• Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ponera att du har stökiga grannar hur löser du det?
  • Mandel

    När jag bodde i lägenhet så gick jag helt sonika dit och bjöd in mig själv på festen.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Daniel12

    Jag hade två-tre grannar som var missbrukare och de kunde hålla låda dygnet runt. Men då jag själv varit i skiten och vet att de behöver sina fyllor för att må bra så skaffade jag öronproppar och låtsade som att det regnade..

  • Anonym (fwf)

    definiera stökiga? Beror på läget- misstänker jag att nån far illa eller blir slagen ringer man ju polisen, annars är dt ju bara att knacka på ju...

  • Texasthecat

    Jag ringer störningsjouren. En granne till oss när jag var tonåring gick upp till en annan granne som festade högt hela natten och bad dem sänka volymen blev nedslagen av de fulla festarna.

    Nu har jag inga problem med mina grannar, men jag känner dem inte och vet inte hur de skulle reagera om man gick och sa åt dem sänka volym osv.

    Hade jag inte haft barn så skulle jag ignorera festande, men med småbarn vill jag inte ha öroproppar.


    Mina Älsklingar Haylie 20/9-10, Natahan 20/9-10, Kaoru 10/5-13 samt sambon Kenji...
  • Anonym (geranne)

    Jag får ringa störningsjouren, men att få störningsjouren på plats kan ta allt från 45 minuter till flera timmar så det är ingen ide. Inte heller hjälper det att prata med hyresvärden. Knackar inte på hos det grannar jag har på grund av rädsla vad som sker efter att jag har klagat.

  • Anonym (inte så)

    Om jag hade fler än en granne hade jag inte gjort som Nichlas i alla fall. Dumt att straffa alla för att en stör! Var det en granne jag hade träffat förr och som verkade hygglig så hade jag ringt på, annars hade jag ringt störningsjouren någon gång strax efter midnatt, eller tidigare om ljudnivån var extrem.

  • Anonym (blir galen snart)

    Vi har ingen strörningsjour, tyvärr. Hade verkligen behövt det.

  • Apopan

    Kan tyvärr inte använda öronproppar, hade gjort det i sådana fall. Men det blir hörlurar med musik i istället. 

    Om det är återkommande, och ofta under vardagar så blir det en försiktig lapp i brevlådan. 

    Har bott i lägenhet nästan hela mitt liv, samt i kollektiv, så har väldigt hög toleransnivå. Enda som verkligen stör mig är när det springs och skriks i trappuppgångar under småtimmarna. Enstaka gånger har jag dock förståelse för. 

    Det värsta jag varit med var dock en granne som snickrade ihop skohyllor och annat i trappuppgången tidiga mornar (började vid klockan sex ibland). Förstå hur det ekade i trapphuset när hen hamrade, borrade och sågade. Sprang alltid in och gömde sig när någon gick ut i trapphuset, så såg aldrig vem det var exakt. Bara alla verktyg och kreationer. 

    Senaste fyra åren så har jag bott helt utan grannar. Det enda som stör nu om nätterna är hjortarna som brölar och några kor som råmar. Om vinden ligger "fel" så kan en höra någon traktor eller gräsklippare i fjärran också. 

Svar på tråden Ponera att du har stökiga grannar hur löser du det?