• Snova

    Kärringar på väntabarn gympan!!!

    Så har vi det på Friskis & Svettis, Kungsholmen i STHLM... Jag kanske är sniken/känslig men ärligt talat så tycker jag att de ska hålla sig därifrån. Jag går på en del baspass med fullt med pensionärer och tycker att det är sååå skönt att slippa dem på väntabarnpassen. Men ett par lyckas ta sig in ändå, morr!

    Är jag överkänslig?
    Är det likadant på andra väntabarnpass i STHLM/landet?

    Kopierar en insändare jag nyss skrev till Friskispressen; (vaddå mkt tid över? )

    "Jag väntar barn och gillar Friskis Väntabarn pass. Stör mig dock på att det är en del äldre damer som går på dem... Förstår att det är bekvämt för er då det inte är så mkt folk och prickpass (billigare) trots att klockan är 18 (primetime).

    Däremot är det skönt för oss att få en stund med andra gravida och att kunna prata om knipövningar eller "intima" saker med folk i samma situation. Då är det inte speciellt trevligt med "sega damer" på gympagolvet. Det finns så många andra pass för er, detta är det enda vi har så låt oss ha det i fred, snälla!

    Tack från Snova och Lillan i magen"

    Sega damer kan man tolka på olika sätt, praktiskt! Parenteserna skrev jag nu för att icke Friskismedlemmar skulle fatta.

  • Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!
  • Snova

    tinabollen, tror vi pratade om F&S-gympan en gång för längesen? Har du varit med om tanter på väntabarnpassen för du gick på ngn annan lokal har jag för mig? Kanske är det vi på K-holmen som har otur... Det är inte varje gång iofs men ändå.

  • tinabollen

    TS- ja det är möjligt att vi har pratat om F&S för ett tag sedan, men kommer inte ihåg exakt.
    Jag har mest gått i Hornstull, nån gång i city, och där har det varit en och annan "icke-gravid" med på några av passen. Fast då har det varit ok för dom passen har inte varit knökfulla.

    Var på ett väntabarn pass precis i början på den här terminen där faktiskt ledaren inledde med att hälsa alla välkomna som "hade fått ett positivt graviditetstest" och välkomnade även nyfikna blivande pappor

  • Snova

    Tja, ngn pappa skulle vara lustigt! Hände iofs en gång då det var en ny ledare som ville ha sin man som också var ledare med. Jag frågade honom om han knep ordentligt!

    Med "alla som fått postitivt test" lär hon ju ej mena de som fick det 1960!

  • Bella76

    Jag tycker det är bra att du tar tag i saken. Då kanske de ansvariga kan se att det faktiskt finns ett större behov av sån seniorgympa. /Bella

  • Miss Daisy

    Snova! Det finns de som lider av sviterna av foglossning resten av livet, och det är inte speciellt ovanligt. Jag är förmodlingen en av dem som kommer att få göra det.

  • Liwa1

    SNOVA

    Du kanske ska läsa mitt inlägg igen....
    Jag använde ordet OM i mitt inlägg ang signaturen t ex. Så om du börjar skriva om att jag varit nervärderande så bör du tänka på hur du skriver innan du skriver som du gjort. Jag skrev alltså att OM du använde nick, inte ATT du skrev nick.

    Likaså skriver du inte i första inlägget om att prata i omklädnadsrum eller dyl, utan jag refererar
    "- Däremot är det skönt för oss att få en stund med andra gravida och att kunna prata om knipövningar eller "intima" saker med folk i samma situation. Då är det inte speciellt trevligt med "sega damer" på gympagolvet.-"
    Det går lätt att tolka som att det skulle pratas på jympagolvet.
    Tyvärr är det inte alls ovanligt att folk gör det, vilket inte är kul för instruktörer.
    OBS nu att jag skrev folk och inte du. Visst kan jag ha tolkat din mening om att prata fel efter hur du skrev. Den går att tolka på flera sätt.

    Du ställer frågan om du är överkänslig? Då får du även tåla att alla inte håller med dig och som jag svarade tycker jag att du borde tagit saken med instruktören först innan man skriver ett inlägg till deras F-press.

    Att vett och etikett hör hemma under om att inte gå fram till en pensionär och säger/frågar om den är med barn är väl en självklarthet.
    Det skrev jag om det som sas i tråden om att gå att säga det.

    Att jag skulle lämna en tråd för att du skriver nedlåtande om att jag ska göra det kommer jag alltså inte göra.

    Det handlar inte om att vara sur, ogin, nedlåtande. Du la ut på ett forum, ställde en fråga och i första inlägget sen i övriga hittade jag inte att du skrivit att du pratat med instruktör eller ansvarig på den anläggningen. Bara att du skrivit ett inlägg på deras F-press.
    Som egen person svarade jag vad jag tyckte du gjorde fel och vad jag anser att du borde gjort. Sen att jag i grund och botten håller med dig i att passet inte ska vara för andra än gravida är i alla fall att vi ser lika på något här.

    Värdarna brukar inte vara helt oavlönade, dom får form av ersättning på F&S genom t ex träningskort med mera.

    Själv skulle jag varit glad om det funnits gravidpass där jag bor och inte hängt upp mig på pensionärer var med när jag var gravid. Dock om det hade varit bara jag som gravid och resten pensionärer. Men då hade jag dock sagt till ansvarig för passet och frågat varför pensionärer är med där. Men så funkar jag då jag anser att det är så man bör agera. Alla är olika. Vilket är skönt och bra.

  • Snova

    Liwa - du kanske ska läsa mitt inlägg igen (härmar). Jag har aldrig nämnt att prata i ngt omklädningsrum utan efter passet, under stretchen t.ex.

    Man får väl skriva ett inlägg till en tidning och säga vad man tycker utan att först prata med instruktören? Då kanske damerna ser det själva dessutom!

    Jag misstolkade ditt "om", sorry! Onödigt ens att kommentera ngt sådant.

    Om jag upprepade ggr gick på ett seniorpass och en senior skulle ifrågasätta min "senioritet" så skulle jag inte ta illa upp, jag har ju inte där att göra!

    Sant att alla är olika! Självklart får du ha din åsikt, tyckte bara att du tog i och hade en trist ton. Den var inte lika trist nu men jag tycker ff att en del du skriver är fel! De flesta verkar iaf hålla med mig och det var det jag ville kolla innan jag pratar med Friskis på det sätt jag nu väljer att kntakta dem. Att du och ngn enstaka till inte håller med mig är alltså inte av betydelse för mig och därför tycker jag att det är ointressant att diskutera vidare med dig. Hejdå, ha det bra!

Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!