Inlägg från: Velouria |Visa alla inlägg
  • Velouria

    Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.

    Hahaha, du blev just dumförklarad utan att du fattade det själv

    Först den här meningen från Grönan:

    "Däremot respekterar vi våra anställdas trosuppfattningar och har inga regler för vår personal att täcka håret om de utifrån sin trosuppfattning så önskar"

    Sedan den här meningen från Grönan:

    "Att personalen däremot skulle vara insvepta i svarta lakan är enligt vår klädpolicy inte tillåtet och har heller inte vara aktuellt här på Gröna Lund."


    D.T.I.
  • Velouria
    Anonym (gris-mullah) skrev 2014-08-10 21:05:18 följande:

    Realist, att vägra skaka hand är något muslimer gör i västvärlden för att markera en dold fientlighet. Jag var på semester i Egypten och dem sträckte fram händerna där utan några som helst problem. Så visst är en vänlig handskakning universiell. Att rättfärdiga avvisandet bevisar enbart hur falsk man kan bli som person.


    Nej, det är inte sant. Att inte skaka hand är något som VISSA muslimer inte ägnar sig åt oavsett var de befinner sig. Det är inte för att markera för dig och mig att denne föraktar oss. 
    I början tog jag också illa vid mig och tog för givet att mannen tyckte att jag var smutsig, men det gäller att fördjupa sig i detta för att förstå att det inte handlar om fientlighet för mig och dig, utan om ganska stark form av "avhållssamhet" från det motsatta könet. 

    I Sverige har jag, sedan poletten fallit ner, sett hur de gör istället. När de inte skakar hand. Vissa ler vänligt och böjer ner huvudet som för att gestikulera hälsning, vissa sätter högerhanden för hjärtat och bugar lite. Jag ser inget som helst respektlöst i detta och jag tror inte att de är så många som ens försöker vara respektlösa eller se ner på oss som skakar hand.

    Att ignorera en person helt och hållet genom att inte göra någon form av hälsningsfras ser jag däremot som respektlöst.

    Och jag säger det igen - det är bara VISSA muslimer som väljer att inte skaka hand. Oavsett var i världen de befinner sig. I Sverige har jag enbart mött två personer som inte skakat hand med mig (men som hälsat på annat sätt).
    D.T.I.
Svar på tråden Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.