Inlägg från: Themis |Visa alla inlägg
  • Themis

    Ni som slutat röka - hur länge varade abstinensen???

    Nikotinet gör att det bildas fler nikotinreceptorer i hjärnan som vill bli mättade med nikotin, de är de som skriker efter påfyllning när ni känner abstinens.

    Det tar enligt forskningen ca 2 år efter att man slutat innan kroppen har reglerat ner antalet receptorer till "normalt" igen. Men den fysiska abstinensen ska försvinna inom 1-4 veckor.

    Hur lätt eller svårt det upplevs att sluta är dock väldigt individuellt eftersom våra hjärnors belöningssystem är lite olika rent biokemiskt och man vet att en del personer har anlag för att lättare bli beroende.

    Maggank: Det finns många studier som visar att rökavävnjningsmedel hjälper rökare att sluta. Chansen att lyckas vara rökfri i 12 månader utan några hjälpmedel är ett fåtal %, medan de mest effektiva rökavvänjningsmedlen höjer chansen till 25%.

    Även om vissa användare fortsätter använda nikotinpreparat är det en enorm hälsovinst jämfört med att röka, eftersom man slipper få i sig 4000 kemiska ämnen varje dag förurtom nikotinet, däribland tjära, arsenik, tungmetaller, radioaktivt polonium, akrylamid m fl ämnen som man måste använda skyddsutrustning för att hantera i industrin. Dessutom tillsätter tobaksindustrin själv ämnen som gör cigaretterna mer beroendeframkallande, vilket många borde bli arga över.

    news.bbc.co.uk/2/hi/393075.stm

    Den generella linjen från forskningen är att rent nikotin inte kan ge cancer (det finns en studie av många hundra som kom till annat resultat och den har ifrågasatts).

    Därför borde det vara självklart 2014 att inte sprida cancerframkallande rök omkring sig när man kan välja rent nikotin. Att sluta med nikotin är sedan upp till var och en.


    If it is important to you, you will find a way. If not, you'll find an excuse. /unknown
  • Themis

    Ber om ursäkt för ett par tangentfel ovan, skrev lite fort.


    If it is important to you, you will find a way. If not, you'll find an excuse. /unknown
Svar på tråden Ni som slutat röka - hur länge varade abstinensen???