Inlägg från: Alexi |Visa alla inlägg
  • Alexi

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    Jag vet inte vad jag ska rösta faktiskt. Jag tycker det är sjukt provocerande med folk som ska ha egentid när deras barn är små, bebisar och ska ha barnvakt kvällar och nätter första året. Då är det ens jobb som föräldrar att vara nära barnet och prioritera dess behov framför sina egna.

    Men nu är mina barn 3 och 5 år och då har jag ju egentid stup i kvarten, både genom att vi har flera timmar för oss själva på kvällarna när de sover men också för att jag utan problem kan vara ute och äta middag med kompisar eller kollegor på kvällarna, åka bort över en helg någon gång per år, maken och jag kan gå på fester tillsammans osv. Nu tycker jag det är grymt skönt att vara ensam då och då.

    Så allt handlar om barnets ålder. Men jag tänker sällan ur perspektivet egentid, det är inget jag aktivt söker utan det kommer ju av sig självt när barnen blir äldre.

  • Alexi
    Penida skrev 2014-07-01 22:57:11 följande:
    Fast vad säger att man inte gör det? Jag tycke rdå vi prioriterade våra barns behov.. Vi valde att inte ha barnvakt första året, däremot var jag för att ge några exempel ute och fikade med vänner, gick på konsert med en vän, åt lunch med en vän, gick på vinprovning med en vän, promenerade själv, spenderade ett dygn hos en vän som bor lite längre bort. Jag tog hand om min hygien, gick på toaletten själv (också egentid enligt vissa)..Detta gjorde jag då när barnets pappa var med våra barn som de då var lika trygga med. Hygien och toalett fixade jag dock utan honom, har förövrigt aldrig sett några problem med att spädbarn är med där.

    Komplicerat ämne som sagt, alla verkar tolka det olika. För mig har egentid inget med barnvakt att göra. Om man inte lever i ett parförhållande eller har en väldigt frånvarande partner kan jag förstå att det har det och man hittar andra personer istället men annars?



    För väldigt många, av trådar på familjeliv att döma, så är egentid lika med barnvakt. De lämnar bort små bebisar hela kvällar och även nätter för att ha egentid. Och det tycker jag inte är ok. Jag funderar inte över termer som egentid i betydelsen pappan har barnet, utan jag tänker barnvakt.
  • Alexi

    Jag var nyligen på en fest där ett par lämnat sin sexmånaders med barnvakt från typ kl 15 och resten av dygnet...

  • Alexi

    Ja i min värld (och om du läser flera inlägg ovan av andra så ser du att de delar samma uppfattning), så är det extremt konstigt att lämna en liten sexmånaders till barnvakt så länge. Det finns liksom ingen anledning. Det var flera andra par på festen med sexmånadersbebisar och de hade med sig dessa men hade barnvakt till sina äldre barn. Tror det här paret kände lite att det var kontigt att de hade barnvakt till sitt enda barn faktiskt.

  • Alexi

    Majsan70: lämnade ni en fyraveckors en helg!!?? Oj, ibland blir jag väldigt förbluffad och ledsen över hur människor sätter sig själva framför sina små barn.

Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?