Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Etiskt dilemma

  Lör 9 aug 2014 20:03 Läst 2774 gånger Totalt 4 svar
  Visar endast inlägg av MSL - Visa alla inlägg
  Lör 9 aug 2014 20:03

  Min man och jag bor just nu i Afrika och har bestämt oss för att adoptera ett barn medan vi är här. Mitt dilemma är att jag skulle vilja välja ganska specifikt vilket barn vi ska adoptera (ålder och stam), men tycker att det känns väldigt fel på något vis. Är det egoistiskt och oetiskt av mig att vara så kräsen eller borde jag vara glad att möjligheten finns? Känner mig väldigt kluven i detta.

  FYI
  1 Adoptionen är varken en impuls eller något välgörenhetsprojekt, utan ett moget övervägt beslut efter flera års längtan efter barn.
  2 Vi vill adoptera ett mycket litet barn för att barnet ska få oss som första anknytning och för att vi vill vara med från början.
  3 Min man har starka band till en viss stam och vi skulle lättare kunna hjälpa barnet att känna gemenskap med sitt ursprung om hen kom från den stammen.

 • Tor 21 aug 2014 19:29 #3

  Tack för svaren.

  Jag antar att jag är lite låst vid hur det ser ut (= vad jag läst) med adoption när man bor i Sverige. (Att det tex är lättare att få adoptera ett barn som är några år och/eller har särskilda behov)

  Efter att ha längtat efter barn länge skulle jag vara evigt tacksam för vilket barn som helst och då känns det konstigt att helt plötsligt stå inför möjligheten att välja. I det här landet finns inga egentliga adoptionsförmedlingar. Man får själv kontakta barnhem för att hitta barn tillgängliga för adoption och skaffa en advokat som hjälper till med allt det formella.

  Med "ett mkt litet barn" menar jag ett barn som är runt eller under halvåret. Här är det inte ovanligt att nyfödda barn lämnas på sjukhus, utanför kyrkor eller bara på gatan. Om mamman inte identifieras inom 6 mån anses barnet föräldralöst och blir tillgängligt för adoption. Innan dess kan man vara fosterfamilj åt barnet, vilket man ändå måste vara i 3 mån, i väntan på att adoption ska bli möjligt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll