Forum Barn 1-2 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tips mot nattvandring?

  Mån 21 jul 2014 18:29 Läst 926 gånger Totalt 17 svar
  Visar endast inlägg av Penida - Visa alla inlägg
 • Mån 21 jul 2014 18:29 #14

  Kan ni inte lägga en madrass i ert rum som han kan sova på? Mest troligt söker han närhet. Personligen hade jag prioriterat vår och barnets sömn framför att barnet ska sova i eget rum, att springa fram och tillbaka låter jobbigt och onödigt i mina ögon.
  Mina barn är äldre och jag delar inte Rere88 erfarenhet alls, visst går det att ändra saker och ting. Ett av mina barn har aldrig sovit i spjälsäng (om vi inte räknar månad ett), hon sov först hos oss för att sedan började sova i egen stor säng vid 13 månader, hon sprang också precis som lillebrorsan som sov i spjälsäng i 2 år. Skillnaden är väl att vi inte gjorde lika stor grej av det, ville de sova hos fick de, vi har alltid prioriterat sömn framför var man sover. Våra barn har mestadels sovit i egen säng i eget rum trots detta och nu (5 och 7 år) händer det extremt sällan att de knallar in till oss. En 21/2-åring hade inte jag bråkat med om nåt sånt men vi är alla olika, jag hoppas du hittar en lösning, TS!


  Avskyr CIO-metoder
 • Mån 21 jul 2014 18:38 #15

  Om ni verkligen vill att han ska sova i eget rum är det nog bara att fortsätta leda tillbaka gång på gång men ni kanske kan dela på det i så fall så att du får bättre sömn? Tråkigt bara att det påverkar pojkens sömn. Annars är som sagt madrass ett tips eller att ni delar på er om ni vill tänka utanför. Nu är barnet så pass litet, hade det varit äldre brukar det ibland fungera att prata om det dagtid och förberedda barnet, låta det välja sängkläder, nattlampa osv. Ni kan ju prova ändå.


  Avskyr CIO-metoder
 • Mån 21 jul 2014 21:20 #17
  MiniMarre skrev 2014-07-21 20:51:42 följande:

  En madrass inne hos oss kanske inte är helt dumt?

  Nej under graviditeten har han fått sova inne hos oss just för sömnens skull, jag älskar att ha barnen i sängen och goda med dom. Men nu när Lillan sover jämte mej är det så himla stor risk för att hon blir kärleksmosad av storebror, samt att han ska bli väckt av henne osv.

  Så det är mestadels därför jag vill ha honom i sin egen säng. Hade hon inte varit så lättmosad så hade det varit annorlunda givetvis.

  Men tack för tipsen i alla fall! Madrass ska jag testa!


  Lycka tillGlad
  Avskyr CIO-metoder
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll