Inlägg från: Anonym (Tjockis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjockis)

    Trött på frågor om jag är gravid... Vad ska man svara??

    Jag har alltid haft övervikt. Försökt på alla tänkbara sätt att bli smal och normal, men min fetma sitter på magen och den är hopplös att bli av med. Jag försöker dölja med hjälp av min klädsel, men förstår ju att det syns ändå. Jag har barn som nu alla är stora. Ändå får jag flera gånger i veckan frågan om jag är gravid! Jag har ju sett likadan ut i hela mitt liv, det är ingen plötslig viktuppgång. Det är släktingar, kollegor, barnens kompisar, okända osv som frågar.
    Blir så ledsen! Det är som att hela tiden få slängt i ansiktet att jag är fet, och det vet jag väl om. Hur ska man bemöta dessa frågor? Tycker det är så pinsamt! Jag bara svarar nej, men skulle egentligen vilja ge en käftsmäll!

  • Svar på tråden Trött på frågor om jag är gravid... Vad ska man svara??
  • Anonym (Tjockis)

    Det är en så privat fråga och man blir alltid lika häpen att någon ens vågar ställa den! Jag har ofta svarat att nej, tyvärr det skulle jag gärna önska men tyvärr är jag bara tjock. Fast nu senaste tiden svarar jag bara nej. Det syns ju att den som frågat skäms, men varför ställa frågan?!

  • Anonym (Tjockis)

    Tror att alla vågar fråga mig för att jag är en trevlig och serviceminded person. Tycker inte om att tappa ansiktet och räddar andra från att tappa sitt. Har en kollega som ser ut som jag, hon får aldrig dessa frågor trots att hon är 30 och jag är 40. Men beror nog på att hon är blygare och verkar svår.

  • Anonym (Tjockis)

    Mitt problem är nog att jag inte vill att den som frågar ska känna sig bortgjord. Fast jag egentligen vill att det ska svida! Svårt... Jag skäms ju så mycket själv, så jag vill bara fly. Min man trodde att jag överdrev, men nu har han varit med och hört frågan så många gånger så han förstår mig.

Svar på tråden Trött på frågor om jag är gravid... Vad ska man svara??