Inlägg från: Stårschan |Visa alla inlägg
  • Stårschan

    FORUM Anser du att aktiv dödshjälp ska vara tillåten?

    Ja. Och jag räknar med att det blir lagligt i Sverige innan 70-talisterna - som ju är vana att få sin vilja igenom - blir ensamma, senila gamla vårdpaket.

  • Stårschan
    Mammamamman skrev 2014-10-08 23:34:24 följande:
    Ja det är en svår fråga,självklart ska man få bestämma själv,men det får inte bli så att många gamlingar känner press från anhöriga
    Det här med press från anhöriga tror jag skulle vara väldigt väldigt ovanligt, med tanke på att vi inte längre lever i ett samhälle där gamlingarna vårdas i hemmet och går husfolket på nerverna. Förr var det nog vanligare att man önskade livet ur gaggiga och skröpliga gamlingar som inte klarade toalettbesöken själv.

    Däremot tror jag att det är många gamla som känner sig så bortglömda av sin familj att de inte har någon livslust kvar. En del kanske rentav har daglig kontakt med barn och barnbarn, men är för senila för att komma ihåg det när dörren stängts eller luren lagts på. Frågan är hur det skulle bli i sådana lägen? Är man så senil kan man knappast klassas som beräknelig, även om viljan är tydlig. Och om gamlingen skrivit avtal om dödshjälp tio år tidigare, när hon var klar i huvudet - vem ska ta beslutet om hon i dagsläget är precis så senil och olycklig som hon menade när hon ansökte om aktiv dödshjälp i det händelse hon skulle bli senil och olycklig? Det kommer att finnas stora gråzoner.
Svar på tråden FORUM Anser du att aktiv dödshjälp ska vara tillåten?