föräldrar är ju inte egentid något som behöver gå ut över barnet. 

    Tid som par tillsammans utan barn kan ju däremot vara svårare om man inte vill ha barnvakt, men det är ju lite annorlunda än att ha egentid för sig själv tycker jag.

  • Äldre 24 Jul 19:57
    #59
    Agdaa skrev 2014-07-24 17:27:29 följande:

    Är ensamstående utan avlastning så d där med egen tid hade jag för 10 år sen innan jag fick barn. Det är lyx som vissa unnar sig på sina barns bekostnad anser jag.


    Hur kan det bli på barnens bekostnad om man är två föräldrar som delar på ansvaret, och/ eller barnet även har fler anknytninspersoner?
  • Äldre 24 Jul 20:38
    #64
    Agdaa skrev 2014-07-24 20:19:53 följande:
    De som tycker sig behöva det!

    Personligen förstår jag inte vad man behöver egen tid till om man har valt att leva med en människa så ska man väl oxå kunna umgås :o

    Däremot har jag full förståelse för ensamstående som behöver egen tid för att dejta för då vill man ju heller inte ha med barnen.

    För de som har möjlighet till det alltså :)

    Men det är ingen rättighet som man har för att man blir förälder :o
    Jag har valt att leva med min man också, och vi umgås gärna och mycket, men inte fasen vill jag umgås med honom 24/7/365 för det. Samma gäller barnen. 
  • Äldre 25 Jul 16:15
    #92
    MxMeNow skrev 2014-07-25 11:41:02 följande:

    Ja, men inte utanför hemmet utan när barnen somnar. Jag har fyra barn, den äldsta är tio och den yngsta fem. Att bara "dö" i soffan några timmar för mig själv fyller mitt behov av egentid. Visst händer det att jag går ut och tar en drink med vänner när barnen somnat, men det är inget jag har behov av.

    Jag och min man har heller inga barnvakter så vi lämnar aldrig bort barnen för att göra något ensamma utanför hemmet. Ironiskt nog gör dom flesta i vår bekantskapskrets det, för att "vårda sin kärlek", nån gång i veckan. De paren har problem i sin relation som jag och min man inte har, kanske för att vi inte hinner ha dem.

    Personligen förstår jag inte varför man får barn om man har ett så pass stort behov av egentid utanför hemmet att man lämnar bort dem några gånger i månaden. Eller varför vissa väljer att resa bort utan sina barn. Jag blev förälder för att jag ville umgås med mina barn, resa med dem och åka på utflykter med dem. Så för mig är det en gåta varför man väljer bort barnen.


    Lite nyfiken; varför måste barnen ha somnat innan du kan lämna hemmet? Tränar du aldrig, har några hobbys utanför hemmet, jobbar eller träffar kompisar utan barn på andra tider än när barnen sover, eller gör du inget av det alls? 
  • Äldre 25 Jul 17:38
    MxMeNow skrev 2014-07-25 16:25:44 följande:
    Jo visst. Jag gymmar innan de kliver upp på morgonen, simmar när äldsta har simträning, coachar mellanbarnens fotbollslag. Kompisar träffar jag när de lagt sig eller när någon/några av dem leker med mina vänners barn. Jobbar gör jag väldigt sällan då jag är hemmafru/hemmamamma. Jag tycker om att göra saker med mina barn, att finnas där för dom, därför väljer jag att göra som jag gör. Tids nog vill de inte ha mig med och då går jag egentid så det räcker och blir över.
    Ok, så anledningen till att du inte kan lämna hemmet utan barn om inte barnen sover är alltså att du inte vill göra det? 

    Kan bara konstatera att vi verkar väldigt olika. 
  • Äldre 25 Jul 17:40
    Agdaa skrev 2014-07-25 17:35:34 följande:
    .. å jag tror som du. Att det måste vara fel på förhållandet som man måste fortsätta att "dejta" den man lever med o har barn med. Klarar man inte av vardagen med sin partner så är det fel partner. Sorry alla som gör så men ni har bara inte hittat rätt partner än :o
    Så göra något roligt med sin partner får man inte göra när man skaffat barn? Märklig inställning. Det handlar ju inte primärt om att "dejta", utan om att göra saker tillsammans som par som man kanske inte gör när barnen är med.

    Gör du enbart saker som ditt barn tycker är roligt, aldrig något för din egen skull? 
  • Äldre 25 Jul 18:04
    MxMeNow skrev 2014-07-25 17:55:56 följande:
    Vad vill du göra med din partner som du inte kan göra när barnen är med?
    "Inte kan" är väl fel ord. Jag ser det inte så, att det måste vara något barnen "inte kan" vara med på. Jag gillar helt enkelt att hänga med min man utan att barnen är med, oavsett vad vi gör egentligen. Det är skönt att få vara bara vi två, prata utan att bli avbruten, prata om saker man vet att barnen tycker är rätt trista (vi diskuterar mycket politik bl a), fokusera på bara oss. 

    Ingen i vår familj skulle må bra av att vara runt benen på varandra 24/7, vi är inte bara en familj utan vi är enskilda individer också och det vill vi fortsätta vara.

    Nu blev det lite "jag är inte bara mamma jag är tandläkare också", inte meningen. Men skämt åsido så är jag faktiskt inte bara mamma, jag är SÅ mycket mer, liksom min man inte bara är pappa utan SÅ mycket annat också. 

    Jag vet inte hur jag ska förklara på annat sätt. 
  • Äldre 26 Jul 01:50
    modsey skrev 2014-07-25 20:29:44 följande:
    tvärtom här. Jag är fortfarande så tokkär i min man att jag i bland vill bara vara med honom.
    Vi klarar vardagen galant och njuter av den OCH våra små middagar, resor eller en bio. Särskilt ofta är det inte, men de vi gör njuter vi av
    Samma här! Visst är det härligt?! Solig
  • Äldre 26 Jul 01:54
    MxMeNow skrev 2014-07-25 20:49:31 följande:
    Såna diskussioner har vi när barnen leker, tittar på tv, sover osv. Jag är också mycket mer än mamma, jag planerar min tid efter mina prioriteringar.
    Jaha, så bra. Vi vill nog ha mer än så, och så länge det inte går ut över barnen ser jag inte varför vi inte ska unna oss det.

    För att vara lite kontroversiell och tvärtom mot vad det brukar låta, så skulle jag kunna skriva att jag faktiskt inte skaffat barn för att spendera all min tid med dem. Lika lite som att jag gift mig för att spendera all tid jag kan med min man. Vårt liv utgår inte från barnen, inte från oss som par heller men utifrån oss alla som individer i en familj. Det fungerar rätt bra, om jag får säga själv. 
  • Äldre 26 Jul 23:55
    MxMeNow skrev 2014-07-26 19:55:21 följande:
    Nej, vi myser hemma eller åker till lekparken, tar en fika eller gör något annat "vanligt".
    Detta kanske blir lite OT, och jag ber om ursäkt från början för att frågan kanske är lite okänsligt ställd, men jag menar verkligen inget ont med den utan det var mer en undran som jag funderat på lite efter att ha läst dina svar här och i andra trådar;

    Jag läste i en annan tråd att ni förlorat ett barn, samt har ett barn som är sjukt, jag beklagar detta. Rynkar på näsan Kan inte föreställa mig hur det skulle vara. 

    Tror du att detta kan ha påverkat hur du/ni ser på livet med barn, att det är en orsak till att du/ni vill tillbringa all tid med barnen och inte "behöver" egentid så som några av oss andra i tråden pratar om? 

    Svara inte om du inte vill, det är ok att ge mig ett finger i så fall, men jag vill poängtera att jag inte menar något illa, utan bara funderar på om det kan vara en anledning till att vi tänker så olika i den här frågan. 
Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?