• Äldre 8 Oct 15:35
    12002 visningar
    53 svar
    53
    12002

    FORUM Anser du att aktiv dödshjälp ska vara tillåten?

    Ja det anser jag. Det är ens eget val och är man "dödsdömd" och inte vill dö en kanske lidande död tycker jag att du kan man få dödshjälp.


     


    Såg en dokumentär på en kille i Svergie som var förlamad från nacken och ner. Han sökte dödshjälp i schweiz. Jag ansåg att han hade rätt till det också.

  • Äldre 8 Oct 16:57
    #7

    Dödsstraff är jag inte för.


    Där kan det begås misstag, plus skulle någon tex döda mitt barn skulle jag hellre se denne ruttna i fängelset i resten av sitt liv istället för att få en enkel utväg.


    Men dödshjälp om man är tex "en grönsak" tycker jag man har rätten att välja det.

  • Äldre 9 Oct 14:58
    #49
    Lavish skrev 2014-10-09 14:47:29 följande:

    Ja, men bara om en rad villkor är uppfyllda. Så som att patienten är klart och tydligt vid sina sinnens fulla bruk och själv tar beslutet, att patienten inte står under kraftig påverkan av någon annan som önskar att patienten ska dö, och att patienten fortfarande kan göra den slutgiltiga handlingen själv (ex svälja ner ett piller).

    Sen tänker jag nog att det likt sterilisering bör komma med vissa begränsningar. T.ex att aktiv dödshjälp inte ges till den som är under 25 och inte lider av en dödlig sjukdom. Dvs att aktiv dödshjälp inte ska distribueras till självmordsbenägna ungdomar som inte lider av något annat än just självmordstankar. 


    Håller med dig på punkt och pricka.


    Tycker också att det ska finnas krav på detta. För skulle jag själv ligga och bli lam i hela kroppen så hade jag inte velat vara en "börda" och ta upp massa resurser på sjukhuset, Jag hade hellre velat få hjälp. 

Svar på tråden FORUM Anser du att aktiv dödshjälp ska vara tillåten?