• Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 17:15
    11283 visningar
    194 svar
    194
    11283

    Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.

    Tycker att muslimer skall anpassa sig och ta seden dit dem kommer. Här skakar man hand oavsett kön. Det är hemskt att det finns kulturer som islam där män och kvinnor verkar förakta varandra till den grad att man vägrar ta på varandra. Våldtäkt är OK men en handskakning ses som kränkande. Det hör inte hemma i en medmännsklig kultur där kärlek är som högsta prioritet.

  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 20:57
    #92
    realist14 skrev 2014-08-10 20:28:11 följande:

    Så du är säker på att de flesta håller med dig där, ..jag tvekar.

    Jag skulle känna mig lite trött och uppgiven om det skedde ofta ja...absolut...och det är inte annat än en vänlig gest, en handling motsatt all fientlighet, man räcker fram handen...den gesten är universell och kan betyda allt från hej till- vänner igen?

    En gest som vill skapa möten.

    Tror inte folk är så bekväma med att det inte passsar i vissa läger.


  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 21:05
    #93

    Realist, att vägra skaka hand är något muslimer gör i västvärlden för att markera en dold fientlighet. Jag var på semester i Egypten och dem sträckte fram händerna där utan några som helst problem. Så visst är en vänlig handskakning universiell. Att rättfärdiga avvisandet bevisar enbart hur falsk man kan bli som person.

  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 22:03
    #96
    Velouria skrev 2014-08-10 21:31:21 följande:

    Nej, det är inte sant. Att inte skaka hand är något som VISSA muslimer inte ägnar sig åt oavsett var de befinner sig. Det är inte för att markera för dig och mig att denne föraktar oss. 

    I början tog jag också illa vid mig och tog för givet att mannen tyckte att jag var smutsig, men det gäller att fördjupa sig i detta för att förstå att det inte handlar om fientlighet för mig och dig, utan om ganska stark form av "avhållssamhet" från det motsatta könet. 

    I Sverige har jag, sedan poletten fallit ner, sett hur de gör istället. När de inte skakar hand. Vissa ler vänligt och böjer ner huvudet som för att gestikulera hälsning, vissa sätter högerhanden för hjärtat och bugar lite. Jag ser inget som helst respektlöst i detta och jag tror inte att de är så många som ens försöker vara respektlösa eller se ner på oss som skakar hand.

    Att ignorera en person helt och hållet genom att inte göra någon form av hälsningsfras ser jag däremot som respektlöst.

    Och jag säger det igen - det är bara VISSA muslimer som väljer att inte skaka hand. Oavsett var i världen de befinner sig. I Sverige har jag enbart mött två personer som inte skakat hand med mig (men som hälsat på annat sätt).


    Jag står fast vid vad jag skrivit och det är ett faktum. Att du själv kände dig smutsig av att en muslim betett sig så ociviliserat har inte med mig att göra så håll mig utanför.
  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 22:10
    #97
    Anonym (trött) skrev 2014-08-10 21:52:41 följande:

    Jag är så djävla trött på att se dessa efterblivna stackare i sina små tält. Jag vill fan inte ha dem här. Alla arabländer funkar ju kasst, ge upp nån gång! Ni sabbade upp era egna länder, snälla lägg det där larvet med slöjor och kvinnoförtryck bakom er och fatta vad fint det är i Sverige och västvärlden! Välkomna till 200talet.


    Dem har fattat det där och det är också därför dem kommer hit. Västvärlden har åstadkommit något som islam misslyckats att ge muslimerna. Klart dem vill lämna skiten. Det är islam som sabbat deras länder och förtrycker dess folk och har gjort så i 1400 år. Det är synd om dem och jag tror att dem är mycket bättre människor utan islam.
  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 22:14
    #98

    trött, islam sabbar allt i sin väg och kommer sabba väst också om den får ordentlig rotfäste.

  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 22:19
    #99

    Velouria, jag skulle inte känna mig smutsig av att en muslim inte skaka hand med mig. Däremot så skulle jag tycka att muslimen är smutsig som gör så. Därav mitt avrådande att blanda in mig i dina meningar.

  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 10 Aug 22:27

    Tänk att människor i Sverige lyckats möta folk som vägrar skaka hand med andra medmänniskor. Och att man i ett muslim dominerande islamskt land aldrig träffat på en enda och ändå bor där så många fler miljoner. Packade som i en sardinburk.

  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 11 Aug 18:12
    Aqt skrev 2014-08-11 06:06:39 följande:

    Det är en onödig kulturkrock. Varför kan de som väljer att inte hälsa som vi gör ändra sig, det är att integreras.


    Dem hälsar ju precis likadant i Förtryckistan så det är inget främmande för dem. Dem vet att det är en artig hälsning också i deras länder. Det är ju enbart för att markera en avsky över att civilicationer klarar sig bättre utan islam. Det sticker i ögonen på dem.
  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 12 Aug 16:57
    Aqt skrev 2014-08-12 16:34:59 följande:

    De har gått varvet runt känns det som!

    Jag kan inte bli tydligare.


  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 13 Aug 21:16

    Nu har vi en muslim som säger att MAN SKALL klä sig på ett speciellt sätt och hävdar att man inte har en sed i Sverige på hur MAN SKALL klä sig. Och ändå har samma person om och om igen sagt att det "frivilligt" inom islam och att man själv bestämmer hur man klär sig. Sedan har hon mage att säga att alla klär sig likadant i Sverige och fått för sig att muslimskor klär sig mycket mer varierat. Tror snarare att det är tvärtom.

  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 13 Aug 21:18

    Alltså SKALL man klä sig på ett specifikt sätt inom islam.

  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 13 Aug 21:53
    asta66 skrev 2014-08-07 06:15:21 följande:

    De muslimska männen bestämmer över sina kvinnor. Att som kvinna behöva fråga om lov för att se fotboll visar väl att det är nåt fel på dessa samhällen.


    Att kvinnor i Yemen inte får rida kameler är också talande.
  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 14 Aug 18:15
    Dao skrev 2014-08-14 08:12:20 följande:

    Muslimor får visa sig obeslöjade för pojkar som inte har kommit i puberteten men så snart en muhammedan (man) är könsmogen får han inte se obeslöjade kvinnor utanför familjekretsen.

    Det säger allt om muhammedanernas kontroll av sina drifter 


    Så när dem gifter sig köper dem grisen i säcken.
  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 14 Aug 18:26
    puss skrev 2014-08-14 18:16:34 följande:

    eller så kan dem sitt eget språk.


    Garanterat, och med största sannolikhet finns där någon som heter mohamad.
  • Anonym (gris-­mullah­)
    Äldre 21 Aug 15:11
    realist14 skrev 2014-08-21 14:47:41 följande:
    Och du anser att många följer detta?
    Jag tror inte muslimer är mer benägna att sänka blicken än andra bättre människor. Det låter som avlegad gammal muslimsk apologetik. Inget muhammad praktiserade och inte heller någon annan muslim heller för den delen. Hade dem gjort det så skulle dom inte ha klagat över vad dem "sett".
Svar på tråden Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.