• Äldre 5 Aug 20:13
    11281 visningar
    194 svar
    194
    11281

    Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.

    TS

    Du skriver i ditt 'brev' att du möttes av personal som var insvepta i svarta lakan. Gröna Lund svarar dig att personalen inte klär sig i svarta lakan utan i de kläder som Gröna Lund tillhandhåller som arbetskläder.
    Menar du att Gröna Lund ljuger?

    Nu är det så annars att det bor även muslimer i Sverige så givetvis ska även de kunna medverka i arbetslivet där de möter även muslimer. Varför ska inte muslimer finnas representerade som vi är, utan vi måste klä av oss och om oss - för att passa dig?

    Du får säkert ut än mer av ditt nästa Gröna Lundbesök om du satsar på att ha roligt istället och inte går dit för att hänga upp dig på hur andra klär sig.

    Förklara för dina barn att andra vill klä sig som de vill och inte som du vill, inte svårare än så.

  • Äldre 5 Aug 20:16
    #18
    Gert skrev 2014-08-03 12:38:05 följande:

    För några dagar sedan tog jag en promenad till den lokala badstranden. Det som utmärkte sig var en grupp på 10-tal muslimer som var fullt påklädda i muslimska kläder och några bar heltäckande niqabs och burkor.


    Så du menar att man inte får utmärka sig då, eller vad menar du? Man måste inte titta om man tycker det är jobbigt att se något eller några som är utmärkande, det är ju också ett alternativ.
  • Äldre 5 Aug 20:22
    #19
    Aqt skrev 2014-08-03 17:49:24 följande:

    Problemet är inte någon enskild som bär Hijab. Problemet är att de är så fundamentala i sin tro att det ska stå över andra klädregler o.s.v och att de aldrig kan anpassa sig, under inga omständigheter. Alal andra ska anpassa sig för kvinnoförtrycket.
    Det är samma diskussion som muslimska män som fått skadestånd för att de vägrar ta i hand med en kvinna.
    De hänvisar till just sin religion och då står det över alla andra regler.

    Med din argumentation ska man ju få bära Jilbab också vilket börjar bli förekommande. Det är steget mellan Hijab och Niqab. Tycker du det är ok?

    Jag undrar också om vad du anser att Hijab, Jilbab, Niqab o.s.v bärs av kvinnor.


    Jag är övertygad om att det är männens påfund för att de ska ha kontroll p kvinnorna och inte göra männen sexuellt upphetsade genom att visa hår m.m.


    Det är väl bra om man vågar och vill stå för det man tror på? Alla är inte intresserade av att vända kappan efter vinden och stryka andra medhårs och sälja sin själ. Vi är olika. Du kanske gillar det, andra har en annan uppfattning.

    På vilket sätt måste du anpassa dig till hijab? Förklara.

    Tycker du det är fel att man själv får välja vad man vill sätta på sig för kläder? Vem menar du då ska bestämma det? Du?

    Du får tror vad du vill om varför vi kvinnor väljer vad vi vill sätta på dig, eller så får du lyssna på dig själv. Det är ditt val i den demokratiska anda som vi lever i. I den ingår det även  - hör och häpna, att man själv får bestämma vad man vill klä sig i för kläder.


  • Äldre 5 Aug 20:27
    #21
    Aqt skrev 2014-08-04 06:53:30 följande:
    Ingen av de arabiska länderna är med på listan över de 100 länder som har bäst jämställdhet i världen. Det har med religionens förtryck att göra. Männen styr kvinnans frihet i de länderna, du är okunnig och naiv.
    Så det är den listan som man ska vara med på så har man sitt på det torra menar du? Bra att veta.

    Du har fel, att män och kvinnor förtrycks och de ledande roffar åt sig beror inte alls på religionen, det strider mot religionen, i alla fall om vi talar om Islam. Så för att förstå varför världen ser ut som den gör, så får du nog ta och se till hur verkligheten ser ut före du dömer.
  • Äldre 5 Aug 20:29
    #22
    Ivan52x53 skrev 2014-08-05 20:27:01 följande:

    Lär dig respektera andra individers tro, precis som Gröna Lund.


    {#emotions_dlg.flower}
  • Äldre 5 Aug 20:56
    #24
    Aqt skrev 2014-08-05 20:48:28 följande:

    Jag respekterar tro så länge den inte går ut över det sekulära samhället och står över offentlig neutralitet. Dessa muslimska klädregler går tyvärr över den gränsen. Många barn blir tvingade  att ha dessa kläder. Jag ser det dagligen.


    Ni är naiva och okunniga. Det handlar om att inskränka kvinnors frihet.


    Sverige har till viss del tyvärr blivit hjärntvättat av rädsla att kallas Islamofobiskt.


    Männen är svartsjuka och anser att det är sexuell anspelning att visa håret . Det är vad det handlar om. Eller vad tror ni att Jilbab och Hijab m.m handlar om?

    Ni borde läsa de här böckerna så skulle ni ändra uppfattning;

    Hatar gud kvinnor, Ophelia Benson, Jeremy Stangroom
    Det muslimska problemet, Irshad Manji


    Vad är offentlig neutralitet? Vad menar du att ingår i den? Valet att inte själv få välja hur man vill klä sig? Att man måste klä sig som andra vill?

    Du ser att barn blir tvingade, det kan man inte se, man måste prata med folk för att veta att det handlar om tvång.

    Varför är jag naiv och okunnig? Jag tycker att alla kvinnor bör ha rätt att klä sig som de vill, vare sig det är att klä sig med mindre kläder eller med mer. Något annat är absolut inte frihet eller personligt val. Ska vi kanske börja begränsa också vad man får tycka/tycka om? Vilken utbildning man måste ha? Var man får arbeta? Var går gränsen om man börjar med att förbjuda människor friheten att göra det personliga valet?

    Oh nej, Sverige är inte hjärntvättat, men en del av er har hjärntvättats av att läsa och ta del av antiislamiska förebilder.

    Ändra uppfattning om vad då? Att man ska tvinga kvinnor att klä av sig för att duga och vara accepterade? Tyvärr det samhället är inte jag intresserad av och vi har heller inget sådant samhälle som vi lever i - tack och lov. Utan vi har, i alla fall fortfarande, respekten för individens val och så hoppas jag det förblir.


  • Äldre 5 Aug 20:58
    #25

    TS

    Du 'glömde' visst att svara på den här frågan, men du får en till chans:

    TS

    Du skriver i ditt 'brev' att du möttes av personal som var insvepta i svarta lakan. Gröna Lund svarar dig att personalen inte klär sig i svarta lakan utan i de kläder som Gröna Lund tillhandhåller som arbetskläder.
    Menar du att Gröna Lund ljuger?

  • Äldre 6 Aug 21:00
    #43
    Aqt skrev 2014-08-06 06:58:15 följande:
    Jag tycker man är naiv om man verkar tillåtande mot något som har en könsförtryckande mening. Man låter sig tro att det är frivilligt och t.o.m bra för samhället.

    Problemet är att det är religiöst förtryckande klädsel och de som har dessa kläder kommer aldrig att anpassa sig efter omvärlden. Problemet är när även barn och ungdomar tvingas till detta i skolor, på arbetsplatser och där inga andra kan välja kläder hur de vill.
    I min dotters skola är det förbjudet med maskering och huvudbonader, men det finns ett undantag...vilket är undantaget och varför?? Jo Islamistisk klädsel.
    Eftersom jag själv valt att bära hijab och vet många medsystrar som gjort detsamma så vet jag givetvis att det är frivilligt. Och givetvis är det bra för samhället om dess medborgare själva får avgöra vad de sätter på sig före de går ut från sin egen ytterdörr. Om du inte förstår den enkla matematiken då vet jag inte hur jag ska förklara det för dig.

    Nej givetvis är det ingen förtryckande klädsel, men klädsel kan ses som förtryckande om man inte själv får välja vad man vill sätta på sig. Och när människor som du försöker att förneka andra att själva välja klädsel, så blir det både fördömande, förtyckande och du gör samhället en otjänst eftersom du inte anser att de demokratiska rättigheterna gäller alla dess medborgare.

    Nej man anpassar inte kläder efter samhället. Inga kläder, endast inom vissa yrkesgrupper så är det aktuellt. Men vi har ingen klädnorm eller klädkod i Sverige eftersom alla själva får välja hur de vill klä sig.

    Varför inte arbeta för att även t.ex. keps ska få användas inomhus? Det är ju en förlegad gammal kristen sedvänja som dragits in i skolans värd. Om du nu verkligen vill ha jämlik och opartisk skola. Det borde börja i valet att få klä sig hur man vill, tycker man.
  • Äldre 6 Aug 21:04
    #44
    Aqt skrev 2014-08-06 07:02:57 följande:
    Så det är därför kvinnor inte får bli präster i katolska länder (även i Sverige enl vissa tolkningar) och att kvinnor nekas köra bil i Saudiarabien. Har det inte med religionen att göra? Varför tror du det är olagligt att gå utan Hijab och Jilbab i flera muslimska länder?

    Präster? Vad har det med det hela att göra?

    Kvinnor nekas inte bilkörning i Saudiarabien för att det har med religionen att göra, utan för att det har med saudisk lag att göra.

    I en del länder är det påbjudet ja. Du försöker ju förhindra kvinnor att bära hijab i Sverige, hur menar du att du i så fall är bättre? Du tänker ju precis likadant men tvärtom. Så du sitter i samma båt som de som tvingar i så fall.
  • Äldre 6 Aug 21:09
    #45
    Aqt skrev 2014-08-06 07:05:56 följande:

    Precis såhär var det, och gränserna förändras stegvis;


    Hijab blir större duk, och gränsar till Jilbab som är mer heltäckande;

    "När vi betalade i entrén mot Hasselbacken möttes vi av


    personal insvepta i svart Hijab och Jilbab."

    Det är för att det handlar om barn och ungdomar som man reagerar.


    Men bra att Niqab inte är tillåtet än så länge, men snart kommer det nog bli så....


    Alltså säger du att Gröna Lund ljuger? Varför känns det som om det är du som inte berättar sanningen?

    Så du vill att dina barn ska leva i en bubbla? Inte se andra som inte ser ut som du, inte se andra som klär sig som du gör, inte möta andra som har andra åsikter än vad du har, osv? Man kan bara tycka synd om barnen som går miste om så mycket lärdom. Det kommer helt klart bli tufft för dem en dag.
Svar på tråden Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.