• Snova
    Äldre 14 Feb 23:16
    11706 visningar
    162 svar
    162
    11706

    Kärringar på väntabarn gympan!!!

    Så har vi det på Friskis & Svettis, Kungsholmen i STHLM... Jag kanske är sniken/känslig men ärligt talat så tycker jag att de ska hålla sig därifrån. Jag går på en del baspass med fullt med pensionärer och tycker att det är sååå skönt att slippa dem på väntabarnpassen. Men ett par lyckas ta sig in ändå, morr!

    Är jag överkänslig?
    Är det likadant på andra väntabarnpass i STHLM/landet?

    Kopierar en insändare jag nyss skrev till Friskispressen; (vaddå mkt tid över? )

    "Jag väntar barn och gillar Friskis Väntabarn pass. Stör mig dock på att det är en del äldre damer som går på dem... Förstår att det är bekvämt för er då det inte är så mkt folk och prickpass (billigare) trots att klockan är 18 (primetime).

    Däremot är det skönt för oss att få en stund med andra gravida och att kunna prata om knipövningar eller "intima" saker med folk i samma situation. Då är det inte speciellt trevligt med "sega damer" på gympagolvet. Det finns så många andra pass för er, detta är det enda vi har så låt oss ha det i fred, snälla!

    Tack från Snova och Lillan i magen"

    Sega damer kan man tolka på olika sätt, praktiskt! Parenteserna skrev jag nu för att icke Friskismedlemmar skulle fatta.

  • Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!
  • Snova
    Äldre 15 Feb 11:44
    #6

    Ja, konstigt är ordet. Antar att de som släpper in folk på passen skulle säga till om det dök upp massor av tanter men ett par känner de sig taskiga att säga till. Jag tycker de kunde säga att det är ok denna gång men kom inte tillbaka typ!

    De har säkert varit gravida, fast det vet man ju ej men chansen är stor men de stör mig lik förbannat. Rätt ska vara rätt känner jag lite men jag hade nog inte reagerat så mkt om det varit ett annat specialpass med "fel" deltagare. Vill som sagt; 1. slippa tanter och 2. hänga med andra gravidon bara. Sist var det ej fullt men ju fullare passet är desto mer irriterande om det kommer tanter förståss!

  • Snova
    Äldre 15 Feb 11:54
    #8

    Då borde det heta "gravidpass" tycker jag...

    Förresten så är "mammakläder" ett knasigt ord, det borde heta "gravidkläder" eller kanske "gravidutstyrsel" med tanke på hur fult mkt är!

  • Snova
    Äldre 15 Feb 13:35
    #10

    maria81, det var en bra tanke men en har jag sett på andra pass och ingen av dem går där regelbundet. Men de kanske springer på väntabarnpass på andra lokaler...

  • Snova
    Äldre 15 Feb 20:13
    #23

    eilung, självklart! Det stör mig inte ett dugg med nygravida, klart du ska gå!

    Norahs mamma, jag har redan förklarat det så jag fattar inte varför du ifrågasätter igen. Vi tycker olika I guess. Tycker absolut att så många pass som det finns så kan de gå på ngt annat. Tror de är snåla och går på detta för att det är ett billigt pass på primetime.

    Sist var det inte fullt men det händer att det är fullt och då känns det rätt pissigt om det blir extra trångt pga dem eller än värre, om ngn gravid blir nekad inträde för att kärringar tagit platser.

    Jag ska prata med ngn inom Friskis om detta.

    Funderar på att fråga en av tanterna hur långt gången hon är och när hon säger att hon ej är gravid så kan man ju säga "vilken tur" om man vill vara elak och då åsyfta hennes ålder. Annars kan man ju fråga varfö hon då går på väntabarn pass?

  • Snova
    Äldre 15 Feb 20:46
    #29

    Nä, de som jobbar där har jag ej pratat med men jag antar att det är ok med dem. Tänkte vända mig till högre ort faktiskt!

  • Snova
    Äldre 15 Feb 21:21
    #31

    Troligen och pensionärer kan vara minst lika ilskna som gravida!

  • Snova
    Äldre 15 Feb 21:49
    #33
  • Snova
    Äldre 16 Feb 10:44
    #47

    Pizan, det var de längsta sviterna av en förlossning i så fall! Och ja, det finns seniorpass och andra mkt skonsamma pass, det kryllar av dem och väntabarnpass är det en gång/vecka på denna lokal. Om du hade läst hela tråden hade jag sluppit att du kallar mig ogin...

    Och just i detta fall är jag _för_ en uppdelning av 17 anledningar, annars är det roligast när olika åldrar blandas men det är ju rätt OT här!?

    Det är klart snåla tanter tror jag iom att detta pass är billigt trots "primetime".

    Liwa1, ditt inlägg är ju lite väl hårt, trist!

    Naturligtvis ska jag först pratamed de som jobbar men vid denna tid på denna lilla lokal är det bara så kallade "värdar", oavlönade små, snälla tanter i detta fall. Tror det går snabbare att ringa till hon som är ansvarig för väntabarnpassen som har varit med och gympat ett par ggr och verkar mkt öppen för feedback.

    Självklart skriver jag då under med för- och efternamn (fast jag lär ringa). Brevet jag klistrade in skrev jag på deras tidnings nätforum och där använde jag mitt förnamn. Har ingen lust att skriva ngt annat än mitt nick här dock, kan det godtas av dig?

    Nej, vi pratar inte under passen utan under stretchen t.ex. och jag kan ta att de lyssnar men pratar hellre om knipövningar och annat av kanske mer privat karaktär med likasinnade.

    Apropå låg vett och etikett så se till dig själv innan du dömer andra, enkel gammalt sätt att tänka. Om du läst vad jag hade funderingar på att fråga så ser du att jag inte hade tänkt att vara otrevlig även om jag la in ett alternativt sätt att fråga på.

    Hejdå Liwa1, ha det så bra i andra trådar eller här om du slutar dra egna, förhastade slutsatser och uttrycka dig på ett trist, nedlåtande sätt!

  • Snova
    Äldre 16 Feb 11:11
    #49

    Cantina, du behöver bara läsa mitt inlägg ovanför ditt...

Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!