• Snova

    Kärringar på väntabarn gympan!!!

    Så har vi det på Friskis & Svettis, Kungsholmen i STHLM... Jag kanske är sniken/känslig men ärligt talat så tycker jag att de ska hålla sig därifrån. Jag går på en del baspass med fullt med pensionärer och tycker att det är sååå skönt att slippa dem på väntabarnpassen. Men ett par lyckas ta sig in ändå, morr!

    Är jag överkänslig?
    Är det likadant på andra väntabarnpass i STHLM/landet?

    Kopierar en insändare jag nyss skrev till Friskispressen; (vaddå mkt tid över? )

    "Jag väntar barn och gillar Friskis Väntabarn pass. Stör mig dock på att det är en del äldre damer som går på dem... Förstår att det är bekvämt för er då det inte är så mkt folk och prickpass (billigare) trots att klockan är 18 (primetime).

    Däremot är det skönt för oss att få en stund med andra gravida och att kunna prata om knipövningar eller "intima" saker med folk i samma situation. Då är det inte speciellt trevligt med "sega damer" på gympagolvet. Det finns så många andra pass för er, detta är det enda vi har så låt oss ha det i fred, snälla!

    Tack från Snova och Lillan i magen"

    Sega damer kan man tolka på olika sätt, praktiskt! Parenteserna skrev jag nu för att icke Friskismedlemmar skulle fatta.

  • Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!
  • lilla tummelisa

    Väntabarnpassen borde betraktas som ett specialpass, som inte ingår bland utbudet av alla pass, då vem som helst kan jympa. Hoppas att du kommer med i friskispressen!

    Hälsn från tummelisa/Friskis-ledare

  • JohPet

    Konstigt att ingen av personalen säger till dem! Jag hade också varit irriterad, för som du skriver vill man ju vara tillsammans med andra i samma situation.

  • Coccos

    Jag har också tränat väntabarnjympa på Friskis&Svettis, mest på Ringen och Hornstull, men nu är jag FÖR tjock (v 40+6 idag). Och jag har varit med om att både tanter och blivande pappor är med på passen. Dock bara på passen på Ringen-anläggningen, aldrig i Honrstull. Kanske för att det är så tidigt (kl 10 lördagar)?

    Jag har också retat mig i min tysthet på tanterna. Vet inte hur man ska ställa sig till det egentligen... Ledaren sa en gång att de alltid brukade ta en genomgång av hur långt gångna alla på passet var, men att de hade blivit tvungna att sluta med det eftersom det var folk på passen som inte var gravida. Så F&S är helt klart införstådda med "problemet", men deras grej är väl lite att alla är välkomna på allt. Vet inte hur de skulle kunna lösa det..?

  • diskus

    Ursäkta att jag kommer med en fråga som är OT. När började ni gå på Vänta barn-pass? Jag känner redan nu (8+5) att det inte känns helt ok att gå på vanlig aerobics, men kommer folk att titta konstigt på mig eftersom jag inte har mage...??

  • Norahs mamma

    Men gör tanterna att gravida inte får plats?
    Är de ivägen på nå vis? Är de störande?

    Fattar inte vad problemet är...

    Och om man vill prata om knipövningar mm så vad gör det att en ogravid är med?
    Å är det inte ett träningspass, inte samtalsträff?

    Tycker det är lite väl mycket gravidhormoner i luften...

  • Blue Vapor

    Haha, jag hade också blivit svinirriterad!!

    Ni som nu "inte förstår problemet" - om det hade varit ett TJEJ-pass på gymmet istället då, hade ni då inte brytt er ett smack ifall det var killar med? Trots att hela grejen med ett tjejpass är just att det bara ska vara till för TJEJER den gången? Säkert inte, bara för att jag frågar...

    Om det finns hur många andra pass som helst för ickegravida kärringar, kan de inte gå på dem då istället? JAG skulle aldrig få för mig att snika mig in på ett seniorpass... Men det är kanske för att det är ett billigt pass? Dåligt att inte personalen säger ifrån! Och att SLUTA med att ha en liten trevlig genomgång av hur långt gångna alla är, bara för att det finns ickegravida med, va??

  • JohPet

    Blue Vapor Exakt! Då om nån gång borde de ha en ordentlig genomgång av BF-datum mm

  • diskus

    Blue Vapor: Jag hade också blivit irriterad. Därför undrar jag om jag kan komma på gympan trots att det inte syns att jag är gravid ännu...?

Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!