• lais

    Hjälp! Hon vill bara gå, jag orkar inte.

    Här hemma går och går vi oxå. Vår son kryper men kryper och hämtar pappa eller mig för att vi ska gå med honom, han går hellre. Så har det varit sen han var ca 7 mån, nu är han 11. Nu går han själv mellan oss så vi hoppas att han börjar gå på "riktigt" snart! 

    Appropå gå-stol och lära gå-vagn. Vår kille har bara varit nöjd i gåstolen i några minuter så den har inte funkat. Lära gå-vagnen funkar ute där han kan gå längre sträckor, inne kör han fast hela tiden...

    Turas om att gå är väl mitt tips så du får sträcka på ryggen lite med jämna mellanrum. Det är väl ingen hjälp just men du är inte ensam och ljuset i tunneln kommer tids nog (hoppas jag!!!)

  • lais
    Ellie skrev 2014-07-06 12:52:41 följande:
    Vad jag förstår är en gåvagn inte heller träning för att gå själv. De halvsitter, eller lutar sig mot kanterna och får inte samma balans, samt använder inte samma muskler som när man går själv. Jag har för mig att man varken går extremt mycket tidigare eller senare än andra barn om man tillbringar mycket tid i gåvagn. Det är helt enkelt bara en plats att sätta bebisen när man själv behöver spara sin rygg lite.
    En lära gå-vagn är ju helt enkelt en låg, trög och stadig vagn där du håller dig i handtaget för balansens skull. Finns inget att sitta eller halvsitta på utan du tränar att gå. En gåstol (som jag tror att du menar) är en sån med en sits och som precis som du säger inte tränar barnet att gå men kan vara en bra plats att ha bebisen på en stund om hen gillar det
Svar på tråden Hjälp! Hon vill bara gå, jag orkar inte.