• Anonym (Brude­n)
    Äldre 2 Jul 09:16
    28340 visningar
    171 svar
    171
    28340

    släkting kom till bröllopet i vit långklänning...?!

    En släkting (ung) på min mans sida dök upp på vårt bröllop i en vit hellång klänning...gör man så? Är det inte jättefel? Speciellt vid ett formellt kyrkobröllop med dresscode? Hon hade ingen annan färg att bryta av med, och hon såg verkligen ut som...ja, en brud? Det kändes fruktansvärt knäppt, men min man tycker inte det var nått konstigt med det alls...

    Vad tycker ni?
    Åsikter tack!

  • Svar på tråden släkting kom till bröllopet i vit långklänning...?!
  • studen­tbrutt­an29
    Äldre 3 Jul 13:34

    Jaha? Livet är för kort för att bry sig om sådana småsaker. Hon kanske bara hade en vit långklänning i garderoben, eller inte hann köpa nytt, hade råd, ja finns många anledningar. 

  • Äldre 3 Jul 13:38
    Jeaninne skrev 2014-07-03 13:20:02 följande:
    Nej, den vita färgen är oskuldens och renhetens färg i Sverige och många andra europeiska länder. Det är ju därför en kvinna som gifter om sig inte ska ha vit brudklänning.

    Men det stämmer att bondbrudar och fattiga kvinnor gifte sig i svart - de ägde ju oftast bara en festklänning, och då var det mest praktiskt med en svart. Men i stället hade de massa guldkedjor och blomstergirlander runt halsen (som de fick låna av kyrkan) och även den enorma brudkronan då.

    Kronan är också en oskuldssymbol, ja. När Prinsessan Kristina (tror jag att det var - någon av kungens systrar i alla fall) gifte sig i tiara i stället för brudkrona, så blev det väldigt mycket undran och  skvaller! smile1.gif
    Det var ju i början av 1900-talet som folk började ha råd att bära en vit brudklänning (i Sverige) och då just för att dom hade råd med det. Den vita färgen, rent allmänt, representerar ju oskulden, men man bar inte vit brudklänning för att visa på att man var oskuld.

    Brudkronan däremot, där kunde man ju rent utav bli bötfälld om man inte verkligen var oskuld när man bar den.
  • Äldre 3 Jul 13:41
    fluu skrev 2014-07-03 11:46:47 följande:
    Jo, jag vet att alla inte tycker som jag. Det gör inte inställningen till ett plagg sundare.

    Det är inte upp till dig att bestämma om det är sunt eller inte.
  • Äldre 3 Jul 13:54
    Anonym (vit brud) skrev 2014-07-03 13:05:37 följande:

    Jag var på ett bröllop för ett par veckor sedan. Bruden hade svart klänning och det var helt valfri klädsel. En av de kvinnliga gästerna hade jeans och en munkjacka på sig och det var det mest avslappnade och roligaste bröllopet jag varit på :)


    Och jag var på ett bröllop dit folk kom i foppatofflor och jeansshorts. Det var ärligt talat en riktigt tråkig tillställning med alldeles för mycket fylla och tråkiga människor som inte sa många ord. Eftersom det är min egen erfarenhet väljer jag dock inte att använda det som något allmänt exempel. Det hänger ju knappast på kläderna...

    Men det är väl självklart att man respekterar en klädkod? Man kan tycka och tänka och muttra bäst man vill, men man respekterar banne mig inbjudarens önskemål. Blir man bjuden till maskerad klär man ut sig bäst man kan och blir man bjuden på frackbröllop klär man sig efter sådan klädkod. Vad man än må tycka och tänka om tilltaget. Annars tackar man nej om det inte passa sig! 
  • Anonym (fel)
    Äldre 3 Jul 14:41

    antingen respektlöst eller korkat av henne tycker jag. jag skulle bett henne gå, eller som nån annan skrev råkat spilla rödvin på henne, haha

    om det inte hade varit formellt kyrkbröllop med dresscode hade det spelar mindre roll, men nu var det ju det.

    det finns fortfarande folk i det här landet som bryr sig om traditioner.

  • Äldre 3 Jul 14:42
    Utflykt i verkligheten skrev 2014-07-03 13:41:20 följande:

    Det är inte upp till dig att bestämma om det är sunt eller inte. smile1.gif
    Och inte heller din...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Äldre 3 Jul 14:50
    Anonym (fel) skrev 2014-07-03 14:41:17 följande:
    antingen respektlöst eller korkat av henne tycker jag. jag skulle bett henne gå, eller som nån annan skrev råkat spilla rödvin på henne, haha

    om det inte hade varit formellt kyrkbröllop med dresscode hade det spelar mindre roll, men nu var det ju det.

    det finns fortfarande folk i det här landet som bryr sig om traditioner.

    "haha"?? den som "råkar" spila rödvin på mig kan jag säga inte kommer garva på oerhört länge. det finns säkter fler somjag. men visst, var så god att chansa du.
    cuz i´m a wild wild bitch.
  • Äldre 3 Jul 14:50
    BandAnna skrev 2014-07-03 08:27:14 följande:

    Äh chilla TS.

    Dels var det inte ditt bröllop och dels så är det brudens och brudgummens business att bry sig om det där.

    När jag läser trådar som den här blir jag så otroligt glad över att ha vänner som verkligen inte bryr sig ett dugg om det där med dresscodes.

    Det senaste bröllopet jag besökte var när en av mina nära vänner skulle gifta sig. Det var det som att delta i Woodruffs freakparade.

    Man hittade allt från finklädda damer, till unga tjejer i korta kläningar, till hippies i haremsbyxor och svartrockare i sina utstyrslar. Och oj så roligt och gemytligt vi hade allihop.


    Jo, det var TS bröllop.
  • Anonym (Etike­tt)
    Äldre 3 Jul 14:54

    Det är mycket snack om etikettsbrottet i att bära vit klänning som gäst på bröllop här, men ingen tycks minnas att på de allra flesta bröllop idag bör inte ens Bruden bära vitt.

  • Äldre 3 Jul 14:54
    Anonym (Etikett) skrev 2014-07-03 14:54:06 följande:
    Det är mycket snack om etikettsbrottet i att bära vit klänning som gäst på bröllop här, men ingen tycks minnas att på de allra flesta bröllop idag bör inte ens Bruden bära vitt.

    bör och bör, det är en allmänt vedertagen fullt accepterad tradition.
    cuz i´m a wild wild bitch.
Svar på tråden släkting kom till bröllopet i vit långklänning...?!