• Äldre 6 Aug 08:16
    11430 visningar
    194 svar
    194
    11430

    Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.

    realist14 skrev 2014-08-06 08:14:12 följande:
    Såg på gymet i veckan en kvinna. Det var stekhett, vi belv uppmanade att dricka flera gånger, att torka golvet (svettpölar).Knappt man orkade träna i hettan,
    Kvinnan hade långa svarta byxor, lång tröja som gick ner över baken, samt en träningsjacka med blixtlåset fullt uppdraget. Till detta huvudduk, ordentligt tilltagen som omslöt kinderna och pannan bitvis.

    Jag kände väl inte att det var den mest optimala klädseln för tillfället. Det kändes inte ens normalt, men heej, det var väl någon som "ville" klä sig så efter eget huvud och egen ide om vad som var skönt. Eh.
    Klart man reagerar på sådant.
    De vet väl inte skillnaden stackarna.
  • Äldre 7 Aug 06:15
    #60
    Aqt skrev 2014-08-06 22:12:32 följande:

    Jag har inte sagt att det är Sharia att kvinnor inte får köra bil, men det är ett strikt Muslimskt land. Det är däremot lag på Hijab där, precis som i Iran.


    Och kvinnor kämpar för att få gå på fotboll i Saudiarabien. Men de muslimska männen är dåliga på att ge dem frihet....


    Jag tror att religioner överlag, och Islam i synnerhet måste lättas upp och bli mer lättsam. För under människans senaste årtusenden har religionen mestadels fört mänskligheten bakåt, särskilt för kvinnors situation världen över...och värst är det i muslimska länder, tyvärr.


    De muslimska männen bestämmer över sina kvinnor. Att som kvinna behöva fråga om lov för att se fotboll visar väl att det är nåt fel på dessa samhällen.
  • Äldre 9 Aug 17:21
    #73
    oOHalalOo skrev 2014-08-09 16:34:37 följande:
    Om du som gäst tycker det är du som endast  har rättigheter så lär det bli svårt att leva i samhället som bygger på respekt för andra och som utgår från ett samspel människor emellan.

    Tänker du också besöka synagogan i halvnaket tillstånd? Tänker du även där hänvisa till religionsfrihet, när du frivilligt för egen maskin väljer att besöka den? Är det du som sätter reglerna för vad som gäller när du kommer som gäst?

    Hur resonerar du om du tar in på ett hotell? Är det du som sätter regler för när du får checka in och ut och om du får leva rövare på hotellrummet? Om du nu här tänker hänvisa till den frihet du har som människa i samhället?

    Nej att diskutera religion är inte fridlyst, men det är inte hel fel att använda sunt förnuft när man gör det.
    Om då de som är gäster i vårt land inte vill ta seden dit de är. Så är det alltså de som ska flytta på sig.
  • Äldre 13 Aug 20:13
    oOHalalOo skrev 2014-08-09 19:54:41 följande:
    Hur menar du då? Jag frågade (inte dig utan TS) hur h*n skulle göra om h*n besöker en synagoga (som då finns och är i Sverige beroende på att det råder religionsfrihet och synagogor därför finns)? Menar du att synagogan ska flytta på sig eller vad menar du?

    Ingen tanke på att du (och TS) i så fall kan låta bli att gå in i synagogan om ni inte kan göra det på ett sätt som är respektabelt?

    Då kan jag passa på att fråga dig, hur gör du om du ska bo på hotell (dvs är en gäst som väljer att ta in på hotellet) och du då måste rätta dig efter de regler som där finns? Gör du som du tycker och bryter mot de regler som finns, ber du hotellet flytta på sig eller hur gör du?
    Jag anstränger mig alltid för att ta seden dit jag kommer. Något inte alla gör. Självklart lyckas jag inte alltid till 100%. Andra människor kan ju ha oskrivna regler. Men med lite lyhördhet går det vägen.
  • Äldre 15 Aug 15:28
    oOHalalOo skrev 2014-08-13 21:01:19 följande:
    Väldigt bra att du gör det, för det  handlar ju oftast om hur man beter sig när man är gäst. Är du exempelvis gäst i moskén så gör du som seden föreskriver, för där finns det en sådan. Bra gjort av dig.

    Seden i vardagslag brukar vanligtvis betyda att du gör det som förväntas av dig som medborgare. Du följer lagen, går i skolan, arbetar, betalar skatt, betalar räkningar, vet vilken sida du ska köra och gå på osv osv.

    Dock har vi i Sverige ingen sed hur man SKA klä sig, eftersom hur man klär sig mest styrs av ekonomiska intressen och modet. Alla förväntas klä sig på samma sätt. Men det har inget med sed att göra, utan det är påverkan som det handlar om.

    Den som då står över denna påverkan och i viss mån tryck, anses då helt enkelt inte passa in. Men i ett demokratiskt system så finns faktiskt grundtanken att man duger som man är och att man inte måste anpassa sig till hur alla andra är och  gör. Så valfriheten vill jag för min del ska fortsätta att vara intakt.
    Tack! Men vissa klädseder har vi allt. Man går inte i badkläder eller lättklätt på stan osv. Och vi har ju den egenheten att vi tar av oss skorna hemma hos folk. Vilket en del som vill verka värdsvana inte gör. Sen har vi ju det där konstiga vilka män som har vit eller svart slips på begravning.
    Och vi döljer inte vårt ansikte för att vi vill visa vem vi är. Och vi räcker fram höger hand vid hälsning för att ursprungligen visa att vi inte bär vapen.

    Och vi är nog många som inte orkar lägga ner tid och pengar på att följa modet.
  • Äldre 19 Aug 08:57
    realist14 skrev 2014-08-18 22:29:35 följande:
    Jag såg en video från england, muslimer som demonsterade- de var ganska så nedlåtande och föraktfulla mot den engelska kvinnans klädsel, en kvinna frågade dem och hon var normalt klädd,i klänning, och fick höra att hon såg slampig ut osv och den hon talade med undrade vem hon ville förföra med sin klädsel.......
    Är de extremer menar du?
    De har inte lärt sig talesättet:" Kasta sten i glashus......
Svar på tråden Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.