• Sweet Sofia

    Er värsta arbetsdag någonsin?

    uska81 skrev 2014-09-03 19:55:13 följande:

    Det var nog när chefen skällde ut mig pga mina kollegor som var timanställda inte gjorde sitt jobb ordentligt. Arbetar inom äldreomsorgen. Det var tydligen mitt fel för jag är fast anställd. Jag skulle tydligen hålla koll på dom och var ansvarig. Jobbade arslet av mig den dagen och fick till och jobba övertid utan ersättning. En kollega träffade mig på Konsum efter gråtandes. Sen efter fick jag gå på samtal och kallades snorunge..... Den chefen har slutat nu tack och lov!!!!


    Man är ju rätt dum om man inte skriver upp övertiden...
  • Sweet Sofia

    Min värsta arbetsdag var när en av de vi vårdtagaren kom hem för att dö :( Ringe min chef efter att jag brutit ihop totalt och sa att jag inte fixade allt med denne vårdtagaren och allt annat. Men det löste sig genom att det kom en till spl för att hjälpa. Men det var fruktansvärt och ännu jobbigare när personen gick bara timmar efter att jag var där. Var helt förstörd i dagar efterråt. Aldrig känt mig så oprofessionell som då :(

  • Sweet Sofia
    uska81 skrev 2014-09-03 22:12:49 följande:

    Sweet Sofia: vadå dum? Jag fick ingen ersättning! Denna chef följde inte lagar och regler. Hon manipulerade hela personalgruppen. Trodde det var chefen som var dum?! Inte fan var det jag!!!


    Man ska alltid ersätning flr övertid. Får man inte det av chefen (övertiden godkänd inte) så går man högre upp. Så ja, dumt att inte göra det.
  • Sweet Sofia
    Almagest skrev 2014-09-04 13:55:48 följande:

    Så funkar det inte i alla branscher. Övertidsersättning kan avtalas bort.


    Inte inom vården. Där det är bortvald utgår oftast annan ersättning eller högre lön.
Svar på tråden Er värsta arbetsdag någonsin?